Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"76ers" uzbrucējs Grīns sezonas pēdējā spēlē sadursmē ar Embīdu saplēsis krusteniskās saites

Agris Suveizda

"76ers" uzbrucējs Grīns sezonas pēdējā spēlē sadursmē ar Embīdu saplēsis krusteniskās saites
Denijs Grīns. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz piektdienu ne tikai Filadelfijas "76ers" izstājās Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet arī smagā savainojumā iedzīvojās "76ers" sākumsastāva uzbrucējs Denijs Grīns, kuram acīmredzot nāksies izlaist lielu daļu nākamās sezonas.

Austrumu konferences pusfināla sestajā spēlē Filadelfijas "76ers" savā laukumā ar rezultātu 90:99 piekāpās Maiami "Heat" un sērijā sāncenšu pārākumu atzina ar 2-4. Jau sestās spēles pirmajās minūtēs neveiksmīgā sadursmē ar komandas līderi Džoelu Embīdu, pēc kamerūnieša metiena saskrienoties zem groza, savainojumu guva Grīns. Uzbrucējs pēcāk atzina, ka jau uzreiz sapratis, ka spēle viņam ir galā, taču cerēja, ka trauma nebūs pārāk nopietna, lai varētu iztikt bez operācijas un nākamās sezonas sākuma izlaišanas. Tomēr medicīnisko pārbaužu rezultāti nebija patīkami – amerikānim konstatēts kreisā ceļgala priekšējās krusteniskās saites un sānu krusteniskās saites plīsums.


Pirmajās sezonās vēl tikai meklējis savu vietu līgā, kopš trešās sezonas Grīns allaž bija aizvadījis vairāk par 60 spēlēm, un šis ir viņa nopietnākais savainojums karjerā. Grīns šopavasar sāka visas 12 izslēgšanas spēles un līdz savainojumam iepriekšējos 11 mačos bija atzīmējies ar vidēji 9,1 punktu, 3,4 atlēkušajām bumbām un 40,0% trāpītu tālmetienu. Snaiperim un trīskārtējam NBA čempionam regulārā sezona gan nebija pārāk sekmīga, sākot 28 no savām 62 spēlēm un vidēji 21,8 minūtēs tiekot pie 5,9 punktiem (sliktākais rādītājs karjerā, ja neskaita pirmās divas sezonas) un 2,5 atlēkušajām bumbām.

Grīns 2009. gadā tika draftēts ar 46. numuru, un viņš par NBA čempionu kļuvis ar trim dažādām komandām – 2014. gadā ar Sanantonio "Spurs", 2019. gadā ar Toronto "Raptors" un 2020. gadā ar Losandželosas "Lakers". 2020. gada novembrī viņš Denisa Šrēdera maiņas darījumā nokļuva Oklahomsitijas "Thunder", bet decembrī Ela Horforda maiņas darījumā pārcēlās uz Filadelfiju. Šis Grīnam bija pirmais gads divu sezonu līgumā par 20 miljoniem ASV dolāru.

Filadelfijas "76ers" ar 51 uzvaru un 31 zaudējumu Austrumu konferencē ieņēma ceturto vietu un pirmajā kārtā ar 4-2 izslēdza Toronto "Raptors", bet otrajā kārtā ar 2-4 zaudēja Maiami "Heat". Filadelfija otrajā kārtā apstājās ceturto reizi piecu sezonu laikā un tālāk tikusi nav kopš 2001. gada, kad sasniedza līgas finālu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-14 18:03, pirms 2 gadiem
Nu būsim atklāti, ar šo ārī karjera ir noslēgusies. Jau pēdējās divas sezonas strauji noveco. Fiziski vairs nevilka. Gudrākais būtu paziņot par karjeras beigām, kura ir bījusi vienkārši izcila, par kādu daudzi tikai sapņo. Domāju, ka FIL tāpat aizmainīs pēdējā līguma gadu uz kaut kādu OKC. Kā to izdarīja līdzīgi Jazz ar Inglsa līgumu pēc traumas. Nu GM būs daudz darba vasarā.

     [+] [-]

, 2022-05-15 00:58, pirms 2 gadiem
Diemžēl tā varētu būt. Vēl nakamgad daudziem noderētu, bet tagad..

     [+] [-]

, 2022-05-15 11:13, pirms 2 gadiem
Njā, šajā vecumā šāda trauma spēlētājam kura lielākais trumpis ir defs tomēr būs nāves spriedums. Tompsons arī ir atpakaļ, bet defā nav tas pats