Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Silvers: "Drīzumā mainīsim NBA play-off izspēles kārtību"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Silvers: "Drīzumā mainīsim NBA play-off izspēles kārtību"
Adams Silvers un "Chicago Bulls" īpašnieks Džerijs Reinsdorfs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā Basketbola asociācija gatavojas mainīt izslēgšanas spēļu kārtību, turpmāk izsējot 16 labākās komandas Austrumu un Rietumu konferencēs, balstoties tikai uz regulārās sezonas bilanci, otrdien, 14. jūlijā, pēc tikšanās ar NBA valdi teica NBA komisārs Adams Silvers.

Valde otrdien nebalsoja par jauno priekšlikumu, taču sagaidāms, ka pārmaiņas tiks oficiāli apstiprinātas jau tuvākajā laikā. “Sagaidu, ka priekšlikums tiks pieņemts jau pirms jaunās sezonas sākuma,” teica Silvers.

Agrāk divīziju uzvarētājiem (sešas komandas) tika garantēta izsēšana konferences četriniekā. Piemēram, šosezon “Memphis Grizzlies” un “San Antonio Spurs” Rietumu zarā vajadzēja atrasties 4. un 5. vietā, kamēr “Northwest Division” uzvarētāji “Portland Trail Blazers” – komanda, kura izcīnīja par četrām uzvarām mazāk – no sestās pozīcijas tika pacelta uz ceturto.

“Vēlamies, lai visiem klubu īpašniekiem būtu iespēja pārrunāt priekšlikumu ar ģenerālmenedžeriem un treneriem,” teica Silvers.

Februārī komisārs pieļāva, ka varētu tikt mainīta līdzšinējā NBA konferenču struktūra, atsakoties no ģeogrāfiskā dalījuma. “Diskusijai jāturpinās. Darba pirmajā gadā pētīju minētos jautājumus, savukārt otrajā gadā jāseko rīcībai. Mēs skatāmies pārkārtošanās (realignment) virzienā.”

Izmantotie resursi:
Silver: Playoff changes likely, moratorium...

     [+] [-]

, 2015-07-15 12:55, pirms 9 gadiem
Pareizi vien ir. Tad tādas komandas kā SA un LAC netiksies uzreiz pirmajā kārtā, bet tiks skatīta sezonas kopējā bilance.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 13:02, pirms 9 gadiem
Tad jau Lebronam pasatiga līdz finālam būs beigusies, ja pirmajā kārtā nāk pretī MEM vai Spurs, tad šiem ir cauri!

     [+] [-]

, 2015-07-15 13:04, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Tad jau Lebronam pasatiga līdz finālam būs beigusies, ja pirmajā kārtā nāk pretī MEM vai Spurs, tad šiem ir cauri!
Izlasi vismaz pirmo teikumu ziņai.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-15 13:05, pirms 9 gadiem
jancuks77 rakstīja: Pareizi vien ir. Tad tādas komandas kā SA un LAC netiksies uzreiz pirmajā kārtā, bet tiks skatīta sezonas kopējā bilance.
papildus jāmaina kalendāra sastādīšanas veids, lai nav tā, ka austrumi spēlējot ar austrumu švakuļiem var izcīnīt vairāk uzvaras, kamēr SA un LAC savā starpā vairāk sitās pa sezonu. Lebronam un citiem austrumiem kļūs tikai grūtāk tad

  +5 [+] [-]

, 2015-07-15 13:07, pirms 9 gadiem
Nū, bišku pārprotami, manuprāt, autors uzrakstījis. Nevis 16 labākās abu konferenču komandas (tā kā 1.-16. playoff formāts), bet viss paliek pa vecam, tikai divīziju uzvarētājām vairs nav nekādu garantiju, kā tas bija līdz šim (ka katras divīzijas uzvarētājai ir garantēta vieta pirmajā četriniekā). Citādi paliek tas pats austrumi un rietumi atsevišķi 1.-8. vietu playoff izspēle. Piemēram, Portlenda pagājušogad pēc vecajiem noteikumiem palika 4. vietā, taču pēc jaunajiem būtu pelnījusi tikai 6. vietu!

Ja playoffos tiktu 16 labākās komandas, tad drošvien tur būtu kādas 9-10 komandas no rietumiem un izspēle būtu 1 vs 16, 2 vs 15, 3 vs 14 utt...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-15 13:07, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Tad jau Lebronam pasatiga līdz finālam būs beigusies, ja pirmajā kārtā nāk pretī MEM vai Spurs, tad šiem ir cauri!
domāju ka nebija domāts tā ka jau pirmajās kārtās var nākties spēlēt ar pretējās konferences komandām . Šķiet , ka galvenais bija par tiem divīziju uzvarētājiem .

  +2 [+] [-]

, 2015-07-15 13:08, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Tad jau Lebronam pasatiga līdz finālam būs beigusies, ja pirmajā kārtā nāk pretī MEM vai Spurs, tad šiem ir cauri!
Te jau nav runa par konferencēm,bet par divīzijām.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-15 13:11, pirms 9 gadiem
www.ivi.lv rakstīja: papildus jāmaina kalendāra sastādīšanas veids, lai nav tā, ka austrumi spēlējot ar austrumu švakuļiem var izcīnīt vairāk uzvaras, kamēr SA un LAC savā starpā vairāk sitās pa sezonu. Lebronam un citiem austrumiem kļūs tikai grūtāk tad
Divīzijas kā tādas jau paliek. Tā jau šobrīd ir vienīgā privilēģija divīziju sistēmai - iekš katras divīzijas komandas spēlē vairāk, kas ir loģiski, ņemot vērā, ka grafiks ir nežēlīgs (82 spēles reg. sezonā) un pārlidojumi ir mazāki iekš savas divīzijas (kuras tiek sastādītas tīri ģeogrāfiski). Ja tagad katra komanda ar katru spēlētu vienādi, tad pārlidojumi kļūtu vēl garāki un sezona diez vai būtu vairs iespējama ar 82 spēlēm!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-15 14:15, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Divīzijas kā tādas jau paliek. Tā jau šobrīd ir vienīgā privilēģija divīziju sistēmai - iekš katras divīzijas komandas spēlē vairāk, kas ir loģiski, ņemot vērā, ka grafiks ir nežēlīgs (82 spēles reg. sezonā) un pārlidojumi ir mazāki iekš savas divīzijas (kuras tiek sastādītas tīri ģeogrāfiski). Ja tagad katra komanda ar katru spēlētu vienādi, tad pārlidojumi kļūtu vēl garāki un sezona diez vai būtu vairs iespējama ar 82 spēlēm!
to es saprotu. es tikai gribētu redzēt tālāk izmaiņas. Saprotu, ka tas dārgs pasākums, tālāki lidojumi utt, bet tas varētu padarīt cīņu par izslēgšanas spēlēm vēl varenāku beigās.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 14:17, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Tad jau Lebronam pasatiga līdz finālam būs beigusies, ja pirmajā kārtā nāk pretī MEM vai Spurs, tad šiem ir cauri!
Tiešām stulbs esi?! Ar steigu iesaku tev nickname nomainīt uz: Āmurs! Cik tu vari rakstīt tos suņa murgus! Pat tik elementāru lietu, kā rakstu, nerubī izlasīt! Kur nu vēl saprast raksta jēgu un kas tajā pateikts!

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 14:27, pirms 9 gadiem
www.ivi.lv rakstīja: to es saprotu. es tikai gribētu redzēt tālāk izmaiņas. Saprotu, ka tas dārgs pasākums, tālāki lidojumi utt, bet tas varētu padarīt cīņu par izslēgšanas spēlēm vēl varenāku beigās.
Nedomāju, ka izmaksas ir iemesls. Padomā par tiem, kuriem būtu jālido ik pārdienu tie gabali no rietumu krasta uz austrumiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-15 14:40, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nedomāju, ka izmaksas ir iemesls. Padomā par tiem, kuriem būtu jālido ik pārdienu tie gabali no rietumu krasta uz austrumiem.
kalendāru vienmēr var sastādīt secīgu, lai nav jālido turp šurp, bet turp un tad pa bikiņam atpakaļ

  +1 [+] [-]

, 2015-07-15 15:43, pirms 9 gadiem
www.ivi.lv rakstīja: to es saprotu. es tikai gribētu redzēt tālāk izmaiņas. Saprotu, ka tas dārgs pasākums, tālāki lidojumi utt, bet tas varētu padarīt cīņu par izslēgšanas spēlēm vēl varenāku beigās.
Es saprotu tavu domu, ka teorētiski tāds kalendārs būtu godīgs pret visiem, bet you're missing the point... Praksē tāda lieta vnk nav iespējama, jo problēma jau nav naudā (ka tie pārlidojumi kaut kādi baigi dārgāki vai kā, tač paskaties uz jauno multimiljardu TV līgumu), problēma ir jau tā ļoti smagajā sezonas grafikā. Vēl vairāk viņu sarežģīt ar VĒL tālākiem pārlidojumiem un izbraukuma tūrēm un tamlīdzīgi - tas nav neviena interesēs. Divīziju sistēmai ir jāpaliek. NBA drīzāk jādomā, kā risināt spēku disbalansu starp konferencēm/divīzijām. Un šie jaunie noteikumi ir solis pareizā virzienā, jo tagad atrasties vājākā divīzijā nav TIK izdevīgi vairs. Tikai nu tik, cik to, ka tās spēles ar savu divīziju vairāk un attiecīgi - vieglāk uzvarēt/vieglāk krāt labāku bilanci, kas palīdz sezonas beigās. Bet kā jau teicu - jādomā, kā panākt to spēku līdzsvaru starp divīzijām un konferencēm!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-16 08:43, pirms 9 gadiem
jo vairāk ir, jo vairāk miljonāriem gribās taupīt katru centu,
bet tā mīcīšanās vienas divīzijas ietvaros, kad spēlētāji viens otru redz biežāk kā savas sievas / draudzenes, tas ir ...