Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rietumos neizšķirts

Andrejs Siliņš

Rietumos neizšķirts
"Jazz" uzbrucējs Karloss Būzers
Foto: AP

Abos Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Rietumu konferences pusfinālos rezultāts sērijā pēc aizvadītās nakts spēlēm, kurās uzvaras svinēja Jūtas "Jazz" un Sanantonio "Spurs", kļuvis neizšķirts - 2:2.

Jazz - Lakers

Spēlē Jūtā, ko varējām vērot arī LTV7 kanālā, jau pirmajā ceturtdaļā mājinieki apliecināja sevi kā izcilu komandu mājās, panākot diezgan srošu desmit punktu pārsvaru. Tiesa, līdz puslaika pārtraukumam no visa iekrātā vairs nebija ne miņas - "Lakers" atspēlējās, un rezultāts pēc 24 nospēlētām minūtēm bija neizšķirts - 55:55.

Lielajā pārtraukumā atpūtušies, "Jazz" iznāca uz otro puslaiku ar jaunu apņēmības devu un vēlreiz pārņēma vadības grožus savās rokās. Tomēr Losandželosas atkal atguvās. Vēl minūti pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts - 106:106. Nākamajā uzbrukumā pret Būzeru sodu izpelnījās Fišers, un pirmais realizēja abus piešķirtos soda metienus.

Pēdējā uzbrukumā devās "Lakers", Odoms netrāpīja savu metienu, taču atlēkušo bumbu izcīnīja Gazols, un komanda pieprasīja minūtes pārtraukumu. Septiņas sekundes līdz mača pamatlaika beigām bumbu savās rokās ņēma Braients, lai dotos pēdējā uzbrukumā. Aizsarga metiens grozam gāja secen, taču īstajā vietā bija Odoms, iebakstot bumbu grozā un panākot neizšķirtu - 108:108.

Pagarinājumā tomēr veiksmīgāki atkal bija Jūtas basketbolisti, kas svinēja uzvaru visā mačā ar rezultātu 123:115. Līdz ar to sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 2:2, bet nākamā spēle atkal Losandželosā.

Lielisks uzvarētāju rindās bija Deirons Viljamss, kuram 29 punkti un 14 rezultatīvas piespēles. Memets Okurs pievienoja 18 punktus, 11 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem Kobe Braients guva 33 punktus, atdeva desmit rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

Spurs - Hornets

Zaudējuši pirmās divas spēles Ņūorleānā, Sanantonio "Spurs" basketbolisti mājās aizvadītajā naktī izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas pār "Hornets", izlīdzinot sērijā rezultātu 2:2. Šoreiz "Spurs" jau pirmajā puslaikā panāca ievērojamu pārsvaru, un droši kontrolēja spēles gaitu līdz pat tās beigām - 100:80.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Tims Dankans, kuram 22 punkti un 15 atlēkušās bumbas. Tonijs Pārkers pievienoja 21 punktu, astoņas rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas. Zaudētājiem Kriss Pols nebija tik efektīvs, cik ierasts - 23 punkti, sešas atlēkušās bumbas un tikai piecas rezultatīvas piespēles.

NBA izslēgšanas spēles.
Rietumu pusfināli.
11. maijs.

Jazz - Lakers 123:115, sērijā 2:2
Spurs - Hornets 100:80, sērijā 2:2

Izmantotie resursi:
nba.com

1 2 46 komentāri

 -16 [+] [-]

, 2008-05-12 08:06, pirms 16 gadiem
Uz priekshu Juuta.. Uz priekshu Spurs..

  +4 [+] [-]

, 2008-05-12 08:12, pirms 16 gadiem
Jazz mājās ir stipri, nu ko tu padarīsi + vēl Kobem vakar ar veselību bija pavisam švaki, kas arī nospēlēja savu negatīvo lomu. Principā LAL čaļiem soda metieni kaukā arī nekrita, ja salīdzina ar iepriekšējām spēlēm. Bet nu respect par to, ka izcīnija pagarinājumu - Fish monstrāls. Stāsta morāle vienkārša - 14.05.08. jāvinnē mājas spēle, jo ja brauks uz jūtu iedzinējos ar 2:3, tad sērija visticamāk beigsies ar Jazz uzvaru.
P.S. Turiafu nevajadzēja triekt no zāles ārā, nebij tikt traki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-05-12 08:46, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: Kā tad...Spurs
R.konferences fināls:
Hornets vs Lakers


Nu katram savas simpaatijas..

  -1 [+] [-]

, 2008-05-12 08:48, pirms 16 gadiem
Kobe vakar noraka speeli!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-05-12 08:59, pirms 16 gadiem
uz priekšu Jūta, uz priekšu Hornets!!! Lai uzvar tie kam mazāk titulu...

  +1 [+] [-]

, 2008-05-12 09:00, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: Kā tad...Spurs
R.konferences fināls:
Hornets vs Lakers

nu nu
veterāni vēl nav zaudējuši!
vienu spēli viesos šie var uzvarēt un tad jau mājās tik punkts jāpieliek, so es pat teiktu, ka pēc šī brīža atkal (2-2) spurs ir favorīti!

tomēr lakers gan uzvarēs man tā liekas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-05-12 09:23, pirms 16 gadiem
Uz priekshu Lakers. Uz priekshu Hornets..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-05-12 09:43, pirms 16 gadiem
Kobe Braients guva 33 punktus, atdeva desmit rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

neveiksmīga diena? es gribētu lai man šādas dienas būtu neveiksmīgas....

     [+] [-]

, 2008-05-12 09:55, pirms 16 gadiem
Raiversons16 rakstīja: Kobe Braients guva 33 punktus, atdeva desmit rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

neveiksmīga diena? es gribētu lai man šādas dienas būtu neveiksmīgas....

Tu esi stulbs

  +4 [+] [-]

, 2008-05-12 09:57, pirms 16 gadiem
un ja par spēli tad vnk liekas ja tā spēlē labākais kapēc es nevarētu būt labākais viņš šo spēli reāli noraka tāpat kā viņš tās parasti glābj un vispār ja neredzētu neticētu
Slēpts komentārs: ilmis81
Slēpts komentārs: D.R.W.

  +4 [+] [-]

, 2008-05-12 10:17, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: Siseņiem sanāca ļoti neveiksmīga spēle...Spurs to izmantoja, bet nedomāju, ka būs divu uzvaru turpinājums...Ja vajadzēs tad tiesneši pietiesās par labu Hornets, jo līgai nav izdevīgi redzēt Spurs finālā...


Tu gribi teikt,ka NBA tiesneši mēdz būt neobjektīvi un pietiesāt vājākajiem,lai favorīti netiktu finālā.Draugs,šī nav Gruzijas trešā futbola līga.Te ir NBA!Un kapēc tad SAS būtu neizdevīgi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-05-12 10:49, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: Šeit nav runa par pietiesāšanu vājākajiem - jo te nav vājāko...

Tu nedaudz pārprati- nav runa ar sistemātisku pietiesāšanu par labu vienai komandai, bet gan par dažām epizodēm, kad tiesnešiem ir varianti, kā traktēt noteikumus...Un tas jau nav nekas neparasts - tas ka bieži vien nosvilpj par labu mājniekiem, tas ka tiesneši var nedaudz koriģēt spēles gaitu, tāpat tiesnešu respekts pret līderiem (piemēram Kobe, Pols)...Tas taču nav nekas nelikumīgs un noziedzīgs. Hornets konferences finālā ir vajadzīgs līgai...

Kāpēc spurs nav izdevīgs:
1)finansiāli neizdevīgi-spurs ir garlaicīga komanda(sorry, spurs fani), no trīs līderiem divi ir neamerikāņi (īstenībā jau visi trīs),Dankans kā līderis ir pārāk mierīgs un priekšs lielas daļas publikas garlaicīgs - nevar salīdzināt ar to ažiotāžu kādu ap sevi sagādā Kobe, Džeimss
2)zemi reitingi spurs spēlēm. NBA fināliem ar spurs, bija vieni no zemākajiem reitingiem pēdejos gados...
3)american dreams prasa finālā Lakers...Ja salīdzina Spurs un Lakers, tad Lakers fināls līgas kasē ienestu daudz vairāk money...Kobe&co vs Gārnets&co to gaida Amerika



Taču arī SAS ir līderi,kuri var izpelnīties tiesnešu uzmanību.Manuprāt Rietumu fināls ar LAL un SAS piedalīšanos varētu izraisīt daudz lielāku ažiotāžu nekā LAL-NOH.Amerika gribēs redzēt kā Kobe pašrocīgi gāž no troņa daudzkārtējos čempionus un defensīvos monstrus.Pagājušā gada finālam nebija reitingu,jo pa lielam visiem viss bija skaidrs.Ko nevar celt,to nevar nest.Un domāju,ka redzēt finālā divas atšķirīga(lai neteiktu diametrāli pretēja)stila komandas būtu daudz interesantāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-05-12 11:16, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: Nepiekrītu.
Kā jau teicu Spurs finālu reitingi ir ĻOTI zemi - pat tad kad pretī bija Cavs ar L.J. priekšgalā...Ne jau es tos reitingus izdomāju- tā tas vienkārši ir...

