Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Heat" un "Spurs" iesoļo konferenču finālos

Andrejs Siliņš

"Heat" un "Spurs" iesoļo konferenču finālos
Lebrons Džeimss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) pie izšķirošajām uzvarām aizvadītajā naktī tika Maiami "Heat" un Sanantonio "Spurs" komandas, kas, uzveicot attiecīgi Bruklinas "Nets" un Portlendas "Trail Blazers", iekļuva attiecīgi Austrumu un Rietumu konferenču finālos.

Maiami "Heat" mājās uzņēma "Nets" un pirmajā puslaikā iemeta vienu no 16 trīspunktniekiem (sliktākais puslaiks sezonā šajā rādītājā). Tomēr, pateicoties izrāvienam pēdējā ceturtdaļā, sērija nekļuva garāka. Kriss Bošs iemeta četrus trejačus, vairumu no kuriem pēdējā ceturtdaļā. Rejs Alens, kurš nerādīja labāko sniegumu, uzspīdēja tieši vajadzīgajā brīdī - 32 sekundes pirms beigām snaiperis trāpīja trijnieku, ļaujot "Heat" izvirzīties vadībā pirmo reizi otrajā puslaikā. 13:3 izrāviens noslēdzot maču un Lebrona Džeimsa aizsardzība pret Džo Džonsonu "Nets" pēdējā uzbrukumā ļāva "Heat" svinēt uzvaru ar 96:94.

"Heat" tā bija ceturtā uzvara piecās sērijas spēlēs, un komanda iekļuva Austrumu konferences finālā. Šī bija jau desmitā "Heat" uzvarētā sērija pēc kārtas izslēgšanas spēļu turnīros.

Kā allaž, līmenī bija Lebrons Džeimss, kurš sameta 29 punktus (no tiem 15 ar soda metieniem), kā arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Dveinam Veidam 28 punkti un trīs piespēles, bet Krisa Boša rēķinā 16 punkti.

Rietumu konferences piektajā pusfināla sērijas mačā Sanantonio "Spurs" uzņēma Portlendas "Trail Blazers" un, neraugoties uz Tonija Pārkera savainojumu, neatstāja viesiem nekādus variantus. Pārkers pameta spēli jau pirmajā puslaikā un tajā vairs neatgriezās. Denijs Grīns un Kavi Leonards sameta pa 22 punktiem katrs, "Trail Blazers" pieļāva 18 kļūdas, kas noveda pie 20 zaudētiem punktiem, bet mača beigās tablo vēstīja plus 22 mājiniecei "Spurs" - 104:82.

"Spurs" jau trešo gadu pēc kārtas iekļuva konferences finālā, kur pretī stāsies "Thunder" un "Clippers" dueļa uzvarētāja.

Tims Dankans iemeta 16 punktus un izcīnīja astoņas bumbas, bet Leonardam bez jau minētajiem punktiem arī septiņas bumbas zem groziem un piecas pārtvertās. "Spurs" rezervisti guva 40 punktus ("Trail Blazers" - tikai astoņus), no tiem 18 austrāliešu aizsarga Petija Milza kontā, viņam arī trīs atlēkušās bumbas un trīs pārtvertas bumbas. "Blazers" rindās rezultatīvākais sezonas pēdējā spēlē bija Lamarkuss Oldridžs, kuram 21+10, bet Deimiens Lilards pievienoja 17 punktus un desmit piespēles.

  +7 [+] [-]

, 2014-05-15 08:32, pirms 10 gadiem
Kas par fenomenālu comeback'u Maiami izpildījumā! (12-0)

VIDEO: Miami's Scorching 4th Quarter Comeback...

Džeimsa trīnis un bloks. Alena trejacis. Un abu izcilā aizsardzība pret Džonsonu pēdējā uzbrukumā. Lielisks basketbols.
';

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 08:38, pirms 10 gadiem
Spurs un Heat ir ārpus konkurences - visiem normāliem cilvēkiem bija skaidrs, ka te vairāk par 4:1 sērijā nebūs.

     [+] [-]

, 2014-05-15 08:47, pirms 10 gadiem
Bez pārsteigumiem, lai gan pirms sērijas izteiktajās prognozēs naivi cerēju, ka POR uzvarēs sēriju, nezinu kāpēc. Likās, ka POR varētu noskriet uz jaunības rēķina, un ar LA radīto spēli pret HOU.
Ceru, ka Wizards paņems sēriju pret Pacers, jo Hiberts atkal uzkāpis uz impotences korķa. No otras puses Heat-Pacers varētu būt daudz, daudz skatāmāka sērija, jo es neredzu, kas Wizardos varētu nosegt LBJ tā kā Džordžs. Otrā konferencē par Spurs-Clippers finālu.

  +6 [+] [-]

, 2014-05-15 09:05, pirms 10 gadiem
Heat - Nets spēles sākumā likās, ka šī būs Veida 40+ spēle. Tik apņēmīg un labi gāja uz grozu. Džeims sākumā galīgi nekāds, bet beigās jau bija o.k. Sūds par uzbrukumu, bet ļoti patika kā Džeims aizsardzībā pret Džonsonu nospēlēja. Cieši un tīri. Lai arī Džonsons daudz ko pret šo aizsardzību arī samet, vienalga uzskatu, ka labāk nospēlēt aizsardzībā nevarēja. Truklāt pēdējās sekundēs Džeims vienkārši neļāva Džonsonam elpot.

Biki paskatījos SAS - POR spēli. POR vienkārši nebija ko likt preti pat Pārkeram nespēlējot. Turklāt Sugar K bija lielisks.

  -2 [+] [-]

, 2014-05-15 09:28, pirms 10 gadiem
Ģenerālim bija taisnība par SAS-POR sēriju. Ja neskaita atslābumu 4. spēlē, Blazers nebija nekādu variantu aizķerties..

     [+] [-]

, 2014-05-15 09:42, pirms 10 gadiem
Kāpēc tieši viņam, nevis man, Raitcham vai pārējai puspasaulei, kas to apgalvoja dienu un nakti pirms sērijas?
DainisU rakstīja: Ģenerālim bija taisnība par SAS-POR sēriju. Ja neskaita atslābumu 4. spēlē, Blazers nebija nekādu variantu aizķerties..

  -4 [+] [-]

, 2014-05-15 09:45, pirms 10 gadiem
Tiesneši beigās izlīdzināja spēli - ja pirms tam svilpa uz katru pieskārienu, beigās ļāva spēlēt fizisku spēli.
Un Pīrsam nepaveicās, ka tiesnesis bija aiz muguras, tāpēc sodu neredzēja, bet redzēja, ka no viņa rokas bumba krīt ārā autā. Bet tas izlīdzinās pret Lebronu, jo bieži vien pret viņu arī nenosvilpj acīmredzamus sodus.
Slēpts komentārs: AirSasch

  +6 [+] [-]

, 2014-05-15 09:50, pirms 10 gadiem
AirSasch rakstīja: LeBronam acīmredzamu sodu nenosvilpa pret Džonsonu, pēdējās 11 sekundēs, kad bumba tipa izgāja autā no LebRona. Ja būtu sods, Džonsons iespējams iemestu abus sodus, un tad spēle arī varētu iegrozīties savādāk. Eh, kad NBA beigs skūpstīt pēdas Karalim?!
Labāk paskaties, kā beidzās vakardienas OKC-Kliperu spēle un padomā, kuram te tiek pēdas skūpstītas. Absurdāku tiesāšanu neesmu redzējis kopš 2002 gada Lakers/Kings fināla 6. spēles.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 10:03, pirms 10 gadiem
Nav slikti... Atpūta būs, savainojumus varēs apārstēt, var gatavoties jau nākamajam pretiniekam, domāt, kā apspēlēt garus večus soda laukumā (Heat)
Bet Spurs.. neticu, ka viņus kāds var apturēt no iekļūšanas finālā...

