Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko, Ilgausks, Okafors NBA veicina lasīšanas tradīciju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kiriļenko, Ilgausks, Okafors NBA veicina lasīšanas tradīciju
Dirks Novickis lidmašīnā lasa
Foto: Hannah Karp, The Wall Street Journal

NBA Visu Zvaigžņu nedēļas nogalē (ASW 2010) basketbolisti atklāj, kādas grāmatas lasa sezonas laikā. "Utah Jazz" uzbrucējam Andrejam Kiriļenko, "Cleveland Cavaliers" centram Židrūnam Ilgauskam un "New Orleans Hornets" centram Emekam Okaforam lasīšana ir svarīgāka pirmsspēles daļa par mūzikas klausīšanos.

Pirms personiskās elektronikas uzvaras gājiena grāmatu lasīšana bija iecienīta NBA spēlētāju brīvā laika nodarbe. "New York Knicks" zvaigzne Bils Bredlijs saņēma britu uzņēmēja Rodsa stipendiju un divus gadus studēja Oksfordā, bet vēlāk trīs reizes tika ievēlēts par ASV senatoru. Kriss Dadlijs pirms 16 gadus ilgas karjeras līgā pabeidza Jeilas universitāti. "Los Angeles Lakers" treneris Fils Džeksons Ziemeļdakotas universitātē studēja filozofiju un psiholoģiju, bet Karīms Abduls Džabars pirmajā NBA izbraukumā ņēma līdzi Artura Konana Doila grāmatas par Šerloku Holmsu.

1990-jos gados vairums līgas spēlētāju pārtrauca lasīt grāmatas, pievēršoties telefoniem, portatīvajiem datoriem, DVD atskaņotājiem, videospēļu konsolēm un iPodiem. Pirms gada NBA spēlētāju apvienība reizi trīs mēnešos sāka basketbolistiem izplatīt ieteicamās literatūras sarakstu. 2010. gada ziemas grāmatu sarakstā ir uzņēmēja Donalda Trampa grāmata "Darījumu māksla" un izdevums ar nosaukumu "Talants ir pārvērtēts", taču daudzus līgas ārzemju spēlētājus lasīt nav jāmudina, jo viņi to dara paši.

Židrūns Ilgausks aizraujas ar militāro vēsturi, bieži turpinot lasīt līdz pirmsspēles iemetienam. Nigērijas milzis Emeka Okafors šosezon jau izlasījis sešas grāmatas, ieskaitot Kormaka Makartija "The Road", Jhumpa Lahiri "Interpreter of Maladies" un "The Brief Wondrous Life of Oscar Wao."

Kad Andrejs Kiriļenko 2001. gadā ieradās Soltleiksitijā, viņš ievēroja, ka vairums "Utah Jazz" spēlētāju austiņās klausās mūziku. Lai iekļautos komandā, nomierinātos un brīvajā laikā attālinātu domas no basketbola, viņš nolēma darīt to pašu, bet vēlāk atgriezās pie grāmatām. Bieži viņš ierodas spēles vietā stundu pirms komandas apspriedes, lai turpinātu lasīt. Dažreiz komandas biedri mēģina par viņu pajokot, bet Kiriļenko neatbild. "Ar laiku iemācies to ignorēt."

Izmantotie resursi:
The Wall Street Journal

  +4 [+] [-]

, 2010-02-14 19:43, pirms 14 gadiem
The Road ir arī manā grāmatu plauktā

  +3 [+] [-]

, 2010-02-14 19:59, pirms 14 gadiem
Grand master flash rakstīja: The Road ir arī manā grāmatu plauktā
Manā arī. Un ir laba! Neslikta ir arī filma ar tādu pašu nosaukumu (ar Vigo Mortensenu titullomā).

  -4 [+] [-]

, 2010-02-14 20:00, pirms 14 gadiem
Labak tak Fiftiju paklausities, ka Lebrons!

     [+] [-]

, 2010-02-14 20:08, pirms 14 gadiem
Gan jau,ka no grāmatu lasīšanas palielinās loģiskā domāša un līdz ar to spēles izpratne un tas palīdz viņiem spēlēs!
Slēpts komentārs: yankeezulu

 +13 [+] [-]

, 2010-02-14 20:19, pirms 14 gadiem
yankeezulu rakstīja: Okafors jau noteikti tikai bildes skatās.
Baigie joki te sodien kadam spruk... pats gan jau neesi labaks!

  +2 [+] [-]

, 2010-02-14 23:49, pirms 14 gadiem
Interesanti izskatās kā Novickis lasa, nepierasti . Bet respect čalim!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-14 23:54, pirms 14 gadiem
Nav jau briinums, kaapeec Fils ir tik labs treneris, ja reiz studeejis psihologiju

     [+] [-]

, 2010-02-17 10:09, pirms 14 gadiem
Cieņa lasītājiem!