Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA darbiniece apsūdz ASV izlases galveno treneri par seksuālu uzmākšanos

NBA darbiniece apsūdz ASV izlases galveno treneri par seksuālu uzmākšanos
Džīno Oriemma, ASV sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris
Foto: AFP/Scanpix

NBA drošības dienesta direktore Kellija Hārdvika (Kelley Hardwick) pirmdien, 11. jūnijā, iesniedza prasību pret ASV sieviešu basketbola valstsvienības galveno treneri Džīno Oriemmu (Geno Auriemma) par to, ka viņš 2009. gada oktobrī Jekaterinburgā sekojis sievietei, saķēris viņu un mēģinājis ar spēku noskūpstīt, raksta vadošais ASV laikraksts "New York Times".

Hārdvika treneri atgrūdusi, teikts prasībā, kura iesniegta Ņujorkas pavalsts augstākajā tiesā Manhetenā. Sieviete uzskata, ka Oriemma viņai šogad atriebies, veiksmīgi pieprasot, lai NBA atlaiž Hārdviku no ASV valstsvienības drošības dienesta vadītājas pienākumiem Londonas Olimpiskajās spēlēs.

Tieslietu grāda īpašniece un bijusī Ņujorkas narkotiku apkarošanas biroja detektīve Hārdvika apsargāja ASV sieviešu izlasi 2004. gada Olimpiskajās spēlēs Atēnās un 2008. gada spēlēs Pekinā.

Hārdvika apsūdz Oriemmu, NBA un ASV basketbola federāciju par savu darba tiesību diskrimināciju. “Gribēju šim stāstam pielikt punktu jau 2009. gadā,” viņa teica intervijā. “Ja Džīno nebūtu iejaucies manā darbā un dzīvē, es neiesniegtu prasību.”

Septiņkārtējais NCAA čempions Oriemma pirmdien atbildes e-pastā norādīja, ka par prasību iepriekš nav zinājis un tāpēc komentārus nesniegs. NBA runas vīrs Tims Frenks atteicās komentēt prasību. ASV basketbola federācija neatbildēja uz vairākiem telefonzvaniem.

Hārdvikas prasība ir tikai viens no gadījumiem, kurā NBA tiek apsūdzēta par lietām, kuras saistītas ar seksuālu uzmākšanos. Piemēram, 2011. gada decembrī, līgas drošības dienesta veterāns Vorens Glovers, apsūdzēja organizāciju, norādot, ka NBA vadošās amatpersonas ignorējušas viņa sūdzības par līgas sieviešu seksuālu ietekmēšanu un diskrimināciju. Tiesvedība viņa lietā turpinās.

2010. gadā Bernards Tolberts, bijušais NBA viceprezidents drošības jautājumos, atstāja līgu pēc izlīguma panākšanas lietā par seksuālu uzmākšanos. Savukārt 2007. gadā “New York Knicks” samaksāja 11,5 miljonus dolāru bijušajai kluba darbiniecei Anušai Braunai Sandersai (Anucha Browne Sanders) par izlīgumu seksuālās uzmākšanās lietā pret komandu un tās bijušo galveno treneri Aiziju Tomasu (Isiah Thomas).

Kas notika Krievijā? Hārdvikas versija

2009. gada oktobrī ASV izlase spēlēja starptautiskā turnīrā Jekaterinburgā. Pēc vakariņām komandas drošības dienesta pārstāves Reičela Šenona un Kellija Hārdvika nolēma parunāties viesu uzņemšanas telpā. Treneris Oriemma kopā ar pārējo personālu atradās viesnīcas bārā, teica sieviete.

Drīz Oriemma pienāca tuvāk. “Viņš iepazīstināja ar sevi un sāka runāt, ka cēlies no itāliešu imigrantiem Amerikā un teica, ka var salīdzināt sevi ar lielpilsētu tumšādainajiem iedzīvotājiem.”

Pēc kāda laika abas sievietes devās uz savām viesnīcas istabām. Oriemma liftā iekāpa kopā ar viņām. Šenona liftu atstāja pirmā. Kad Hārdvika izkāpa citā stāvā un gāja uz savu istabu, viņa juta, ka kāds viņai seko.

“Viņš uzlika savu roku uz manas kreisās rokas un centās mani noskūpstīt,” teica Hārdvika, norādot uz Oriemmu. “Satvēru viņa seju un uzkliedzu, “Labāk savaldi sevi, pirms neesi savainots!””

Oriemma nosarcis un devies projām. Pēc dažām minūtēm Hārdvika zvanījusi Šenonai. “Kellija teica , “vai vari noticēt, ko šis izdarīja?”,” atcerējās Šenona. “Viņa nebija nobijusies, jo tāpat kā es, ir policiste. Taču viņa bija šokēta.”

Pēc atgriešanās Ņujorkā, teica Hārdvika, viņa par notikušo paziņojusi toreizējam NBA drošības dienesta viceprezidentam Bernardam Tolbertam un citām NBA amatpersonām. Tolberts atbildējis, ka viņa rīkojusies pareizi.

Hārdvika vēlējusies to atstāt pagātnē, taču 2012. gada 22. martā viņa uzzinājusi, ka ASV basketbola federācijas ģenerāldirektors Džims Tūlijs pateicis NBA, ka Oriemma vēlējies, lai sieviete tiktu atsaukta no Olimpiskā norīkojuma Londonā. Tas ticis apspriests NBA drošības darbinieku telefonsarunā, teica Hārdvika. NBA ir ASV basketbola federācijas dalīborganizācija.

NBA padomnieks Nīls Sterns 29. martā pateicis Hārdvikai, ka apskatīsies viņas prasību. Sieviete iesniegusi aculiecinieku sarakstu. Mēnesi vēlāk Sterns piezvanīja un pateica, ka ASV basketbola federācijas lēmumam atsaukt Hārdviku nav nekāda sakara ar Oriemmu.

“Jautāju Nīlam Sternam, vai viņš runājis ar cilvēkiem, kuru vārdus viņam iedevu,” teica Hārdvika, uztraucoties, ka tiesu lieta var apdraudēt viņas karjeru. “Viņš atbildēja, ka paudis NBA oficiālo nostāju. Jutos nekomfortabli un ļoti vīlusies. Man patīk mans darbs, taču jūtu, ka man nav izvēles. Esmu atstumta tāpēc, ka cenšos pastāvēt par sevi.”

Izmantotie resursi:
N.B.A. Official Claims Discrimination by...

  +9 [+] [-]

, 2012-06-13 17:57, pirms 12 gadiem
murgs

  +9 [+] [-]

, 2012-06-13 18:00, pirms 12 gadiem
“Viņš uzlika savu roku uz manas kreisās rokas un centās mani noskūpstīt,” teica Hārdvika, norādot uz Oriemmu. “Satvēru viņa seju un uzkliedzu, “Labāk savaldi sevi, pirms neesi savainots!”” Oriemma nosarcis un devies projām.

Policiste šo uzskata par seksuālu uzmākšanos????????? Jā, šito jau var klasificēt kā apģērba noplēšanu un vardarbību mešanos virsū...

 +24 [+] [-]

, 2012-06-13 18:07, pirms 12 gadiem
Viņš tiešām uzlika savu roku un viņas kreisās rokas?? IZVIRTULIS

  +1 [+] [-]

, 2012-06-13 18:30, pirms 12 gadiem
Vai vai kas notiek pasaulee nu kaa taa var kaa taa var

  +4 [+] [-]

, 2012-06-13 18:49, pirms 12 gadiem
Savienotajās Valstīs seksuālajam uzmākšanās procesam ir ļoti zems slieksnis.
Ja viņš patiešām "saķēris un mēģinājis ar spēku noskūpstīt", - tad cietušajai ir pamatotas cerības piedzīt kompensāciju! Tas ir pavisam nopietni.

  +6 [+] [-]

, 2012-06-13 18:50, pirms 12 gadiem
Amerikā nav tādas slavenības vai miljonāra, kura nebūtu apsūdzēta par seksuālu uzmākšanos. Viegls vieds, kā nopelnīt ātru naudiņu

  +1 [+] [-]

, 2012-06-13 18:51, pirms 12 gadiem
Gribētu redzēt to džeku, kurš pēc šīs informācijas publiskošanas, varētu mēģināt veidot attiecības ar šo dāmu

     [+] [-]

, 2012-06-13 19:15, pirms 12 gadiem
2009. gada oktobrī !!!! ...

Pļā!! 3 gadus vecā domāja, kas tad tur īsti notika un - Ups! Vakar izdomāja, izrādās bija seksuāla uzmākšanās...

Gribu redzēt tos idiotus, kas vispār pieņems tiesā šo prasību ... Bet tā jau USA, paskatīsies uz kādu emancipēto vidējās dzimets pārstāvi ne tā, notiesās uz līdzenas vietas...

     [+] [-]

, 2012-06-13 20:57, pirms 12 gadiem
Iemetot googlē viņas vārdu, šis stāsts pārtop par pasaku vai nepiepildītu fantāziju...

  +2 [+] [-]

, 2012-06-13 23:45, pirms 12 gadiem
Tā pati kurai Eliss uzmācās??

  +2 [+] [-]

, 2012-06-13 23:56, pirms 12 gadiem
Skaidra lieta,ka grib dabūt piķi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-06-14 13:10, pirms 12 gadiem
Nepatīkams tips ar mēli gribēja spēcīgi ielauzties viņas intīmajā mutes dobumā. Tas nav nekāds joks!

  +4 [+] [-]

, 2012-06-14 13:21, pirms 12 gadiem
krištianu rakstīja: “Viņš uzlika savu roku uz manas kreisās rokas un centās mani noskūpstīt,” teica Hārdvika, norādot uz Oriemmu. “Satvēru viņa seju un uzkliedzu, “Labāk savaldi sevi, pirms neesi savainots!”” Oriemma nosarcis un devies projām.

Policiste šo uzskata par seksuālu uzmākšanos????????? Jā, šito jau var klasificēt kā apģērba noplēšanu un vardarbību mešanos virsū...
ASV pavisam nopietni var dabūt apsūdzību par seksuālu uzmākšanos, ja no rīta izsaki kolēģei komplimentus par viņas apģērbu. nemaz konkrēti piedāvāt pagulēties, nemaz nerunājot par roku palaišanu. Tā kā šajā gadījumā, ja būs iespējams pierādīt, ka Džīno tiešām darījis to, par ko viņu apsūdz, tad sods būs, kā likts. Vai arī cietusī vienosies ar pāri darītāju par kaut ko, un apsūdzība tiks atsaukta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-14 23:52, pirms 12 gadiem
He e- 3gadus domaja un izdomaja,mani atstumj,tad jabazhas virsu :d
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-15 13:59, pirms 12 gadiem
Tā ir ,ka iziet no virtuves ! Uzreiz kāds aiz rokas sagrābj.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-15 16:01, pirms 12 gadiem
Gribas uzrakstīt kaut ko absurdu un smieklīgu, bet sacensties tajā ar šīs ziņas saturu ir bezcerīgs pasākums.

     [+] [-]

, 2012-06-18 22:51, pirms 12 gadiem
Kaut kur internetā bija ziņa, ka zēnam, kas mācās ASV sākumskolā, bija aizlikts apmeklēt skolu tā dēļ, ka viņš nodziedāja klasesbiedrenei "I'm sexy and I know it." Tā tika uzskatīta kā seksuāla uzmākšanās.