Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Silvers: "Londonā ātrāk būs NFL nevis NBA komanda"

Andrejs Siliņš

Silvers: "Londonā ātrāk būs NFL nevis NBA komanda"
Adams Silvers preses konferencē Londonā
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komisārs Adams Silvers atzinis, ka amerikāņu futbola līga (NFL) ir tuvāk tam, lai Eiropā izveidotu komandu nekā NBA, taču vispār Eiropā tiek plānots izveidot četras NBA komandas.

"Uzskatu, ka NFL mums ir priekšā šajā jautājumā. Ir daži aspekti, kas spēlē par labu viņiem - spēles notiek reizi nedēļā, kopumā ir mazāk spēļu. No loģistikas viedokļa NFL būs vieglāk to paveikt. Mums būtu grūti izveidot vienu komandu Eiropā. Nāktos piezemēties šeit ar abām kājām, un tas nozīmētu četru komandu izveidi Eiropā," pirms Toronto "Raptors" un Orlando "Magic" cīņas Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā sacīja Silvers.

NFL šosezon Londonā aizvadīja trīs regulārā turnīra spēles, kamēr NBA jau vairākus gadus aizvada tikai pa vienam regulārā turnīra mačam Londonas O2 arēnā. "Lai arī kāda būtu izaugsme, joprojām esam tālu no iespējas izveidot četras komandas Eiropā," turpināja Silvers, kā vietas, kur jau ir vai tiek būvēta standartiem atbilstoša infrastruktūra, nosaucot Angliju, Vāciju, Franciju un Spāniju.

"Šis nešķiet piemērots brīdis komandu veidošanai Eiropā, īpaši ņemot vērā to, kas notiek starp FIBA un ULEB. Šobrīd labākais, ko varam darīt, ir aizvadīt spēli Londonā, aizvadīt Eiropā pirmssezonas spēles un turpināt attīstīt šo spēli," Silvers norādīja, ka pagaidām ir apmierināts ar līgas attīstības ceļu. "Sasniedzam jaunu auditoriju. Vienmēr, kad ierodamies Londonā, mācāmies no iepriekšējās pieredzes un kļūdām. Šeit spēlējot, publika nav tāda, kas nāk skatīties tikai tāpēc, ka notiek mačs.[..] NBA ir sociālo mediju radījums, tam ir liela nozīme mūsu izaugsmē."

Kopumā ārpus Ziemeļamerikas NBA kopš 1990. gada aizvadījusi 20 regulārā turnīra spēles. Līdz 1996. gadam astoņi mači tika aizvadīti Japānā, 1997. gada decembrī pirmo reizi spēlēja Meksikā, bet Eiropā un tieši Londonā spēles aizvada kopš 2011. gada. Pēdējās četrās sezonās Londonā aizvadīts ne vairāk par vienu spēli.

NFL spēles Londonā aizvada kopš 2007. gada un pēdējās trīs sezonās tiek aizvadītas pat trīs spēles Vemblija stadionā.

Izmantotie resursi:
News, sport and opinion from the Guardian's...
NBC Sports

  +1 [+] [-]

, 2016-01-15 13:46, pirms 8 gadiem
Zinot kā eiropas klubiem katru gadu mainās tie budžeti... Nav kā NBA, kur pat maksā luxury naudiņas pa virsu.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-15 15:28, pirms 8 gadiem
4 komandas? Nav baigi daudz,kas Eiropā spēlēs?

  -1 [+] [-]

, 2016-01-15 15:41, pirms 8 gadiem
Stukelis rakstīja: 4 komandas? Nav baigi daudz,kas Eiropā spēlēs?
No D Līgas var salasīt, domājams, ka daudz konkurēt spējīgus spēlētājus

  -1 [+] [-]

, 2016-01-15 15:41, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Zinot kā eiropas klubiem katru gadu mainās tie budžeti... Nav kā NBA, kur pat maksā luxury naudiņas pa virsu.
Es pieļauju, ka tur ir domāts par jaunu komandu izveidi (miljardieri pietiek arī Eiropā), nevis kādas Eirolīgas komandas pievienošanos līgai.

Bet loģistika būtu baigā problēma. Nezin cik tagad jau ir stundu lidojums LA-DC. Kaut kas ap 5h laikam, tad iedomājaties, kas notiktu, ka no LA būtu jātiek uz Londonu. Padsmit stundas gaisā....

  +1 [+] [-]

, 2016-01-15 16:21, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Es pieļauju, ka tur ir domāts par jaunu komandu izveidi (miljardieri pietiek arī Eiropā), nevis kādas Eirolīgas komandas pievienošanos līgai.

Bet loģistika būtu baigā problēma. Nezin cik tagad jau ir stundu lidojums LA-DC. Kaut kas ap 5h laikam, tad iedomājaties, kas notiktu, ka no LA būtu jātiek uz Londonu. Padsmit stundas gaisā....
tāpēc jau vajag 4`us klubus eiropā... vienreiz atlido un ar visiem nospēlē.. ja, katram bus jalido dēļ vienas spēles, tas neietu cauri..

  -1 [+] [-]

, 2016-01-15 16:32, pirms 8 gadiem
Robis rakstīja: tāpēc jau vajag 4`us klubus eiropā... vienreiz atlido un ar visiem nospēlē.. ja, katram bus jalido dēļ vienas spēles, tas neietu cauri..
Un ko PO? Un nedod dies finālā ar visiem pārlidojumiem...

  +1 [+] [-]

, 2016-01-15 16:40, pirms 8 gadiem
tas ir neprāts. NBA tas ir priekš Z-amerikas un tikai. kas tad būs nākamais solis? Tip, Ķīna, Katara, utt...? paldies, nē. bet mums jau neprasīs

  +1 [+] [-]

, 2016-01-15 21:05, pirms 8 gadiem
Ja Rīga Lions spēlēs NFL - tad varētu arī aiziet uz kādu spēli klātienē - nu piemēram pret San Diego Chargers

  +1 [+] [-]

, 2016-01-15 21:23, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Ja Rīga Lions spēlēs NFL - tad varētu arī aiziet uz kādu spēli klātienē - nu piemēram pret San Diego Chargers
Joko vai? Nesaku neko sliktu, bet tas būtu apmēram kā Knicks atbrauktu uzspēlēt pret LU studentu komandu.