Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss Vortijs: "Porziņģis ir Novicka un Durenta apvienojums"

Džeimss Vortijs: "Porziņģis ir Novicka un Durenta apvienojums"
Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Lai gan Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Lasvegasas Vasaras līgā ir aizvadījis tikai vienu spēli, atzinīgus vārdus par latvieti teikusi kādreizējā Losandželosas "Lakers" zvaigzne Džeimss Vortijs.

"Viņš ir dabas brīnumbērns," atzinis 1982. gada drafta 1. numurs un trīskārtējais NBA čempions Vortijs. "Viņš ir Dirka Novicka un Kevina Durenta apvienojums. Labs papildinājums "Knicks" komandai."

Porziņģis bieži tiek salīdzināts ar Dirku Novicki. Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans par savas komandas līderi izteicās šādi: "Dirkam nebija laika, lai attīstītos. Viņš nezināja valodu, cilvēki uzreiz sagaidīja no viņa būtisku pienesumu. Viņu draftēja pirms Pola Pīrsa (Novickis bija 9. numurs, Pīrss - desmitais.). Viņam nebija laika pilnveidoties. Runājot par "Knicks", man ir vienalga."

Debiju "Knicks" sastāvā Kristaps Porziņģis piedzīvoja 11. jūlijā, kad spēlēja pret Dairi Bertānu un Sanantonio "Spurs". Ņujorka izcīnīja uzvaru, bet Porziņģis laukumā pavadīja 18:26 minūtes, kuru laikā guva 12 punktus (1p. 6/7, 2p. 3/4, 3p. 0/1), savāca trīs atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus, nopelnīja divas personiskās piezīmes, pieļāva vienu kļūdu un noslēdza maču ar +/- rādītāju +8.

Nākamo Lasvegasas Vasaras līgas spēli Porziņģis un "Knicks" aizvadīs naktī uz otrdienu pēc Latvija laika, kad plkst. 3.30 sacentīsies ar Losandželosas "Lakers", kuras rindās spēlē šīgada drafta otrais numurs D'Andželo Rasels.

Izmantotie resursi:
New York Post

  +4 [+] [-]

, 2015-07-13 12:49, pirms 9 gadiem
Latviešiem aug viena liela superzvaigzne!

  +4 [+] [-]

, 2015-07-13 12:53, pirms 9 gadiem
Galvenais lai pēc šitiem tekstiem nesakāpj galvā bet nu novēlu vieksmīgu karjērā

  +2 [+] [-]

, 2015-07-13 13:01, pirms 9 gadiem
tukša fakin muldēšana. amīšiem patīk bārstīties ar komplimentiem, bet iespējas sevi parādīt nedod, cik mums tā nav bijis ar NHL un mūsu hokejistiem.

  +4 [+] [-]

, 2015-07-13 13:14, pirms 9 gadiem
mxs rakstīja: tukša fakin muldēšana. amīšiem patīk bārstīties ar komplimentiem, bet iespējas sevi parādīt nedod, cik mums tā nav bijis ar NHL un mūsu hokejistiem.
Te nav NHL , Te ir NBA .

  +7 [+] [-]

, 2015-07-13 13:41, pirms 9 gadiem
Interesanti kas bija Novickis kad viņš sāka? Nākamais Bērds?

Atceros par Biedriņu runāja ka viņš būs kā Miličičs.. kaut arī Miličičs tobrīd bija tikai gadu vecāks un neko nesasniedzis.. beigās Biedriņš manuprāt bija labāks par viņu un pavisam cita veida spēlētājs, kaut gan varēja, protams, kā spēlētājs būt vēl labāks..

Tāpēc visi šie salīdzinājumi ir viens liels fufelis...

  +2 [+] [-]

, 2015-07-13 14:04, pirms 9 gadiem
Ja salīdzina ar Durantu, tad es saprotu, ka KP ir vienkārši prefekts un neapturams metiens? Ar vai bez sedzēja, pure scorer? Bet nevar jau nepiekrist, ka tas one leg step back... tīri Dirks

  +1 [+] [-]

, 2015-07-13 14:21, pirms 9 gadiem
Ir skaidrs, ka par centru viņš nespēlēs. Blakus viņam- vajadzēs centru, kas varēs rebounds savākt un postā spēlēt. Tā kā viņš nav lēnāks par vairums PF, tad aizsardzībā viņš varētu būt izcils, jo ir vienkārši garāks ar garākām rokām, kas sagādā milzīgas problēmas. Uzbrukumā atkal visas priekšrocības, jo ir labāks metējs par vairums PF un arī garāks un nav arī lēnāks par viņiem, pat ātrāks...

Knicks jau paņēma Robinu Lopezu, tā kā visticamāk R. Lopezs būs pagaidu centrs, kas spēlēs ar Porzinģi.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-13 14:34, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Ir skaidrs, ka par centru viņš nespēlēs. Blakus viņam- vajadzēs centru, kas varēs rebounds savākt un postā spēlēt. Tā kā viņš nav lēnāks par vairums PF, tad aizsardzībā viņš varētu būt izcils, jo ir vienkārši garāks ar garākām rokām, kas sagādā milzīgas problēmas. Uzbrukumā atkal visas priekšrocības, jo ir labāks metējs par vairums PF un arī garāks un nav arī lēnāks par viņiem, pat ātrāks...

Knicks jau paņēma Robinu Lopezu, tā kā visticamāk R. Lopezs būs pagaidu centrs, kas spēlēs ar Porzinģi.
Tāpat starta 5ciniekā ies Lopez kā centrs un Willams kā PF,KP uz maiņu.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-13 14:39, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: Ja salīdzina ar Durantu, tad es saprotu, ka KP ir vienkārši prefekts un neapturams metiens? Ar vai bez sedzēja, pure scorer? Bet nevar jau nepiekrist, ka tas one leg step back... tīri Dirks
neaizmirsti, ka Durants, kad ienāca līgā, arī nebija 50-50-90% metējs t.i. metējs bija, taču bija slikts iemetējs. taču gada laikā precizitāte tika uzlabota un paskat, kā tagad met visu iekšā. domāju, ja ar Porziņģi kārtīgi pastrādās(kas, visdrīzāk arī tiks intensīvi darīts), būs labi. galu galā - tehnika un roku kustība jau viņam nav slikta. galvenais, lai Kristapu "nesajāj" kā Biedriņu, kurš ienāca ar visai labu metienu, kas pāris gadu laikā tika sačakarēts konkrēti.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-13 15:32, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: neaizmirsti, ka Durants, kad ienāca līgā, arī nebija 50-50-90% metējs t.i. metējs bija, taču bija slikts iemetējs. taču gada laikā precizitāte tika uzlabota un paskat, kā tagad met visu iekšā. domāju, ja ar Porziņģi kārtīgi pastrādās(kas, visdrīzāk arī tiks intensīvi darīts), būs labi. galu galā - tehnika un roku kustība jau viņam nav slikta. galvenais, lai Kristapu "nesajāj" kā Biedriņu, kurš ienāca ar visai labu metienu, kas pāris gadu laikā tika sačakarēts konkrēti.
Audzēs masu, muskuļus, spēku... tad jau arī tās rokas ūn bumbas izjūta mainīsies... cerams, ka būs Ok, tehniku lauzt gan nevajadzētu... lai negrūž bumbu, bet met... Man gan īsti nepatīk, ka viņam liek tos flouterus mest un trenēties... Tā ir izvairīšanās no soda.. izmest pirms kontakta...

  +2 [+] [-]

, 2015-07-13 15:47, pirms 9 gadiem
Arī AB priekš centra bija diez gan viegls, lika klāt masu, bet nepārspīlējot, lai nezustu ātrums un veiklība. Gan jau tas pats tiks darīts ar KP, jo veiklums priekš tik gara spēlētaja viņam ir liels bonuss. Pirmajā spēlē to ļoti labi apliecināja, kad tika atstāts pret mazajiem spēlētājiem - kājās nostrādāja izcili.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-13 16:23, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: Audzēs masu, muskuļus, spēku... tad jau arī tās rokas ūn bumbas izjūta mainīsies... cerams, ka būs Ok, tehniku lauzt gan nevajadzētu... lai negrūž bumbu, bet met... Man gan īsti nepatīk, ka viņam liek tos flouterus mest un trenēties... Tā ir izvairīšanās no soda.. izmest pirms kontakta...
domāju, ka nekādu baigo masu viņam nevajadzētu dzīt klāt. nu nav tā, ka viņš uz pārējo fona šobrīd izskatītos nereāli tievs. principā, pēc miesas uzbūves, šobrīd viņš ir apmēram kā Durants...
kas attiecas uz flouteriem. gan jau saimniecībā noderēs. domāju, ka tie vairāk tiek trenēti tādēļ, lai viņš labāk izjustu bumbu un grozu. tomēr viena lieta ir mest parastu metienu - pavisam cita - mest kustībā uz grozu.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-13 16:28, pirms 9 gadiem
Interesanti kādu spēlētāju vel pielīdzinās Kristapam

  +1 [+] [-]

, 2015-07-13 20:59, pirms 9 gadiem
JCross rakstīja: Latviešiem aug viena liela superzvaigzne!
Cerēsim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja