Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pols un "Clippers" viesosies Bruklinā, Hovardam duelis ar Oldridžu Portlendā

Pols un "Clippers" viesosies Bruklinā, Hovardam duelis ar Oldridžu Portlendā
Krisam Polam šonakt gaidāms duelis ar Deronu Viljamsu
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempionātā norisināsies vien divas spēles. Doka Riversa vadītā Losandželosas "Clippers" vienība Bruklinā mērosies spēkiem ar vietējo "Nets" (mača sākums plkst. 3.00 pēc Latvijas laika). Savukārt divarpus stundas vēlāk - 5.30 pēc Latvijas laika - Portlendā Rietumu konferences līdere "Trail Blazers" uzsāks spēli pret Hjūstonas "Rockets" vienību.

Riversam cīņa pret bijušajiem cīņu biedriem - Gārnetu un Pīrsu

Kevins Gārnets un Pols Pīrss bija Doka Riversa vadītās Bostonas "Celtics" vienības rezultatīvākie spēlētāji 2007./08.gada sezonā, kad komanda izcīnīja tās līdz šim pēdējo NBA čempiontitulu. Gārnets un Pīrss otrdien aizvadīja pirmo spēli pret "Celtics" kopš vasarā tika aizmainīti no Bostonas kluba uz Bruklinu. Abu pārstāvētā "Nets" (bilance 7-14) vienība savā laukumā ar 104:96 pieveica "ķeltus".

"Tādēļ, ka Doks [Riverss] nebija tur, iespējams, bija mazliet mazāk emocionāli," izteicās Gārnets pēc spēles pret "Celtics".

Tas nozīmē, ka Gārnetam šīs nakts spēle būs krietni emocionālāka, jo Bruklinā viesosies Losandželosas "Clippers" (15-8) ar galveno treneri Riversu priekšgalā. Vakarnakt Riversa vadītie basketbolisti ar 96:88 Bostonā pieveica "Celtics" komandu, kuru deviņus gadus vadīja pats Riverss. Atgriešanās Bostonā pieredzējušajam trenerim bija ārkārtīgi emocionāla, un viņš to pēc spēles neslēpa.

"Šī bija patiešām ļoti jauka diena," izteicās Riverss, cenšoties apslāpēt acīs sariesušās asaras preses konferencē pēc aizvadītās nakts spēles. "Šī ir tik elegenta vieta... Viņi [Bostonas līdzjutēji - E.O.] atbalsta savu komandu un viņi atbalsta savus sportistus. Labākais lēmums, ko esmu pieņēmis, bija pirms 10 gadiem, kad izlēmu doties uz šejieni."

16.novembra spēlē, kad "Clippers" savā laukumā ar 110:103 pieveica brukliniešus, nepiedalījās ne Gārnets, ne Pīrss. Tāpat "Nets" rindās nebija savainoto komandas līderu - Bruka Lopeza un Derona Viljamsa. Visi četri pieminētie spēlētāji nu ir Džeisona Kida rīcībā pirms gaidāmās spēles. Viljamss otrdien aizvadīja pirmo spēli pēc deviņu maču izlaišanas traumas dēļ. Saspēles vadītāja kontā mačā pret "Celtics" bija 25 punkti.

Šīs nakts spēlē varam sagaidīt bezkompromisa cīņu saspēles vadītāju starpā, ko nebija iespējams vērot abu vienību iepriekšējā mačā, kurā Kriss Pols "Nets" grozā sameta 12 punktus. "CP3" arī izdalīja 13 rezultatīvas piespēles komandas biedriem. Jāatgādina, ka abi saspēles vadītāji tika draftēti vienā un tajā pašā draftā. Tas notika 2005.gadā, kad Viljamss tika izvēlēts ar trešo kopējo numuru, bet Pols - ar ceturto. Viljamss un Pols karjeras laikā laukumā viens pret otru tikušies 19 reizes, un 14 reizes "Nets" aizsarga pārstāvētās komandas bijušas pārākas.

Šajās 19 spēlēs statistika abiem bijusi līdzīga. Viljamss vidēji guvis 16,7 punktus un iekrājis 8,5 rezultatīvas piespēles, tikmēr Pola kontā bijuši vidēji 16,4 punkti un 9,2 rezultatīvas piespēles.

Vēl viens skatāms duelis būs groza tuvumā, kur bruklinietis Lopezs cīnīsies pret Bleiku Grifinu. Lopezs vidēji guvis 23,0 punktus, bet Grifins - 14,8 punktus iepriekšējos četros savstarpējos dueļos, trijos no kuriem uzvaru svinējusi "Nets" komanda.

"Clippers" vienība, kura izbraukumā pret "Nets" cietusi piecus zaudējumus pēdējos piecos mačos, septiņu izbraukuma spēļu sērijā līdz šim aizvadījusi piecas spēles, gūstot trīs uzvaras. Trešo uzvaru vakarnakt pār "Celtics" sekmēja Pola 22 gūtie punkti un deviņas rezultatīvās piespēles. Savukārt Džamals Krofords pievienoja 21 gūto punktu losandželosiešu labā.

Portlendai iespēja revanšēties Hovardam, Hārdenam un "Rockets"

Pirms mēneša, 5.novembrī, Džeimss Hārdens, Dvaits Hovards un Hjūstonas "Rockets" (15-7) spēja sagādāt "Trail Blazers" (18-4) vienu no līdz šim sapīgākajiem zaudējumiem šosezon, pieveicot to pārliecinoši ar 116:101. Hārdena kontā tajā spēlē bija 33 punkti, bet Hovarda - 29. Jāizceļ fakts, ka "Rockets" soda laukumā guva 54 punktus, kamēr "Trail Blazers" tikai 28. Arī cīņu par atlēkušajām bumbām Hovards un "Co" pārliecinoši uzvarēja (47:30).

Pēc diviem ciestajiem zaudējumiem pagājušās nedēļas sākumā pret "Jazz" un "Suns" vienībām Hjūstonas klubs spēja atgūties jau nedēļas nogalē, piektdien ar 105:83 pārliecinoši pieveicot "Warriors" un svētdien ar 98:88 apspēlējot Orlando "Magic". Hārdens piektdienas mačā guva 34 punktus, bet Hovards pievienoja 22 punktus, kā arī izcīnīja 18 atlēkušās bumbas. Savukārt uzvarā pār Orlando kuplās bārdas īpašnieks guva 27 punktus, izdalīja 10 rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Tikmēr Hovarda kontā pret savu bijušo komandu bija 20 punkti un 22 atlēkušās bumbas.

Pēc 5.novembra zaudējuma "Trail Blazers" galvenais treneris Terijs Stots norādīja, ka "Rockets" spēles stils ir ļoti specifisks - tā spēj veiksmīgi uzbrukt gan no tālmetiena līnijas, gan arī būt produktīva soda laukumā.

Piektais rezultatīvākais līgas spēlētājs Hārdens (24,6 p. vidēji spēlē) pēdējos trijos mačos pret Portlendu, kuros visos uzvaras guvusi "Rockets" vienība, kopumā guvis 101 punktu, izpildot no spēles tikai 55 metienus. "Trail Blazers" savukārt bijis savs uzbrukuma līderis šajās spēlēs - Lamarkuss Oldridžs. Oldridžs šīs sezonas pirmajā mačā pret "raķetēm" guva 21 punktu, bet kopumā pēdējos piecos mačos pret Hjūstonu 211 centimetrus garā basketbolista kontā bijuši vidēji 28,0 punkti.

Hjūstonas kluba rindās šonakt pēc sešu maču izlaišanas būs aizsargs Džeremijs Lins, taču centrs Omērs Ašiks jau ceturto savas komandas spēli vēros no rezervistu soliņa tālākā gala, jo iedzīvojies ceļgala savainojumā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras vienības izcīnīs uzvaras šīs nakts spēlēs?

  • 16

  • 20

  • 13

  • 4


  +1 [+] [-]

, 2013-12-12 22:28, pirms 11 gadiem
Es domāju, ka labāk vajadzētu rakstīt Aldridžs nevis Oldridžs. Kur tur izraki O burtu?

  +1 [+] [-]

, 2013-12-13 01:52, pirms 11 gadiem
viecha5 rakstīja: Es domāju, ka labāk vajadzētu rakstīt Aldridžs nevis Oldridžs. Kur tur izraki O burtu?
Durantā arī vienu dienu izrok E burtu un nākošajā jau kaut ko citu

  -1 [+] [-]

, 2013-12-13 08:18, pirms 11 gadiem
viecha5 rakstīja: Es domāju, ka labāk vajadzētu rakstīt Aldridžs nevis Oldridžs. Kur tur izraki O burtu?
ko viens pajob*aks iesāk, to nākamie turpina.