Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Cīņa par Linu turpinās: "Rockets" ievērojami paaugstina piedāvājumu

Andrejs Siliņš

Cīņa par Linu turpinās: "Rockets" ievērojami paaugstina piedāvājumu
Džeremijs Lins
Foto: AFP/Scanpix

Mirkli pirms parakstu likšanas Hjūstonas "Rockets" kluba vadība nolēmusi paaugstināt Džeremijam Linam līgumā paredzēto atalgojumu un šobrīd kopējā summa sasniedz jau 25 miljonus dolāru trijās sezonās. Ņujorkas "Knicks" ir trīs dienas laika, lai pedāvātu tikpat un saglabātu pagājušās Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) sezonas sensāciju Linu savā komandā.

"Rockets" ievērojami pacēla Linam paredzēto atalgojumu kontrakta trešajā gadā. Ja pirmajā spēlētājs saņems piecus un otrajā 5,2 miljonus, tad pēdējā līguma gadā tie būs jau 14,9 miljoni, kas atbilst reālas superzvaigznes atalgojumam. Lins jau pirms nedēļas bija nolēmis piekrist "Rockets" līguma variantam, kas paredzēja četrus gadus (pēdējais kā komandas iespēja) par 28,8 miljoniem. Trešajā gadā basketbolists saņemtu 9,3 miljonus.

"Knicks" tuvu stāvoši avoti vēstīja, ka klubs ir gatavs maksāt Linam jebkādu summu, lai tikai paturētu jaunekli komandā, un treneris Maiks Vudsons vēlreiz atgādināja, ka rēķinās ar Linu kā pirmo saspēles vadītāju. Skaidrs, ka arī "Rockets", piedāvājot tādas summas, rēķinās ar to pašu. Hjūstonieši palikuši ar robu pirmā numura pozīcijā, jo Gorans Dragičs un Kails Lourijs devušies savus talantus rādīt citviet.

Ja "Knicks" piekritīs pašreizējam līguma variantam, tad trešajā Lina līguma gadā klubam būs luksusa nodoklī jāsamaksā aptuveni 45 miljoni dolāru. 2014./2015. gada sezonā "Knicks" rindās četri vīri - Karmelo Entonijs, Taisons Čendlers, Amare Stadamaiers un Lins - kopā saņems aptuveni 77 miljonus dolāru...

Tikmēr, protams, darījumus turpina arī citi klubi - Denveras "Nuggets" piedāvājusi 50 miljonus piecos gados centram Džavalam Makgī, kurš komandā nonāca aizvadītajā sezonā pēc maiņas darījuma ar Vašingtonas "Wizards". 23 gadus vecais sportists ik pa laikam izceļas ar dīvainām darbībām, taču arī pienesums laukumā nav peļams - 20 mačos Denveras rindās pagājušajā sezonā Makgī vidēji guva 10,3 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas.

Makgī un "Nuggets" pārstāvji sarunas turpinās, tikmēr cits viens no apsmietākajiem spēlētājiem līgā 2001. gada drafta pirmais numurs Kvame Brauns jau ticis pie līguma ar Filadelfijas "76ers". Aizvadītajā sezonā Brauns saņēma septiņus miljonus no Goldensteitas "Warriors", taču lielāko sezonas daļu skatījās no malas savainojuma dēļ. Līgums ar "Sixers" noslēgts uz diviem gadiem par kopējo summu sešu miljonu apmērā.

Brauna vienaudzis, arī centrs, Kriss Vilkokss pagājušās sezonas izskaņā tika atskaitīts no Bostonas "Celtics", jo spēlētājam tika konstatēts neregulārs sirdsdarbības ritms. Tomēr nu abas puses vienojušās par jaunu līgumu uz vienu sezonu. "Man bija lielas šaubas par to," Vilkokss atklāj, ka bijušas nopietnas domas par basketbola likšanu malā pavisam, taču pēc operācijas situācija kļuvusi aizvien labāka. "Esmu laimīgs, ka atkal varu spēlēt, tā ir svētība." Nākamajā sezonā Vilkokss pelnīs veterāna minimumu (aptuveni 473 tūkstoši).

