Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Nešs un "Suns" centīsies pieveikt Sanantonio un pietuvoties izslēgšanas turnīram

Nešs un "Suns" centīsies pieveikt Sanantonio un pietuvoties izslēgšanas turnīram
Vai "Suns" spēlētāji pēc mača pret "Spurs" varēs apsveikt cits citu ar uzvaru?
Foto: AFP

Šonakt plkst. 4.00 pēc Latvijas laika Sanantonio, AT&T Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra maču aizvadīs vietējā „Spurs” vienība ar Toniju Pārkeru un Timu Dankanu priekšgalā, kura sacentīsies ar Stīva Neša pārstāvēto Fīniksas „Suns”. Šī būs trešā no četrām abu vienībām savstarpējām cīņām šajā regulārajā sezonā.

Lai arī daudzi gaida to brīdi, kad Tims Dankans beigs karjeru un tiks iekļauts NBA Slavas zālē, viņš joprojām turpina būt viena no „Spurs” (bilance 41-16, savā laukumā 24-5, 2.v. Rietumu konferencē) panākumu atslēgām. Dankans un Sanantonio vienība gaidāmajā mačā centīsies savā laukumā izcīnīt sesto uzvaru pēc kārtas pār „Suns” (31-28, izbraukumā 14-17, 9.v. Rietumu konferencē). „Spurs” šobrīd no Oklahomsitijas, kura ieņem 1. vietu Rietumos, atpaliek par divām uzvarām. Abām vienībām gan ir vienāds zaudējumu skaits.

Pēc tam, kad „Spurs” cieta divas neveiksmes pēc kārtas – pirmdien pret Jūtu un trešdien pret „Lakers” -, klubs ceturtdien guva panākumu pār Memfisas vienību ar 107:97. Veterāns Dankans izcēlās ar 28 gūtajiem punktiem un 12 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Galvenais treneris pirmdienas mačā pret „Jazz” ļāva atpūsties 35 gadus vecajam Dankanam un 34 gadus vecajam Emanuelam Džinobili, kā arī Tonijam Pārkeram, kuram šī jau ir 11. sezona līgā. Savukārt trešdienas zaudējumā pret Losandželosu Džinobili un Pārkers kopā no spēles realizēja vien 5 no 20 izmestajiem metieniem.

Dankans ir bijis produktīvs abos iepriekšējos šosezon aizvadītajos mačos pret Fīniksu. 15. janvāra uzvarā ar 102:91 centrs atzīmējās ar double-double, gūdams 24 punktus un izcīnīdams 11 bumbas zem groziem. Divciparu rādītājus gūto punktu un atlēkušo bumbu basketbolists sasniedza arī 27. marta mačā (107:100). Viņa kontā bija 26 punkti un 11 atlēkušās bumbas. „Suns” tajā mačā nespēja palīdzēt pat Šenona Brauna lieliskais sniegums, kurš sasniedza karjeras rezultativitātes rekordu, gūdams 32 punktus.

Marcins Gortats guva 20 punktus un izcīnīja 15 bumbas, sekmējot Fīniksas aizvadītajā naktī gūto uzvaru ar 112:105 pār „Rockets” vienību. Veterāns Nešs pievienoja 18 punktus un 10 rezultatīvas piespēles. Šis panākums palīdzēja „Suns” turnīra tabulā pietuvoties Hjūstonas un Denveras vienībām, kurām ir identiska bilance (32-27) un kuras šobrīd ieņem divas pēdējās vietas, kas nodrošina dalību izslēgšanas mačos.

„Suns” vienība, kura iepriekšējo triju sezonu laikā divas reizes nav iekļuvusi play-off turnīrā, pēdējos astoņos mačos ir guvusi sešas uzvaras.

„Tā mums bija ļoti nozīmīga uzvara,” pēc aizvadītās nakts mača izteicās veterāns Grants Hils. „Katrs mačs šajā sezonas daļā ir ļoti nozīmīgs. Mēs spējām izcīnīt uzvaru, lai arī pirmajā puslaikā demonstrējām sliktu sniegumu.” Hils, kuram piektdienas mačs pret „Rockets” bija pirmais pēc deviņu spēļu izlaišanas operācijas dēļ, atzīmējās ar četriem gūtajiem punktiem.

Nešs ar 11,1 rezultatīvu piespēli vidēji spēlē ir otrais labākais piespēļu dalītājs visā līgā aiz bostonieša Reižona Rondo. Veterāns, kurš pašlaik aizvada 16. sezonu līgā, 20 aizvadītajos regulārās sezonas mačos pret „Spurs” ir vidēji guvis 17,4 punktus un izdalījis partneriem 10,4 piespēles.

Rietumos šonakt gaidāms vēl viens interesants mačs. Plkst. 3.00 pēc Latvijas laika Memfisā vietējā „Grizzlies” (34-24, 5.v. Rietumu konferencē) komanda sacentīsies ar Jūtas „Jazz”(31-29, 10.v. Rietumu konferencē) vienību, kura pašlaik cīnās par iespēju spēlēt izslēgšanas mačos. Als Džefersons un Pols Milseps pret Zaku Rendolfu un Rūdiju Geju – kurš kuru?

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 11

  • 11


     [+] [-]

, 2012-04-14 19:59, pirms 12 gadiem
Gribētos, lai Suns paņem un pietuvojas plejofiem, bet pretim spēcīgs un neērts pretinieks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-14 22:58, pirms 12 gadiem
Eu, kāds var pateikt kur var netā noskatīties šito spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja