Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Elsons spēlē Milvokī

Elsons spēlē Milvokī
Francisko Elsons

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Milvoki "Bucks" vadība noslēgusi līgumu ar centra spēlētāju Francisko Elsonu, kurš pēc sezonas Sanantonio "Spurs" rindās bija kļuvis par brīvo aģentu.

"Man bija lieliska saruna ar treneri [Skotu Skailzu], un es jūtu, ka šī būs vieta, kurā iederēšos un varēšu dot kādu labumu," sacīja pats spēlētājs. "Komanda izskatās labi, puiši tajā ir labi un arī organizācija ir laba. Esmu iepriecināts, ka varēšu būt daļa no šīs organizācijas un gaidu, kad beidzot varēšu sākt spēlēt. Klubs vēlas izcīnīt panākumus, un man tas der."

Elsons ir otrais nīderlandietis, kas spēlēs NBA. Pirmais bija Riks Smits. 213 centimetrus garais un 107 kilogramus smagais basketbolists pēc koledžas pabeigšanas Kalifornijā 1999. gadā tika draftēts otrajā kārtā ar 41. numuru, kad to izvēlējās Denveras "Nuggets". Līdz NBA līmenim gan centram vēl bija jāpagaida.

Profesionāļa karjeru Elsons uzsāka spāņu "Barcelona", kur pavadīja divas sezonas. 2001. gadā basketbolists pievienojās Valensijas "Pamesa" klubam, vēl uzspēlēja "Caja San Fernando", bet 2003. gadā devās atpakaļ uz Ameriku, kur pievienojās "Nuggets". Nospēlējis Denverā trīs gadus, Elsons pievienojās Sanantonio "Spurs", kur spēlēja no 2006. gada.

Šī gada janvārī "Spurs" Elsonu un aizsargu Brentu Beriju aizmainīja uz Sietlas "Supersonics". Vidēji mačā aizvadītajā sezonā Elsonam 12,9 minūtes, 3,3 punkti un 3,2 atlēkušās bumbas. Interesanti, ka arī Spānijā Elsona statistika nebija skaļa - vidēji sezonās 3,4 punkti, 6,9 punkti, 4,1 punkts, 9,7 punkti.

Izmantotie resursi:
nba.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-12 15:32, pirms 16 gadiem
normaaali, kas ir Niiderlande basketbolaaa............ bet vinjiem ir 2 NBA speeleetaaji
, 2008-08-12 15:44, pirms 16 gadiem
K.Durant rakstīja: jau spēlē?

vai tomēr spēlēs?


vinjam pie kaajas.. vinjsh jau kapaa
, 2008-08-12 16:44, pirms 16 gadiem
K.Durant rakstīja: jau spēlē?

vai tomēr spēlēs?

Elsons ir otrais nīderlandietis, kas spēlēs NBA.

---

Nezinu, pēc šī teikuma viņš vēl vispār nav NBA spēlējis.. Siliņam galvā sajukums
, 2008-08-12 16:47, pirms 16 gadiem
Starp citu, Elsons NBA nebija otrais nīderlandietis, bet, kā minimums, trešais.

Dens Gadzuriks ( nba.com: NBA.com : Dan Gadzuric Career Stats Page ) NBA debitēja 2002. gada sezonā, bet Elsons ( nba.com: NBA.com : Francisco Elson Career Stats Page ) gadu vēlāk - 2003. gada sezonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Demārs Derouzens. Foto: Kamil Krzaczynski/USA Today Sports/Scanpix
3

Derouzens ar 74 miljonu līgumu kabatā pievienojas Sakramento "Kings"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Sakramento "Kings" pievienojies Demārs Derouzens, kurš parakstījis 74 miljonus dolāru vērtu līgumu uz trīs gadiem.
Dāvis Bertāns/ Foto: Jacob Kupferman/Getty Images
78

NBA komanda "Hornets" pirms līguma pēdējā gada atbrīvos Dāvi Bertānu

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Šārlotas "Hornets" nolēmusi atbrīvot 31 gadu veco Latvijas izlases uzbrucēju Dāvi Bertānu, kuram līgumā vēl bija palikusi viena sezona, noskaidrojis medijs The Athletic.
Francs Vāgners. Foto: AP/Scanpix
9

Vāgners vienojas ar "Magic" par 224 miljonu līgumu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Orlando "Magic" un uzbrucējs Francs Vāgners vienojušies par līguma pagarināšanu. Vācietis piecu gadu darījuma laikā saņems vismaz 224 miljonus dolāru, bet līguma summa var pieaugt līdz 269 miljoniem.