Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai ''Bulls'' izdosies apturēt Džeimsu?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vai ''Bulls'' izdosies apturēt Džeimsu?
Lebrons Džeims
Foto: AP

Šonakt NBA norisināsies 3 ievērības cienīgas spēles, galvenā spēle gaidāma Denverā, kur vietējais ''Nuggets'' tiksies ar viesiem no Fīniksas. Piedāvājam nelielu ieskatu prognozēs par spēlēm, kuras šonakt sāksies plkst. 2:30.

2:30 Ņūdžersijas ''Nets''(7)* - Portlendas ''Trail Blazers''(6)
Abas komandas vakarnakt aizvadīja spēles izbraukumā, bet šodien ''Nets'' varēs paviesoties savās mājās, kur gan viņu bilance ir pat sliktāka, kā spēlējot izbraukumā (deviņas uzvaras pret 12 zaudējumiem, kas ir viņu bilance mājās). Portlendieši izbraukumā nespēlē peļami, bet vai tas būs labs arguments, lai uzvarētu ''Nets'' viņu laukumā? Šo atbildi var meklēt vairākos faktoros, bet lielais vairums, tomēr, par mača favorītiem atzīst ''Nets'' basketbolistus, bet portlendieši nebūs ar pliku roku ņemami! Galveno lomu ''Nets'' spēlē divi basketbolisti, viens no tiem ir neliels pārsteigums, bet otrs- pārbaudīta līgas vērtība, viens no populārākajiem basketbolistiem šīs tūkstošgades sākumā. Es runāju par Devīnu Harisu un Vinsu Kārteru, kuriem rādītāji ir samērā līdzīgi, bet virsroku ņem pārsteiguma autors Hariss. Portlendas komandā ir vairāki individuāli spēcīgi spēlētāji, bet spožākais no viņiem, neapšaubāmi, ir Brendons Rojs, pietiekami nozīmīgu lomu šajā komandā spēlē arī pagājušā gada drafta pirmais numurs Gregs Odens, kā arī Lamarkuss Oldridžs, bet fanus ar skaistām epizodēm priecē spāņu duets Rūdijs Fernandezs un Serhio Rodrigezs, pietam pirmais no abiem spāņiem pretendē uz vietu ‘’All Star’’ spēles ‘’Sprite Slam dunk’’ konkursā, bet par to vēl lemj NBA fani ar interneta starpniecību.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsDevins HarissBrendons Rojs
Vidēji spēlē gūtie punkti22.722.6
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas3.24.6
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles6.55.2

*-iekavās norādīta vieta savā konferencē

3:00 Čikāgas ''Bulls''(10) – Klīvlendas ''Cavaliers''(1)
Abas komandas nāk no vienas un tās pašas, austrumu, zonas jeb konferences. Rādītāji gan abām ir krietni atšķirīgi, kas arī iezīmē mača favorītus, kas ne tikai mājās aizvada izcilas spēlēs. Ar bilanci 11 uzvaras un seši zaudējumi viņi teju, teju pārtrumpo mājiniekus ar savu, mājas spēļu bilanci, bet tomēr viņi ''Cavaliers'' ieliek kloķi. Čikāgas komandā nozīmīgāko lomu vienlīdz labi izpilda 2 aizsargi- Deriks Rouzs un Bens Gordons. Tomēr nedaudz rezultatīvāks un pārliecinošāku spēli rādošs ir Gordons, kuram šoreiz būs jāstājas pretī vienam no līgas varenākajiem spēlētājiem. Runa iet par izcilo Lebronu Džeimsu, kurš ''Rookie-Sophmore'' spēlē ''All Star'' spēļu ietvaros debitēs trenera ampluā, un, iespējams pēc šīs spēles nolems mainīt savu arodu? Mūs šī spēle varētu interesēt netikai dēļ Džeimsa, bet arī kāda baltieša, bet diemžēl varenais lietuviešu stāvs Židruns Ilgausks ir iedzīvojies savainojumā, un vēl kādu laiciņu nāksies atturēties no skraidīšanas ar bumbu rokā. Par šīs spēles neapstrīdamiem favorītiem tomēr jāatzīst ''Cavs'', par ko liecina vien abu komandu atrašanās vietā turnīra tabulā.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsBens GordonsLebrons Džeimss
Vidēji spēlē gūtie punkti20.627.7
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas3.36.7
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles3.76.7

5:30 Denveras ''Nuggets''(3) – Fīniksas ''Suns''(5)
Domājams, vakara ieintriģējošākā spēle, jo komandas rietumos atrodas visai augsti, tāpēc spēles līmenim vajadzētu būt augstam. Laba spēle savā laukumā ''Nuggets'' liks uzskatīt par favorītiem, bet ''Suns'' spēlētāji sola pacīnīties, jo tikai viena uzvara un ''Hornets'' būs noķerti, kas var pavērt ''Suns'' priekšrocības ''playoff'' mačos, lai gan par to pāragri domāt- sezona pat vēl nav pusē. Tiesa, katra uzvara var izrādīties liktenīga, ar ko rēķinās visas komandas. ''Suns'', kas ieguva pastiprinājumu bijušā ''kareivja'' Džeisona Ričardsona personā, tiesa pretī atdodot Radžu Bellu, Borisu Diāvu un Šonu Singleteriju (vēl ''Suns'' saņēma uzbrucēju Džaredu Dadliju kā arī 2010.gada drafta otrās kārtas izvēli). Par šīs maiņas ieguvējiem uzskatāmas abas komandas, bet par to pilnībā varēs spriest ilgākā laika posmā. Komandas šķēpus krustos otro reizi šosezon, 20. decembrī savās mājās uzvaru svinēja ''Suns'' basketbolisti, kam tikai 7 punktu pārsvaru izdevās pieveikt savus šīsdienas sāncenšus. Šīs spēles rezultatīvākais spēlētājs bija ''Suns'' šobrīd lietderīgākais vīrs Amare Stademairs, gūdams 27 punktus. Šoreiz komandas apmainījušās ar laukumiem, kas priekšrocības dod mājiniekiem, bet varbūt ''Suns'' iegūs 2 uzvaru 2 spēlēs? Tiesa, ''Nuggets'' izredzes samazina Karmelo Entonija gūtais savainojums.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsČonsijs BilapssAmare Stademairs
Vidēji spēlē gūtie punkti18.521.6
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas2.68.4
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles6.82.2

Izmantotie resursi:
nba.com

     [+] [-]

, 2009-01-15 19:16, pirms 16 gadiem
Atkal maz spēļu
Fīniksas ‘’Suns’’(5)
Ņūdžersijas ‘’Nets’’(7)
Klīvlendas ‘’Cavaliers’’(1)

     [+] [-]

, 2009-01-15 19:17, pirms 16 gadiem
Man jau liekas tur ir taa, kaads dzheimsam gariigais, kad gribees tad vinnees, kad slinkums - ai pofig, taapat pirmaa vieta konferencee. Vieniigais speeleetaajs, kursh nosaka rezultaatu pirms speele saakusies

     [+] [-]

, 2009-01-15 19:23, pirms 16 gadiem
mana atbilde uz virsrakstu: nē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-15 21:04, pirms 16 gadiem
kas ir šis autors? kāds pārkvalificējies lietotājs? man ir viens variants...

es par Nets, Bulls un Nuggets!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-15 23:58, pirms 16 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Ulmens?
aga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-16 08:27, pirms 16 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Bulls kapā
un sakapā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja