Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vairāki ''Pelicans'' basketbolisti un darbinieki saņēmuši vakcīnu pret Covid-19

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vairāki ''Pelicans'' basketbolisti un darbinieki saņēmuši vakcīnu pret Covid-19
Nikolo Melli aizsardzībā. Foto: AFP/Scanpix

Vairāki Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņūorleānas ''Pelicans'' basketbolisti un organizācijas darbinieki, kuri atbilduši noteiktajiem kritērijiem, saņēmuši pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu.

Otrdien Luiziānas štata gubernators Džons Edvardss paplašināja kritērijus, pēc kuriem vakcīnu iespējams saņemt ātrāk. Ņūorleānas klubs reaģēja nekavējoties un, konsultējoties ar komandas medicīnisko personālu un līgas vadību, vienojās ar vietējo slimnīcu par vakcīnu saņemšanu. Starp 12 kritērijiem, kas ļauj vakcīnu saņemt ātrāk, minēta astma, paaugstināts asinsspiediens un augsts ķermeņa masas indekss, kas raksturīgs daudziem NBA basketbolistiem.

Itāļu basketbolists Nikolo Melli un Sinderiuss Tornvels sociālajos tīklos publiski pauduši, ka saņēmuši vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu un aicina to darīt arī pārējos. Ziņots, ka vakcīnu saņēma lielākā daļa ''Pelicans'' spēlētāju un darbinieku, kuri atbilda kādam no Luiziānas štata noteiktajiem kritērijiem.

Tikmēr līgas komisārs Adams Silvers izteicās, ka vakcinētie basketbolisti tuvākajā nākotnē varētu izvairīties no piespiedu karantīnas gadījumos, kad nonākuši kontaktā ar Covid-19 pozitīvu personu.

ESPN apskatnieks Tims Makmahons ziņo, ka Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas ''Mavericks'' šobrīd gaida līgas apstiprinājumu, lai drīzumā uzsāktu spēlētāju un personāla vakcinēšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...