Par vēl pieredzējušāku vīra groza apakšā nekā Brauns un Vilkokss ieinteresējusies Goldensteitas "Warriors" vienība, kas labprāt vienotos ar 34 gadus veco spēka uzbrucēju Kenjonu Martinu. Pēc atgriešanās no Ķīnas pagājušajā sezonā 206 centimetrus garais Martins spēlēja Losandželosas "Clippers" rindās, vidēji gūstot 5,3 punktus un izcīnot 4,2 bumbas zem groziem.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-07-14 09:07, pirms 12 gadiem
AstonMartin666 rakstīja: Tas ir skaidrs ka Knicks vinjam maksaas , nedomaaju ka Rockets ir daudz variantu.. vieniigi zheel Knicks ka taada nauda luxury tax buus jaamaksaa it iipashi peec paaris sezonaam... ieberzaas vinji ar to Amaari, nu nav vinjsh 20+ milj veerts..

Par citiem FA.. ceru ka GSW dabuus KMart tad playoff pavisam reaals, protams ja nebuus traumas.
Ar vienu Kenjonu Martinu būs par maz lai tiktu play-off, zinot kāda konkurence ir austrumos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-07-14 10:25, pirms 12 gadiem
kas ar biedru notiek? vinsh tagad lv vai usa? (vai ari cietumā? )

  +2 [+] [-]

, 2012-07-14 10:45, pirms 12 gadiem
skarabejs1 rakstīja: kas ar biedru notiek? vinsh tagad lv vai usa? (vai ari cietumā? )
nesen apprecējās, gan jau medusmēnesī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-07-14 11:12, pirms 12 gadiem
Kada jega no Lina par tadam summam, tada nav vina vertiba! Bet nu ko lai padara. Takaa NYK ir viena no bagatakajam komandam, viniem nebus zhel to naudu maksat...

  +2 [+] [-]

, 2012-07-14 11:33, pirms 12 gadiem
It's all about #24 rakstīja: Kada jega no Lina par tadam summam, tada nav vina vertiba! Bet nu ko lai padara. Takaa NYK ir viena no bagatakajam komandam, viniem nebus zhel to naudu maksat...
domaju,ka sevi vinsh atpelnis pilniba....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-14 12:01, pirms 12 gadiem
ja Knicks piekrīt atkārtot HOU piedāvājumu, vai HOU vēlreiz varēs pacelt summu?

un diezvai Knicks 2014.maksās 45 mlj luxus - reālāk kāds no šiem dārgumiem tad vairs nebūs sastāvā ..

GSW izceļās ar interesēšanos, kamēr citi paraksta spēlētājus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-14 12:56, pirms 12 gadiem
Nu WTF. Klubiem vajag atlaist visus kas izsaka šādus piedāvājumus tik zemas klases špīleriem. Lins ir tikai mārketinga produkts NBA un talants viņam ir pašvaks, tiklīdz kā pasedz ar attieksmi tā ir lielas ziepes. Šādi līgumi kropļo NBA sistēmu un noved pie lokautiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-14 13:54, pirms 12 gadiem
AstonMartin666 rakstīja: so much fail in this post...

1. rietumos
2. vinjsh nebuus viens
3. vinjsh naak uz mainju
4 GSW buus Karijs, Lii, Bogut, Barnes, Thompson un labs benkjis ( beidzot! kas ir svariigs faktors lai tiktu playoff)
Beņķis ir konkureet spejiigs ar startu J.Jack B.Rush R.Jeferson K.Martin Andris Biedriņš!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-14 17:41, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Interesanti, 14,9M par 3šo sezonu. Vai tiešām Rockets domā, ka Lins var būt superzvaigzne. Pilnīgi noteikti viņš tāds nebūs. Varbūt maza zvaigznīte.
Te jau neiet runa par to cik viņš būs labs, bet kā nopelnīs kluba mārketings ja Lins pie viņiem spēlēs. Un klubs kurā būs Lins ar mārketingu nopelnīs krietni vairāk par 25 miljoniem! Vari palasīt kā auga kluba mārketinga ieņēmumi un mājaslapas apmeklējums, kad Lins sāka spēlēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-14 21:32, pirms 12 gadiem
kobe.james rakstīja: Vai tad CP3 nenosolījās nākotnē sēdēt LAC? Ok, solījums neko nenozīmē, bet, ja viņi tur kādu superstāru varēs piedabūt klāt, tad kādēļ gan viņam iet prom no LA?

McGee nav bik pa daudz? 10M sezonā.... ok varbūt šie cer uz potenciālu un tad 5. gadā varēs par citiem ierēkt, ka viņiem ir superstārs par 10M.
Viņi varees ierēkt par Macgee jokiem uz laukuma tik ķertu basketbolistu nevar nekur samekleet iists shovmens!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja