Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns noslēdz Vasaras līgu ar trim punktiem un "Spurs" uzvaru

Rolands Eliņš

Bertāns noslēdz Vasaras līgu ar trim punktiem un "Spurs" uzvaru
Dairis Bertāns
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns Vasaras līgas mačā pret “Bucks”, kurā “Spurs” uzvarēja 89:74, laukumā pavadīja tikai deviņas minūtes un guva trīs punktus.

Pēc neveiksmīgās Lasvegasas Vasaras līgas atklāšanas spēles, kurā Dairis Bertāns aizmeta garām visus septiņus metienus no spēles, viņš un „Spurs” šonakt tikās ar Milvoki „Bucks”, kura pirmajā līgas spēlē bija ielaidusi 102 punktus pret „Pelicans”. Tāpat kā mačā pret Ņujorkas „Knicks” Bertāns sākumsastāvā nedevās.

Bertāns laukumā pirmoreiz tika sūtīts pirmās ceturtdaļas vidū, kad gandrīz pieļāva kļūdu ar pārdrošu piespēli šķērsām laukumam, taču pēc tam caurgājienā veica rezultatīvu piespēli. Viņa nākamais uzbrukums grozam caurgājienā nebija veiksmīgs, bet sekoja precīzs tālmetiens, kas palīdzēja „Spurs” ļoti mazrezultatīvajā 1. ceturtdaļā pārsniegt desmit punktu robežu. Savukārt „Bucks” pēdējo sekunžu uzbrukumā Bertāns izcēlās ar efektīvu bloku, novēršot caurgājienu.

Otrajā puslaikā Bertāns spēlēja vēl mazāk un laukumā devās tikai tad, kad „Spurs” bija izvirzījusies 17 punktu vadībā, taču īpaši daudz iespēju izvērsties viņam neradās. Kopā nospēlētajās 9:19 minūtēs Bertāns guva trīs punktus (2p. 0/1, 3p. 1/2), pārtvēra vienu bumbu un bloķēja vienu metienu, kā arī veica vienu rezultatīvu piespēli. Viņa +/- rādītājs šajā mačā mīnus trīs, kas bija sliktākais „Spurs” komandā.

„Spurs” uzvarēja ar 89:74, kas bija pirmā uzvara Bekijai Hemonai galvenās treneres statusā. Ar 22 punktiem izcēlās Kails Andersons, pagājušajā gadā ar 30. numuru draftētais uzbrucējs.

Lai gan "Spurs" ir vēl atlikušas spēles Lasvegasas Vasaras līgā, Bertānam turnīrs ir noslēdzies. Latvijas basketbolistam drīzumā notiks kāzas, Bertāns par to pavēstīja sociālajos tīklos.

Lasvegasas Vasaras līga, 12. jūlijs

KomandasRez.KomandasRez.
D-Līgas izlase – Wizards94:74Rockets-Suns108:89
Raptors-Bulls81:66Spurs-Bucks89:74
Nuggets-Kings98:76Hawks-Warriors71:70
Mavericks-Trail Blazers80:93Celtics-76ers85:76

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2015-07-13 03:54, pirms 9 gadiem
Skatījos, Hemonda, kurva, nedeva Dairim daudz iespēju izteikties!
Vai nu vakardienas šķībā tēmekļa pēc, vai kā cita, bet nu šoreiz nelaida darbībā, bet, kad viņš bija, vairākās epizodēs ļoti labi aizsardzībā nostrādāja, arī to pašu trīnīti svarīgā brīdī iemeta, tā kā... Varbūt viņa mazais spēles laiks gan daļēji sakņojas tajā apstāklī, ka Spurs citi metēji šodien labi lādēja no tālās distances...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-13 04:22, pirms 9 gadiem
Spriezot pec Daira tweeta, vinam si vasaras liga ir beigusies, sakara ar kaazaam, protams apsveicu Dairi un vina gimeni, domaju ka ari tas naks par labu izlasei, ka vins nespeles katru dienu taja vasaras liga, galigi izpumpesies..

 +13 [+] [-]

, 2015-07-13 08:17, pirms 9 gadiem
denebs rakstīja: Skatījos, Hemonda, kurva, nedeva Dairim daudz iespēju izteikties!
Vai nu vakardienas šķībā tēmekļa pēc, vai kā cita, bet nu šoreiz nelaida darbībā, bet, kad viņš bija, vairākās epizodēs ļoti labi aizsardzībā nostrādāja, arī to pašu trīnīti svarīgā brīdī iemeta, tā kā... Varbūt viņa mazais spēles laiks gan daļēji sakņojas tajā apstāklī, ka Spurs citi metēji šodien labi lādēja no tālās distances...
nu par aizsardzību tu pārspīlē....trīs reiz pēc kārtas viņu apspēlēja viens pret vienu tik ceturto reizi Dairis piespieda aizmest garām. Pašam caurgājienos arī diez ko nevedās...vai nu metiens garām vai bloķēts. Jāsaka melnie arī žmogi ... mocīsies līdz pēdējam, bet piespēli uz perimetru neatdos ...... negribās būt pesimistam, bet laikam būs jākapā vien vecajā kontinentā

  +9 [+] [-]

, 2015-07-13 09:00, pirms 9 gadiem
Nu par šo visu jāsaka tā: Dairim bija once in a lifetime iespēja iekrampēties Spurs sastāvā, jo viņiem nav īsta Belinelli aizstājēja, bet nu izskatās, ka kritušās minūtes uz laukuma, etc. parāda, ka Spurs vairs ar viņu nerēķinās.

  +7 [+] [-]

, 2015-07-13 09:03, pirms 9 gadiem
Ja pirmajās spēlēs bija spēles laiks, tad tagad vairs nav nekā...
Iespēju deva, bet nu varēja jau vairāk samest... Šitādi nekas te nebūs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-13 09:51, pirms 9 gadiem
Interesanti, kopš kura laika Hammon izrunā kā Hemonda. Kā ko tādu var dabūt gatavu?

  +2 [+] [-]

, 2015-07-13 10:29, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: Ja pirmajās spēlēs bija spēles laiks, tad tagad vairs nav nekā...
Iespēju deva, bet nu varēja jau vairāk samest... Šitādi nekas te nebūs...
tieši tā! jau iepriekš rakstīju - uz treniņnometni t.i. nākamo atlases kārtu tiek tie, kuri vasaras līgā izceļas uz pelēkās masas fona un ir labākie. pēc pirmā mača likās, ka vieta nākamajā "sietā" Dairim garantēta. pēc otrā - cerības vēl bija. pēc trešā - cerības vairs tikai teorētiskas. pēc ceturtā - cerību vairs nebija nekādu. piektais mačš jau bija tikai formalitāte.
šie mači arī pārliecinoši izgaismoja Bertāna patreizējo varējumu - trūkst stabilitātes... ja visos mačos mestu ap padsmit puntiem ar +/-50% precizitāti - būtu cita lieta.

  +4 [+] [-]

, 2015-07-13 10:55, pirms 9 gadiem
Tas varētu būt iemesls, kāpēc Dairim pēdējās spēlēs tik spoži nekrita iekšā, ka prātu nodarbina citas lietas, nu žēl ka tas datums bija nolikts tā, ka nevar pabeigt vasaras līgu.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-13 11:13, pirms 9 gadiem
Echoes rakstīja: Interesanti, kopš kura laika Hammon izrunā kā Hemonda. Kā ko tādu var dabūt gatavu?
Tikai un vienīgi caur krievu valodu, jo tas ir kā viņu izrunāja krievi, kad viņa spēlēja tur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-07-13 11:46, pirms 9 gadiem
Kāzu dēļ arī tā sūdīgi gāja gan jau! :O

  +1 [+] [-]

, 2015-07-13 12:41, pirms 9 gadiem
Noskatījos visas spēles ar Dairi spēlējam, ko es varu teikt/secināt? Pagaišāgada iegūtā trauma vasaras līgā bija faktors, jo tas nebija tas Dairis kurš iet uz grozu agresīvi un mēģina nopelnīt soda metienus, pa šīm spēlēm tikai pirmajā spēlē viņš ielika no groza apakšas, kad gāja viens pret grozu meklēja kur piespēlēt, negribēja lai atkal nāk virsū. Pēdējās trīs spēlēs viņš meta labākajā gadījumā 10 procentus no trīspunktnieka un uzmeta divus klusos, tas nav tas Dairis, tādēļ spēles laiks pazuda..