Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Silvers: "NBA ar skaudību vēro Čempionu līgu futbolā"

Andrejs Siliņš

Silvers: "NBA ar skaudību vēro Čempionu līgu futbolā"
Adams Silvers
Foto: AP/Scanpix

Ikgadējā Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komisāra Adama Silvera preses konferencē līgas vadītājs atzina, ka ar zināmu skaudību vēro UEFA Čempionu līgu futbolā. Tāpat Silvers runāja par vairākām aktuālām problēmām un jautājumiem, ko jāmēģina risināt.

"Čempionu līgai ir fantastisks koncepts- tāds, kuram vienmēr sekojam," sacīja 52 gadus vecais Silvers, kurš NBA komisāra amatā ir tikai otro gadu. "Eiropas futbolā notiek tik daudz lietu, uz kurām skatos ar skaudību. Domāju, ka līdzjutēju ieguldījums un lojalitāte, kas atgādina gluži vai reliģiski fanošanu."

Tāpat Silvers atbildēja noraidoši uz jautājumu, vai ieteiktu Anglijas Premjerlīgai rīkot savas zvaigžņu spēles. "Mana nevēlēšanās skaidrojama ar to, ka tā ir ļoti labi organizēta līga. Anglijā futbols ir galvenais sports. Cilvēkiem patīk regbijs un citi sporti, bet futbolā katram ir sava komanda. Piemēram, es piedzimu Ņujorkā. Atbalstu "Yankees", esmu "Giants", "Rangers" un "Knicks" fans. Šeit ir daudz iespēju, tāpēc lojalitāte tiek sadalīta," skaidroja Silvers.

Tāpat komisārs norādīja uz vairākiem citiem diskutējamiem jautājumiem tiešā saistībā ar līgas darbu. Viens no tiem ir par saspringto spēļu grafiku - šosezon komandām mēdz būt sērijas pa četrām spēlēm piecās dienās. Lielā mērā tas saistīts ar faktu, ka spēlētāji paši pieprasīja garāku Visu zvaigžņu spēles pārtraukumu. Šogad tas ir ilgst nedēļu, un tas ir garākais pārtraukums vēsturē. "Cik vien varēsim, mēģināsim tikt galā ar šo jautājumu. Domāju, ka panāksim ievērojamu samazinājumu šādām sērijām," sacīja Silvers.

Par izslēgšanas spēļu sistēmas pārmaiņām - lai par titulu cīnītos nevis pa astoņām komandām no katras konferences, bet 16 labākās komandas no visas līgas. "Ja šim jautājumam būtu viegls risinājums, tas jau sen būtu paveikts," sacīja Silvers. "Es ticu konferenču un divīziju sistēmai. Ir vairāki Austrumu konferences klubu īpašnieki, kuri izmaiņām nepiekrīt, un ir vairāki Rietumu klubu īpašnieki, kuri apgalvo, ka izmaiņas būtu taisnīgas."

Silvers atzina, ka nepieciešamas izmaiņas arī drafta loterijas sistēmā, lai cerības uz "play-off" zaudējušās komandas speciāli nezaudētu, palielinot iespējas tikt pie augstāka drafta numura. Komisārs arī norādīja, ka gribētu palielināt vecuma limitu, lai līgā drīkstētu ienākt tikai tie spēlētāji, kas sasnieguši 20 gadu vecumu.

Izmantotie resursi:
BBC
ESPN

  +1 [+] [-]

, 2015-02-15 14:44, pirms 9 gadiem
Protams, Tikai tad, kad viņš teiks, ka ar skaudību vēro KHL, NBA būs iestājusies patiesa krīze.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-15 15:57, pirms 9 gadiem
Par tām daudzajām back to back spēlēm, nevarēja labāk sākt sezonu kaut vai 2 nedēļas ātrāk? Jā varbūt daži bija noguruši pēc pč, bet tāpat bija laiks atgūties, turklāt sezonas sākumā neviens neskrien uz pilnu klapi, visa problēma atrisināta, tomēr oktobra pēdējās dienas man šķiet pārāk vēlu, lai sāktu sezonu.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-15 20:29, pirms 9 gadiem
Komandam kuram mazak izlases vecu butu pluss

  +1 [+] [-]

, 2015-02-15 21:51, pirms 9 gadiem
nu tas par vecuma limitu pilnīgs sviests manuprāt.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-16 08:18, pirms 9 gadiem
Varu saderēt, ka ČL tāpat ar skaudību skatās NBA virzienā

Katram jau savi plusi...

  +1 [+] [-]

, 2015-02-16 15:55, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Varu saderēt, ka ČL tāpat ar skaudību skatās NBA virzienā

Katram jau savi plusi...
ČL ir pilnīgi p***j par NBA