Kā Tev iet, Bērziņ?, un Ralfinolv prognozēja abās spēlēs tieši šādu iznākumu
Turklāt Bērziņ, Tev vēl ir iespējas ietrāpīt ar abām pārējām sērijām, mazāk ticams ar LAC uzvaru, bet ko zina

     [+] [-]

, 2014-05-15 10:07, pirms 10 gadiem
Viss tika salikts pa plauktiem kā paredzēts! JJ šodien nets bija nedaudz pavēries, bet beigās heat aizsardzība izdarīja savu. Nu nebija nets ko likts pretī heat un visi, kas ņēma regulāros sezonu kā mērauklu sev pierādīja, ka maza sajēga no basketbola - reālistiski skatoties manā skatījumā ir tikai viena komanda, kas šajā līgā spēj uzvarēt heat četras reizes playoffos un tie ir spurs. Protams, kā jau heat fans es saku, ka viņiem tas neizdosies! Izskatās, ka atkārtosies pagājušā gada fināls.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 10:16, pirms 10 gadiem
Raitcha rakstīja: Nav slikti... Atpūta būs, savainojumus varēs apārstēt, var gatavoties jau nākamajam pretiniekam, domāt, kā apspēlēt garus večus soda laukumā (Heat)
Bet Spurs.. neticu, ka viņus kāds var apturēt no iekļūšanas finālā...

Kā Tev iet, Bērziņ?, un Ralfinolv prognozēja abās spēlēs tieši šādu iznākumu
Turklāt Bērziņ, Tev vēl ir iespējas ietrāpīt ar abām pārējām sērijām, mazāk ticams ar LAC uzvaru, bet ko zina
Par iekļūšanu finālā vēl, būs jāpasvīst, bet, manuprāt, tur iekļūs (pie nosacījuma, ka Pārkers spēlē. varbūt ir kāda informācija cik īsti nopietna ir trauma.) ar 4-1 vai 4-2 atkarībā no pretinieka.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 10:19, pirms 10 gadiem
Nejeega rakstīja: Par iekļūšanu finālā vēl, būs jāpasvīst, bet, manuprāt, tur iekļūs (pie nosacījuma, ka Pārkers spēlē. varbūt ir kāda informācija cik īsti nopietna ir trauma.) ar 4-1 vai 4-2 atkarībā no pretinieka.
It kā jau raksta, ka nav nopietni. Tapēc alicīgi novākuši viņu no skatuves, lai nesavaino sevi nopietnāk..
Tā kā domāju, būs spēlētājs. Bez Parkera, protams, Spurs nav diži varianti.

     [+] [-]

, 2014-05-15 10:58, pirms 10 gadiem
Es jau 5 minūtes pirms spēles beigām domāju ka nē šodien nebūs Heat uzvara, un ka vajadzēs sesto kapāt. bet nē tad Heat tieši ieslēdza pilnus apgriezienus un veica skaistu atspēlēšanos, Lebrons, Bošš,Alens ka vienmēr beigās lieliski.. un Džonsons vsp beigās neko nevarēja izdarīt pateicoties labajai LBJ aizsardzībai.. vienā vārdā sakot prieks par Miami, tgd jāņem austrumu fināls un tad jau lielais..

     [+] [-]

, 2014-05-15 10:59, pirms 10 gadiem
4 Konferences fināls pēc kārtas

     [+] [-]

, 2014-05-15 11:47, pirms 10 gadiem
domaju,ka heat vel jatiek pari pacers. cerams,ka pacers speles ar lielu gribaspeeku un beidzos sanjemsies

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 12:42, pirms 10 gadiem
Mja,Heat un Spurs izteikti dominē.

