Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Jaunais "Warriors" galvenais treneris - Stīvs Kers

Andrejs Siliņš

Jaunais "Warriors" galvenais treneris - Stīvs Kers
Stīvs Kers gatavs nomainīt komentētāja darbu pret galvenā trenera arodu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" vadība vienojusies par līgumu ar Stīvu Keru uz piecām sezonām - pieckārtējais NBA čempions kļūs par "Warriors" galveno treneri.

Libānā dzimušais amerikānis Kers ilgu laiku bija galvenais kandidāts uz Ņujorkas "Knicks" galvenā trenera amatu, taču pēc Marka Džeksona atbrīvošanas no amata cīņā par Keru iesaistījās arī "Warriors". Abas puses tikās Oklahomsitijā un vienojās par sadarbības uzsākšanu. Oklenda atrodas tuvāk Kera dzīvesvietai, pie tam ticams, ka "Warriors" piedāvāja izdevīgākus līguma nosacījumus.

Kers, kuram nav nekādas iepriekšējās trenera pieredzes, vienojies ar "Warriors" par līgumu uz piecām sezonām par 25 miljoniem dolāru. Marks Džeksons, kuram arī nebija iepriekšējās trenera pieredzes, iepriekšējās trīs sezonās saņēma sešus miljonus.

Līdzības turpinās arī faktā, ka gan Džeksons, gan Kers līdz kļūšanai par treneriem strādāja televīzijā, komentējot un analizējot spēles. Keram gan ir pieredze ofisa darbā NBA - no 2007. līdz 2010. gadam Kers bija Fīniksas "Suns" ģenerālmenedžeris. Spēlētāja karjeras laikā no 1988. līdz 2003. gadam Kers izcīnīja piecus NBA čempiontitulus - trīs ar Čikāgas "Bulls" un divus, tai skaitā karjeras pēdējā sezonā, ar Sanantonio "Spurs".

"Mums patīk Kers. Viņš ir ārkārtīgi sagatavojies. Izvēlējāmies viņu mūsu spēlētāju dēļ. "Warriors" nākotne ir spoža," Kera nolīgšanu komentēja kluba īpašnieks Džo Leikobs, kurš arī apstiprināja, ka saņēmis komandas līderu atbalstu, tai skaitā Stefana Karija personā.

Pats 48 gadus vecais Kers norādīja, ka šī bijusi labākā opcija: "Goldensteitai ir jauna laba komanda. Atrašanās vieta ir ideāla. Mana meita šeit mācās skolā un spēlē volejbolu. Mans vecākais dēls mācās koledžā Sandjēgo un jaunākais dēls mācās vidusskolā. Viņiem tas būs īss pārlidojums."

"Tās bija mocības - atteikt Filam [Džeksonam, "Knicks" prezidentam], ņemot vērā visu, ko viņš izdarījis manas karjeras labā," Kers norādīja, ka atteikties no "Knicks" piedāvājuma bijis sarežģīts solis. "Viņi tiks tam pāri, bet tas prasīs laiku. Doma par strādāšanu 3000 jūdžu no mājām nešķita pareiza." ESPN raksta, ka "Knicks" piedāvājums bijis finansiālā ziņā līdzvērtīgs, taču uz īsāku laiku - četras sezonas par 20 miljoniem.

Kers arī norādīja, ka negrasās izmantot slaveno trīsstūra uzbrukumu "Warriors" rindās: "Esmu mācījies no tādiem vīriem kā Gregs Popovičs, Fils Džeksons, Lenijs Vilkinss. Man ir spēcīga pārliecība par speisingu un bumbas kustību, un tas atainosies mūsu spēlē."

  +6 [+] [-]

, 2014-05-15 10:10, pirms 10 gadiem
Un kas tagad ierunās NBA 2k ?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 10:16, pirms 10 gadiem
Ja iegūs respektu no komandas, tad var paveikt labas lietas. Ceru ies Hornačeka pēdās.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 10:28, pirms 10 gadiem
šķiet, ka šis vīrs varētu būt labs treneris, bet tā pat man šķiet (tikai personīgais viedokis bez pamatojuma), ka ar Wariors neko lielu izcīnīt nevar (vismaz ar pašreizējo sastāvu un spēles stilu, kas attiecīgi ir cieši saistīts ar sastāvu).

  -1 [+] [-]

, 2014-05-15 10:51, pirms 10 gadiem
Man jau liekas, ka nobijās no NY no tā, kas tur noteik ap sportu, intrigas, nauda, spēlētāju EGO, zvaizgnes...
Mazāk tur kilometri ko izteica... Bet nu, tās jau tikai manas domas...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 11:41, pirms 10 gadiem
Manuprāt, kkā nenopietni, bet nu čalim galva strādā, visu dzīvi bružājies pa NBA. Sezonas beigās redzēsim kāds trenneris ir Kers. vienīgi nesaprotu, kāpēc līgums uz 5 gadiem jāslēdz ar čali, kam nav pieredzes trenerā amatā, tāds kaķis maisā variants vai precīzāk kārtējais GSW stila darījums līdzīgi kā ar Biedriņu, avansā apber ar naudu un tik pēc tam skatās, kas būs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-15 11:54, pirms 10 gadiem
Tikpat labi komentārā varēja rakstīt, ka Kers gatavs nomainīt 6tā spēlētāja un tālmetēja profa nodarbi Bulls pret trenera amatu. Kas gan tur tās spēles ASV TV nekomentē! Tikai Māte Terēze, jo mirusi.Neko labu šis variants GSW nesaka, turpinās puļīt kā to dara jau iepriekš

     [+] [-]

, 2014-05-15 11:59, pirms 10 gadiem
Nejeega rakstīja: šķiet, ka šis vīrs varētu būt labs treneris, bet tā pat man šķiet (tikai personīgais viedokis bez pamatojuma), ka ar Wariors neko lielu izcīnīt nevar (vismaz ar pašreizējo sastāvu un spēles stilu, kas attiecīgi ir cieši saistīts ar sastāvu).
Kers intervijā teica, ka ar Warriors spēlēs trīssturi, kas lieliksi atbilst GSW personālam - nepārtraukta kustība un brīvi metieni no distances.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 14:06, pirms 10 gadiem
ko tagad darīs NYK? un kurš būs nākamais ko nocels, Karamele?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 15:45, pirms 10 gadiem
Reaalais rakstīja: ko tagad darīs NYK? un kurš būs nākamais ko nocels, Karamele?
tagad Džeksons gan jau Fišeram ies pakaļ, tikai jautājums, vai viņš maz tur grib ternnēt.. bet nu viens ir skaidrs - NYK trenneris būs kāds bijušais Fila spēlētājs vai asistents. Nedomāju, ka paņems kādu no malas.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-15 15:46, pirms 10 gadiem
Nu točna kaut kā jocīgi, ka zaļam gurķim uzreiz dod 5 miljonus sezonā....

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 16:23, pirms 10 gadiem
Piekrītu, līgums ir drusku par lielu priekš trenera bez pieredzes, bet nu GSW nekas cits neatlika. Pistons no viņu degungala nocēla SVG, Knicks jau labu laiku mēģina dabūt Kerru, nācās maksāt tādu summu, lai Kerrs negribētu iet uz Ņujorku.

GSW izcli iederētos triangle uzbrukums. Gan Boguts, gan Lee priekš garajiem labi rīkojas ar bumbu, prot piespēlēt, komandā ir izcili metēji, Barnes, kad nāks uz maiņu kā "small ball" PF, varēs ieņemt Odoma(savos labākajos gados) lomu Lakers komandās.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-15 18:30, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu točna kaut kā jocīgi, ka zaļam gurķim uzreiz dod 5 miljonus sezonā....
Kers būtu zalš gurķis?

  -1 [+] [-]

, 2014-05-15 18:33, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: Kers būtu zalš gurķis?
Nē, kas tad viņš ir kā treneris?!?!?!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-15 19:35, pirms 10 gadiem
Man arii nav pieredzes. Lai man arii dod 25 citronus.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 19:57, pirms 10 gadiem
Raitcha rakstīja: Man jau liekas, ka nobijās no NY no tā, kas tur noteik ap sportu, intrigas, nauda, spēlētāju EGO, zvaizgnes...
Mazāk tur kilometri ko izteica... Bet nu, tās jau tikai manas domas...
Nu a kur tu ietu? Uz labu un talantīgu komandu, kas jau otro gadu pēc kārtas labi cīnās playoffos? Vai uz komandu, kur katrs otrais spēlētājs ir vai nu pārmaksāts vai negrib spēlēt, turklāt zinot, ka nākamgad nekas diži labāks Ņujorkā nebūs esošo kontraktu un neziņas par Karmelo dēļ?

  -1 [+] [-]

, 2014-05-15 23:53, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nē, kas tad viņš ir kā treneris?!?!?!
++

es arī īsti nesaprotu to visu bazaru ap viņu.. pirms Fils viņu gribēja, visiem bija smagi vienalga. neatminos, ka iepriekšējās offsezonās kāds būtu baigi centies viņu piesaistīt.. bet te pēkšņi par tādu summu paņem čali, kurš sevi kā treneri nav pierādījis. Salīdzinājumam Kids un Hornačeks, kuri arī sāka ar pirmo galvenā ternera pieredzi, pelna 2.5M un 2M attiecīgi.. Kers pelnīs vairāk nekā abi kopā, turklāt, uz 5 gadiem.
ehh, cerams, ka GSW nebūs kārtējais ieberziens, bet nu, no kļudam viņi čist nemācās....

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 11:30, pirms 10 gadiem
Nākamajā sezonā GSW diez vai tiks līdz 50 uzvarām, domāju, ka te būs līdzīgs scenārijs kā ar Džeksonu - pirmajā gadā pašvaki, un ar nākamajiem sāks iespēlēties gan spēlētāji trenera sistēmā, gan pats Kers iebrauks kā jātrenē.
Ceru uz labāko, potenciāls jau milzīgs