Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Entonijs un "Knicks" mēģinās pirmo reizi šosezon pieveikt "Heat"

Entonijs un "Knicks" mēģinās pirmo reizi šosezon pieveikt "Heat"
Lebrons Džeimss aizsardzībā pret Karmelo Entoniju
Foto: AFP

Šovakar pulksten 20.00 pēc Latvijas laika Ņujorkā, pasaules slavenākajā sporta arēnā Madison Square Garden, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta maču aizvadīs vietējā „Knicks” vienība ar Karmelos Entoniju priekšgalā, kura sacentīsies ar Austrumu konferences vicelīderi Maiami „Heat”. Šī būs trešā un pēdējā abu vienību savstarpējā cīņa šajā regulārajā sezonā, taču pastāv iespēja, ka abi klubi tiksies jau izslēgšanas turnīra 1. kārtā.

Daudz sezonas laikā ticis runāts par to, ka „Heat” (bilance 41-17, izbraukumā 16-13, 2.v. Austrumu konferencē) izbraukumā ir grūtības pieveikt komandas ar pozitīvu uzvarēto – zaudēto maču bilanci.

Gaidāmajā cīņā pret „Knicks” (31-28, savā laukumā 20-10, 7.v. Austrumu konferencē) Maiami basketbolistiem būs iespēja mazliet apklusināt šīs diskusijas, protams, ja izdosies tikt pie uzvaras. Savukārt ņujorkieši centīsies apbēdināt „Heat” basketbolistu un izcīnīt 10. uzvaru pēc kārtas savā laukumā.

Ceturtdien „Heat” ar 86:96 pagarinājumā piekāpās savai pašreiz sīvākajai konkurentei „Bulls” vienībai. Dienu vēlāk Maiami klubs spēja viegli pieveikt līgas vājāko klubu „Bobcats” ar 105:82. Lebrons Džeimss guva 19 punktus un izdalīja komandas biedriem piecas rezultatīvas piespēles, kā arī izcīnīja deviņas bumbas zem groziem. Džeimss ceturtajā ceturtdaļā laukumā nemaz neizgāja, bet Dveins Veids izlaidis maču pret Šarloti izmežģītas labās potītes dēļ. Gaidāms, ka šī vakara mačā Veids piedalīsies.

Lai arī piektdien Maiami izcīnīja uzvaru, ceturtdienas zaudējums „Bulls” klubam „Heat” basketbolistiem vēl ilgi paliks atmiņā, jo ar šo zaudējumu Maiami gandrīz zaudēja visas cerības pacīnīties atlikušajos regulārās sezonas mačos par 1. vietu Austrumu konferencē.

„Heat” kopš Visu Zvaigžņu nedēļas nogales deviņos izbraukumā aizvadītajos mačos ir cietusi astoņas neveiksmes. Vienīgās uzvara ir gūta pret pēdējās nedēļās nepārliecinošu sniegumu demonstrējošo Filadelfiju. „Mums ir jānospēlē labi, jo kopš Visu Zvaigžņu nedēļas nogales neesam rādījuši labu sniegumu izbraukuma spēlēs,” pirms šodien gaidāmā mača izteicās Džeimss.

Ņujorkas klubs pēc piektdienas mača, kad ar plus 38 punktu starpību (103:65) tika sagrauta „Bobcats” vienība, ar „76ers” vienību (abām bilance 31-28) dala 7. vietu Austrumos. Filadelfieši piektdien piedzīvoja zaudējumu savā laukumā pret Ņūdžersiju. „Knicks”, pārspējot Šarloti, guva 13. uzvaru 17 aizvadītajos mačos un devīto uzvaru pēc kārtas Madison Square Garden arēnā. Pēdējo Ņujorkas klubs 10 uzvaras pēc kārtas savā laukumā izcīnīja 1997./98. gada sezonas sākumā.

„Mēs spēlējam tā, lai katram, kurš ierodas spēlēt pret mums mūsu laukumā, būtu jāaizvada grūta cīņa, jo mēs nevienam bez cīņas neatdosim uzvaru savā laukumā,” tā pirms gaidāmā mača izteicās „Knicks” līderis Karmelo Entonijs.