  -2 [+] [-]

, 2014-05-15 13:03, pirms 10 gadiem
tagad, protams, visi gudri, taču laikam jau tikai nenormālākie optimisti varēja cerēt uz to, ka Heat vai Spurs paklups un netiks savas konferences finālā. tik pat droši var arī prognozēt Heat iekļūšanu lielajā finālā, jo šobrīd patiešām vairs nav nozīmes - Pacers vai Wizards - abi vienā maisā bāžami t.i. ne vieniem, ne otriem nebūs diži daudz variantu pret Heat. izskanēja te doma par to, ka Džordžam varētu izdoties labāk nosegt Lebronu... nu, diezvai! neteiktu, ka tas pats Ariza būtu slikts aizsargs. un vispār - kurš tad var nosegt Lebronu? neviens! lai gan pagājušā gada finālā Leonardam pārsvarā tas diezgan labi sanāca.
par Spurs - biju cerējis, ka Blazers parādīs krietni nopietnāku pretestību, taču laikam savus labākos mačus viņi aizvadīja pret Rockets, attiecīgi - pret Spurs vairs neatlika spēka. par gaidāmo konferences finālu - pēc spēles bīstamāki/neprognozējamāki izskatās Thunder, jo viņiem ir MVP un viņiem ir RW, kurš var norakt komandu un var arī izvilkt. savukārt Clipps, pat par spīti diviem potenciālajiem pamatsastāviem un Doku par galveno, nevieš uzticību. nezinu - nepatīk man tā komanda...
man ir (ne)labas aizdomas par pagājušā gada fināla atkārtojumu, taču citu gala iznākumu...
Slēpts komentārs: DavidJones

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 14:32, pirms 10 gadiem
DavidJones rakstīja: James atkal jau kkur pie ~20 FT, come on.. + BKN iejutās Raptors lomā, kā tas ir, kad tiesneši nozog svarīgu spēli. Ja Heat šogad paņems, laikam, sākšu citu profesionālo sportu skatīties. #GoSpurs
Atkal? Nesajauci ar Durantu?

Kas kam nozaga spēli? Tiesneši spēlēja drausmīgu aizsardzību un atļāva 13-4 izrāvienu pēdējās minūtēs? Tiesneši 3x pēc kārtas ievadīja visnejēdzīgākās bumbas no auta svarīgākajos brīžos?

Bruklina pamatīgi aizrijās un tas arī vienīgais iemesls kāpēc zaudēja.

Bet nē.. nabadziņš fano par citu komandu, tāpēc vienīgais iemesls Heat uzvarai ir NBA konspirācija, ne jau fakts, ka komanda vienkārši ir labāka par otru! Lol, mīkstais.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 22:14, pirms 10 gadiem
Here we go. Tu pedāli, gribi teikt, princese aizsardzībā pret Džonsonu nespēlēja bez nepārtrauktiem sodiem pēdējās minūtēs? Un Džonsona fantastiskā precizitāte, par spīti, visiem sūdiem, kurus viņam bija jāizciešs, ir tikai atzīmējama.

Zinu gan vienu pēc pēdējām PO spēlēm:

1) Tu drīksti sist pa CP3 (PAT!), Džonsona vai Pīrsa rokām un svilpi nedzirdēsi.
2) Tu nedrīksti sist pa KD un princeses rokām. Abi met katastrofāli daudz FT, tā kā nepļūtī man šeit.

Konkrēti - pēdējās divas epizodes gan ar Pīrsu bija sods tieši no princeses, kad uzsita pa rokām Pīrsam un bumba izlidoja autā, gan arī epizode, kur princese ar rokām grūda prom Džonsonu, kad Net'iem bija pēdējā iespēja izlīdzināt/uzvarēt spēli. Labošu - pēdējās ~3min princese TIKAI tā spēlēja pret Džonsonu.

Es saku, ka Heat ir pelnījusi tikt Finālos, taču ne ar šādu absurdu tiesāšanu, kāda ir vērojama play-off'os.