Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavericks" noslēdz līgumu ar Makgī, Prinss pievienojas Minesotai

Rolands Eliņš

"Mavericks" noslēdz līgumu ar Makgī, Prinss pievienojas Minesotai
Džaveils Makgī
Foto: AP/Scanpix

NBA komanda Dalasas „Mavericks” noslēgusi divu sezonu līgumu ar centra spēlētāju Džaveilu Makgī par minimālo algu, bet veterāns Teišons Prinss papildinājis Minesotas "Timberwolves" rindas. Abi līgumi gan vēl nav oficiāli apstiprināti.

Dalasas „Mavericks” komplektācija piedzīvoja smagu triecienu, kad teju pēdējā brīdī no mutiski noslēgtās vienošanās atteicās Deandrē Džordans, kurš izvēlējās palikt „Clippers” sastāvā. „Mavericks” palika ar tukšumu centra pozīcijā un kopš tā laika aktīvi strādāja, lai šo vietu aizpildītu. Iemainīts tika Zaza Pačulija, līgumi noslēgti ar veterānu Samuelu Dalembēru un Tunisijas centru Salahu Mežri, tagad arī par minimālo algu sastāvā iekļauts atlētiskais Džaveils Makgī.

„Mavericks” jau teju mēnesi pārbaudīja 213cm garā centra spēlētāja veselības stāvokli, jo pēdējo divu sezonu laikā viņš aizvadījis tikai 23 spēles, taču nu līgas avoti vēsta, ka līgums ar Dalasu noslēgts uz divām sezonām, turklāt otrajā sezonā klubam ir iespēja atteikties no līguma.

27 gadus vecais Makgī sevi pieteica „Wizards” rindās kā lielisku metienu bloķētāju un 2010./11. gada sezonā sakrāja teju vidēji „double-double” – 10.1 punkts un 8.0 atlēkušās bumbas. Nākamajās sezonās gan viņa statistika un vieta nākamajās komandās – „Nuggets” un „76ers” – krasi samazinājās.

Savukārt Minesotas „Timberwolves” savam sastāvam pievienojusi veterānu Teišonu Prinsu, noslēdzot viena gada līgumu par minimālo samaksu. 13 sezonas NBA aizvadījušais uzbrucējs pagājušajā sezonā paspēja pārstāvēt trīs komandas, taču par savas karjeras lielāko panākumu var saukt čempionu titulu ar „Pistons” 2004. gadā. Minesotā kopā ar Kevinu Gārnetu viņš būs pieredzējušākais spēlētājs visai jaunā komandā, kurā būs visu trīs iepriekšējo draftu pirmās izvēles – Entonijs Benets, Endrjū Viginss un Karls Entonijs Taunss.

Savainojumu mocītā Minesota pagājušajā sezonā guva tikai 16 uzvaras, un tieši tai NBA apskatnieki šosezon paredz visaugstāko kāpumu uzvara skaita ziņā. Kluba rekords pagaidām ir 14 uzvaru kāpums 1996./97. gada sezonā.

Izmantotie resursi:
Mavericks sign JaVale McGee - Marc Stein - ESPN
Source: Tayshaun Prince agrees to one-year deal...

  +2 [+] [-]

, 2015-08-14 08:59, pirms 9 gadiem
Zel Dirka paliek

  +2 [+] [-]

, 2015-08-14 09:06, pirms 9 gadiem
Shaqtin a fool king detected

  +1 [+] [-]

, 2015-08-14 09:08, pirms 9 gadiem
Ja jau Karlails nevareja sadzivot ar Rondo,tad ar Makgi domajams vins varetu ari nosauties

  -1 [+] [-]

, 2015-08-14 11:42, pirms 9 gadiem
Tas reāli , bija jau vakarvakarā zināms!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-14 13:52, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ja jau Karlails nevareja sadzivot ar Rondo,tad ar Makgi domajams vins varetu ari nosauties
Nu gan salīdzināji. Rondo ir ego un bojā komandas mikroklimatu, šitas ir vnk padumjš(vismaz uz laukuma).

Bet nu par minimumu... nu jocīgi. Džeks jau kapā labi, bet vajag to galvu savest kārtībā. Bet nu 27 gados jau laikam pa vēlu tam. Kā jau rakstā minēts, ka vienu sezonu bija DD mašīna un aizsardzībā labs. Butībā viņš ir līdzīgs DJ. Vienam skrien pakaļ visi, otrs dabū minimumu....