Iepriekšējos deviņos savā laukumā izadītajos mačos ņujorkieši pretiniekus ir pārspējuši ar vidēji 20,5 punktu pārsvaru, ļaujot tiem vidēji mačā gūt 83,3 punktus un no spēles realizēt 38,6 procentus no izdarītajiem metieniem.

„Heat” vienība pēdējos četros zaudējumos, kuri piedzīvoti izbraukumā pret komandām ar pozitīvu bilanci, ir guvusi vidēji 83,8 punktus un pieļāvusi 17,3 kļūdas. Maiami izcīnīja uzvaras pirmajos divos šī sezonas abu komandu savstarpējos mačos, kuri abi norisinājās „Heat” laukumā.

Maiami 27. janvārī guva uzvaru ar 99:89. Tajā mačā „Knicks” vienībai traumas dēļ nevarēja palīdzēt Entonijs, savukārt Džeremijs Lins tad vēl nebija ticis pie iespējas sevi pierādīt. 23. februāra mačā Lins, Entonijs un arī Amare Stademairs piedalījās, tomēr ar viņu pūlēm bija par maz, lai pieveiktu „Heat”, kuras sastāvā tajā mačā ar 25 gūtajiem punktiem izcēlās Kriss Bošs.

Džeimss divos šīs sezonas mačos pret Ņujorku kopā ir guvis 51 punktu (realizēti metieni no spēles - 52,9%), bet Veids ir kopumā guvis 50 punktus (51,2%).

Savukārt Entonijs vienīgajā šīs sezonas mačā pret „Heat” guva 19 punktus, tomēr pēdējos mačos uzbrucējs ir spējis gūt gandrīz 30 punktus vidēji spēlē, tādēļ tas, vai Ņujorkai izdosies gūt uzvaru gaidāmajā cīņā, lielā mērā ir atkarīgs no Entonija parādītā snieguma uzbrukumā.

Citi gaidāmie dueļi

Interesants duelis plkst. 22.30 pēc Latvijas laika gaidāms starp Rietumu konferences komandām, kuras, iespējams, tiksies izslēgšanas turnīra 1. kārtā. „Lakers” (38-22, 3.v. Rietumu konferencē) savā laukumā bez Kobes Braienta cīnīsies pret Dalasas vienību (34-26, 6.v. Rietumu konferencē).

Savukārt šonakt pulksten 3.00 pēc Latvija laika Denverā vietējā „Nuggets” vienība mērosies spēkiem ar Hjūstonas „Rockets”. Komandas ar vienādu bilanci 32-27 pašlaik dala 7. vietu Rietumos, tādēļ gaidāmais mačs abām vienībām būs īpaši svarīgs cīņā par augstāku vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 44

  • 28


  +2 [+] [-]

, 2012-04-15 17:47, pirms 12 gadiem
Entonijs vareertu izshaut taa pat kaa pret Bulls un lieta dariita!

  +4 [+] [-]

, 2012-04-15 17:48, pirms 12 gadiem
Šī būs interesanta spēle zinot ka tieši šīs 2 komandas var satikties jau play-ofā!!
Par Knicks!!

  -3 [+] [-]

, 2012-04-15 17:49, pirms 12 gadiem
Let's go HEAT!!!!! Ceru,ka mia uzvares sogad nba!!! lai visiem heiteriem beidzot aiztaisas mutes

     [+] [-]

, 2012-04-15 17:52, pirms 12 gadiem
nba33 rakstīja: Let's go HEAT!!!!! Ceru,ka mia uzvares sogad nba!!! lai visiem heiteriem beidzot aiztaisas mutes
PAt ja Heat uzvarēs finālā, ja tiks, par viņiem joprojām daudz labu nerunās

     [+] [-]

, 2012-04-15 17:53, pirms 12 gadiem
nba33 rakstīja: Let's go HEAT!!!!! Ceru,ka mia uzvares sogad nba!!! lai visiem heiteriem beidzot aiztaisas mutes
HAHA cik gredzenus ir ieguvis Džeimss?
Kad sapņo aizver acis!!
Vairāk gredzeni ir tam vecim kas nopirka izsolē no NBA spēlētāja!!

  -1 [+] [-]

, 2012-04-15 17:53, pirms 12 gadiem
Niidermaiers rakstīja: PAt ja Heat uzvarēs finālā, ja tiks, par viņiem joprojām daudz labu nerunās
Viņi neuzvarēs!!

  -3 [+] [-]

, 2012-04-15 17:55, pirms 12 gadiem
jonsons rakstīja: HAHA cik gredzenus ir ieguvis Džeimss?
Kad sapņo aizver acis!!
Vairāk gredzeni ir tam vecim kas nopirka izsolē no NBA spēlētāja!!
nav jau runa par to cik vins ir ieguvis,bet par to cik vins iegus!!!!
Nesatraucies,gredzenus vins iegus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-04-15 17:58, pirms 12 gadiem
nba33 rakstīja: nav jau runa par to cik vins ir ieguvis,bet par to cik vins iegus!!!!
Nesatraucies,gredzenus vins iegus!
Es gan tik optimistisks nebūtu, gredzenu jā ok, bet gredzenus, nu nezinu gan, nav jau Wade arī tik jauns un tas pats James nepaliek jaunāks.

  -3 [+] [-]

, 2012-04-15 18:02, pirms 12 gadiem
Autors tikai pārraksta no NBA.com, un nav pamanījis(varbūt pat vispār basketbolam neseko līdzi), ka informācija ir kļūdaina.Mačā pret Bobcats Lebronam bija 9 atlēkušās bumbas, un 5 piespēles.

P.S. Ja Heat vēl ir kaut ideja par 1.vietu konferencē - šodien jāuzvar, tā arī būs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-15 18:12, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Šogad konkurence ir daudz lielāka, kā pagāšgad. Ar katru gadu iespējas samazināsies, jo augs jaunas komandas, bet tādas kā OKC, Bulls, Pacers, Clippers paliks vēl labākas. Kamēr LBJ, Veida un Boša līgumi neļaus normāli operēt spēlētāju tirgū. Vienīgi aizmainot kādu no BIG 3. Pie tam, tas būs Bošs, kuram vairs nav nekāds milzīgais trade value. Grūti būs Miami tikt pie multichampionships.
Nē nunesanāks ar MIAMI ganjauaizskries uz nākamo komandu un kaut kad jau to riņķi viņš iegūs, bet vai vairākus nezinu un ja iet runa par 6siem, tad sorry, James nesasniegs to pašu ko MJ ar kuru daudzim patīk viņu salīdzināt, jo Karalim atbildīgā brīdī bieži roka notrīc un viņš nepanes spriedzi, varat man likt mīnusus cik gribat, bet tā ir taisnība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-15 18:42, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: LBJ nav cienīgs tikt salīdzināts ar MJ. Nejau dēļ savas statistikas, jo tā pat ir labāka gandrīz kā MJ, bet dēļ spēles. Dēļ ietekmes uz spēli kā tādu un komandu.

Džeimss un 6 gredzeni! - meklējiet zinātniskās fantastikas plauktos.
Tur jau tā lieta, ka viņs ir spēcīgs un atlētisks, bet viņa metiens nav diezko labāks par vidusmēra NBA spēlētāju. Protams, jāprot izmantot visi savi trumpji, bet spēles beigās viņu labāk ir ņemt nost

     [+] [-]

, 2012-04-15 18:42, pirms 12 gadiem
Lebrons jau tāpat sev ir sačakarējis visu, ko vien varētu. Ja viņš dabūs to gredzenu pateicoties Veidam, tad nekāda lielā vērtība tam nebūs tāpat. Ja vēl ņem vērā to, ka Miami ir Veida pilsēta un, ka beidzot Džeimsam vajadzēs sevi pierādīt spēles beigās kā normālu spēlētāju nevis mīzalu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-15 19:06, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Kā naglai uz galvas. Veids ir komandas sirds un dvēsele, LBJ ir ieroču pienesējs. Cik stulbi tas skan, bet tā ir. LBJ vajadzēja spēlēt tālāk, un dabūt pie sevis augstākās klases spēlētājus, nevis skriet pie kāda cita. Šaka variants .... Tas ko viņš darīja karjeras beigās bija tik nožēlojami. Ring for King, etc!
Nu savā ziņā Šaku var saprast jo viņam bija jau karjeras pēdējie gadi

  +3 [+] [-]

, 2012-04-15 19:27, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Kā naglai uz galvas. Veids ir komandas sirds un dvēsele, LBJ ir ieroču pienesējs. Cik stulbi tas skan, bet tā ir. LBJ vajadzēja spēlēt tālāk, un dabūt pie sevis augstākās klases spēlētājus, nevis skriet pie kāda cita. Šaka variants .... Tas ko viņš darīja karjeras beigās bija tik nožēlojami. Ring for King, etc!
Necepies par Šaku, tieši viņš atnesa Lakers divtūkstošo gadu gredzenu krājumu, tad tavs Kobe pat nebija ieroči pienesējs, kā tu sauc LBJ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-15 22:49, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Kobe spēlēja tikpat lielu lomu tajā visā, tikai Šaks bija LAL seja. Nevajag stāstīt sūdus.
Paskaties PO, ne jau to jēlo regulārās sezonas statistiku. Šaks ir dominējošākais spēlētājs kādu esmu redzējis, 01 PO ir vienkārši amazing ko viņš darīja. Kamēr Kobe, Kobe nevarēja savu darbu aizsardzībā padarīt.

Protams Tu jau tur vari liegties kā gribi, bet Lebrona nīdējs Tu esi, un man ir jāatzīst, ka tas ir stilīgi, tāpat kā 07. gadā velkāt tās Kanjē Vesta debīlās brilles. Kaut kur redzēju, ka Tu teici, ka Kobe uz doto brīdi 1x1 iznestu Lebronu.
Ko es ar visu gribu pateikt - ir savi mīļākie spēlētāji, taču mēs neesam akli. Vai arī mēs neskatāmies spēles, bet ko tie žurnālisti tur raksta. Un tajā paša pasakamajā es gribēju pateikt, ka katram ir savs viedoklis, tāpēc ja Tu tā domā, tad ok, jo diez vai mēs redzēsim kā Kobe pret Lebronu 1x1 spēlē. Vai arī spēsim OBJEKTĪVI salīdzināt Lebronu/Veidu pret Šaku/Kobi. Kobe noteikti ir Tavs #2 spēlētājs, mans mīļākais ir Pīts Maravičš, taču es atzīšu, ka viņš nav TOP50 labākais NBA spēlētājs, kamēr Tu Kobi sauksi par 2-5 labāko, bet Lebronu pat negribēsi TOP100 likt.

  -2 [+] [-]

, 2012-04-15 23:17, pirms 12 gadiem
pistol rakstīja: Paskaties PO, ne jau to jēlo regulārās sezonas statistiku. Šaks ir dominējošākais spēlētājs kādu esmu redzējis, 01 PO ir vienkārši amazing ko viņš darīja. Kamēr Kobe, Kobe nevarēja savu darbu aizsardzībā padarīt.

Protams Tu jau tur vari liegties kā gribi, bet Lebrona nīdējs Tu esi, un man ir jāatzīst, ka tas ir stilīgi, tāpat kā 07. gadā velkāt tās Kanjē Vesta debīlās brilles. Kaut kur redzēju, ka Tu teici, ka Kobe uz doto brīdi 1x1 iznestu Lebronu.
Ko es ar visu gribu pateikt - ir savi mīļākie spēlētāji, taču mēs neesam akli. Vai arī mēs neskatāmies spēles, bet ko tie žurnālisti tur raksta. Un tajā paša pasakamajā es gribēju pateikt, ka katram ir savs viedoklis, tāpēc ja Tu tā domā, tad ok, jo diez vai mēs redzēsim kā Kobe pret Lebronu 1x1 spēlē. Vai arī spēsim OBJEKTĪVI salīdzināt Lebronu/Veidu pret Šaku/Kobi. Kobe noteikti ir Tavs #2 spēlētājs, mans mīļākais ir Pīts Maravičš, taču es atzīšu, ka viņš nav TOP50 labākais NBA spēlētājs, kamēr Tu Kobi sauksi par 2-5 labāko, bet Lebronu pat negribēsi TOP100 likt.
Nu es neredzu iemeslus kapēc James būtu jāliek TOP100 NBA spēlētāju sarakstā, ja mēs runājam par visu NBA vēsturi, bet ja iet runa par šo brīdi tad viņs ir viens no TOP 5 bet labākais viņš nav vienkārši, jā viņš dominē, vāc bumbas, piespēlē, bloķē, pārtver bumbas, bet kā runa nonāk līdz momentam, kad jāizvelk komanda viņš visu sačakarē, untieši tapēc es saku tikai viens no TOP5 uz doto brīdi.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-15 23:20, pirms 12 gadiem
karpins rakstīja: Nu es neredzu iemeslus kapēc James būtu jāliek TOP100 NBA spēlētāju sarakstā, ja mēs runājam par visu NBA vēsturi, bet ja iet runa par šo brīdi tad viņs ir viens no TOP 5 bet labākais viņš nav vienkārši, jā viņš dominē, vāc bumbas, piespēlē, bloķē, pārtver bumbas, bet kā runa nonāk līdz momentam, kad jāizvelk komanda viņš visu sačakarē, untieši tapēc es saku tikai viens no TOP5 uz doto brīdi.
Hovards ir TOP5? Nosauc 99-100 labākus spēlētājus, kuri ir vairāk sasnieguši par Lebronu. Lebrons ir top30 labākais NBA spēlētājs. Bet nu, jā, heitot ir stilīgi.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-16 09:20, pirms 12 gadiem
pistol rakstīja: Hovards ir TOP5? Nosauc 99-100 labākus spēlētājus, kuri ir vairāk sasnieguši par Lebronu. Lebrons ir top30 labākais NBA spēlētājs. Bet nu, jā, heitot ir stilīgi.
NBA Hall of Fame
Un Te vēl visu nav kā, piemējam, MJ un co. Un jā es atdzīstu, ka man nepatīk James un nekad nav paticis, kaut vai tikai tāpēc, ka viņš tiek pārvērtēts un kā jau es teicu, viņš ir labs bet TOP 100 viņš būs tikai tad, kad beigs norakt spēles galotnes un kļūs par uzvarētāju, jo ja viņš uzvar tad grauj, bet ja negrauj tad zaudē vai komandas biedri izvelk. Un tavi argumenti kapēc viņš būtu TOP30? Dēļ diviem MVP regulārajā sezonā, kas gredzenu nedod. Tad jau kapēc neņemam vērā All Star spēļu MVP, jo tas ar neko nedod? Deļ viņa fiziskajiem parametriem? Tad jau kars Slam Dunk uzvarētājs var būt TOP 100 tagad, kuras balvas James starpcitu nav. Kā jau teicu Viņš ir labs, bet uz Top 100 viņš var sākt kandidēt tikai pēc pirmā NBA gredzena, jo tas nosaka kurš ir labākais nevis individuālās balvas.

Runājot par Howard, šī brīža TOP 5 - varbūt, jo Bainams rāda pagaidām labāku spēli, bet visu laiku TOP 100 noteikti nē. Kad dabūs gredzenu parunāsim.

P.S. Kapēc tad Rouze neliec tagad Top 20 sarakstā?

     [+] [-]

, 2012-04-16 19:21, pirms 12 gadiem
karpins rakstīja: NBA Hall of Fame
Un Te vēl visu nav kā, piemējam, MJ un co. Un jā es atdzīstu, ka man nepatīk James un nekad nav paticis, kaut vai tikai tāpēc, ka viņš tiek pārvērtēts un kā jau es teicu, viņš ir labs bet TOP 100 viņš būs tikai tad, kad beigs norakt spēles galotnes un kļūs par uzvarētāju, jo ja viņš uzvar tad grauj, bet ja negrauj tad zaudē vai komandas biedri izvelk. Un tavi argumenti kapēc viņš būtu TOP30? Dēļ diviem MVP regulārajā sezonā, kas gredzenu nedod. Tad jau kapēc neņemam vērā All Star spēļu MVP, jo tas ar neko nedod? Deļ viņa fiziskajiem parametriem? Tad jau kars Slam Dunk uzvarētājs var būt TOP 100 tagad, kuras balvas James starpcitu nav. Kā jau teicu Viņš ir labs, bet uz Top 100 viņš var sākt kandidēt tikai pēc pirmā NBA gredzena, jo tas nosaka kurš ir labākais nevis individuālās balvas.

Runājot par Howard, šī brīža TOP 5 - varbūt, jo Bainams rāda pagaidām labāku spēli, bet visu laiku TOP 100 noteikti nē. Kad dabūs gredzenu parunāsim.

P.S. Kapēc tad Rouze neliec tagad Top 20 sarakstā?
Tātad tā, sāksim ar to, lai Tu man atrodi 20 spēlētājus, kuri ir sasnieguši individuālo sasniegumu ziņā vairāk par Džeimsu. Man vienkārši izskatās, ka Tavā uzskatē labākais spēlētājs ir MJ un tad Roberts Orijs, jo viņš(Orijs) spēja nokārtot galotnes, taču kā spēlētājs uz NBA fona bija liela viduvējība(Lakers), parasts stārteris(Rockets), vai beņķa sildītājs(Spurs).

Lieta ir tāda, ka ja mēs salīdzinam labākos spēlētājus, tad uz gredzeniem būtu jāuzspļauj, jo gredzenus uzvar KOMANDA nevis spēlētājs. Džeimss Klīvlendā un Aiversons Filadelfijā ir spilgtākie piemēri, ka viens spēlētājs nespēj aizvest komandu līdz titulam, vienīgais kurš to spēja ir Hakīms Oladžuvons 1994. gadā, bet atkal komanda bija ļoti sabalancēta.

Jautājums Tev, kurš ir augstāk Tavos rankos - D. J. Mbenga(divkārtējais NBA čempions) vai Alens Aiversons(0 gredzeni un tikai nenozīmīgie četri skoring tituli un nenozīmīgais MVP). Padomā loģiski ko raksti.
Tātad, es Tev parādīšu loģiku pēc kādas es izdomāju kas ir labākais spēlētājs:
Individuālie sasniegumi; - 25%
Individuāli labākā sezona; - 20%
Kādi sasniegumi bija spēlētāja pārstāvētajai komanda; - 20%
Cik spēlētājs bija labs, prasmīgs; - 20%
Vai vispār bija īsti jēga draftēt šo spēlētāju ilgtermiņā(?); - 10%
Spēlētāja ieguldījums spēlē, cik viņš šo spēli padarījis slavenu un cik slavens viņš pats ir. - 5%

Procenti apzīmē, cik nozīmīgs ir katrs no tiem normatīviem. Vispār man būtu interesanti vai Tu zini simts NBA čempionus.... Nu tā bez interneta, es gribētu zināt vai Tu varētu nosaukt. Negribu jau sevi celt debesīs, bet noteikti kaut kā izdomātu, bet vai TU varētu?
Maikls Džordans ir HOF, vienkārši tas saraksts nav apstrādāts/uzlabots/updeitots....

Rozs ir TOP10 spēlētājs NBA, tāpat arī Hovards un Lebrons. Lieta ir tāda, ka clutch mūsdienās ir ticis ļoti, ļoti pārvērtēts. Džerijs Vests ir iespējams viens no visu laiku labākajiem clutch spēlētājs, bet viņš savā dzīvē ar mokām dabūja vienu gredzenu, un tas pats pateicoties Viltam, ko viņš darīja aizsardzībā.