Tieši pretēji - amerikāņi grib redzēt konferences finālā Kobi pret sezonas pārsteigumu Hornets ar Polu, Vestu un Čandleru...

Faniem interesē tādas spēles kā bija vakar - rezultatīva ar intrigu līdz spēles baigām...nevis Lakers mocīšanās pret spurs veterāniem un spurs aizsardzības sistēmām...Tas vidējam amerikānism ir par smagu - viņam labāk patīk skatīties uz Kobi un vienu no līgas dominējošajiem pg Polu...Tas jau ir pavisam parasts bizness - cilvēki grib kko jaunu(Hornets), kko interesantu(Hornets vs Lakers) un kko piesaistošu(Pols)...

Visu cieņu Spurs, viņi cīnās, bet nu...ceru uz Hornets


No 10 espn ekspertiem tikai viens pats Holingers domā tāpat kā tu.Nu bet viņa nepatika pret Spurs ir sen zināma.
Cik man zināms,tad amerikāņi ir uzvarētāju nācija.Viņi ciena uzvarētājus.Un tādi ir Spurs.JA ierasts jau līdz vemšanai,bet ko padarīsi.Arī Džordans bija pierasts čempionu godā.Bet cienīja un mīlēja Amerika viņu.
Tagad fani jūt,ka šogad var viņus gāzt.Un gribēs to redzēt.Domāju,ka reitingi būs ekstrēmi,ja būs LAL-SAS.Ja tomēr tiks Hornets,tad reitingi varētu ciest no tā,ka iznākums ir visai viegli prognozējams.Protams vēl jau ir Jūta,bet tas nu būtu pavisam traģiski no reitingu viedokļa.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-12 11:28, pirms 16 gadiem
es par to lai NBA fināla būtu Celtics vs Lakers!!! 80-to gadu klasika!!!!!
Slēpts komentārs: da_neshau
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-12 12:35, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: Nu gan tu salīdzināji Bulls impēriju& Džordanu ar Spurs&Dankanu...

Bulls fināliem bija rekordaugsti reitingi, Džordans ir labākais ko šī līga ir pieredzējusi...Komandā bija vēl tādi čaļi kā Rodmens, Pipens...Viņi ir amerikāņi, viņi bija all stars, viņi bija nācijas lepnums...Bulls spēlēja aizraujošu basketbolu...

Nezinu kā var salīdzināt to ažiotāžu ko radija Bulss 90'tajos ar Spurs uzvarām...Tas ir apmēram tas pats, kas salīdzināt Žaku Vilinēvu ar Mihēlu Šūmaheru, tikai tāpēc ka abi ir F1 čempioni vienlīdzības zīmi starp viņiem taču neliksi.

Spurs ir ļoti laba komanda, bet Bulls bija izcila komanda un tā ir liela atšķirība.


Kapēc tu visu laiku raksti Spurs=Dankans.Tas nav tiesa.Tad jau drīzāk Tonijs ir līderis.Spurs ir komanda,nevis viena aktiera teātris.Basketbols ir komandu sporta veids.Tapēc tas,kam labāka komanda arī uzvarēs.Ar retiem izņēmumiem.Otra lieta.Tagad ir playoff.Tomēr pieredzei bieži vien būs izšķirošā loma.Ar retiem izņēmumiem atkal jau.Manuprāt kurš kur ir dzimis ir sekundārs faktors tādai kosmopolītiskai nācijai kā amerikāņi.Harizmātiskiem līderiem gan ir nozīme.Kobe tāds ir.Un viņam dzīvos līdzi.Bet Pols vēl nav par tādu kļuvis.Viņa laiks vēl pienāks.Taču vēl ne šogad,es domāju.

  +2 [+] [-]

, 2008-05-12 12:50, pirms 16 gadiem
Man tik nav saprotms kā MVP var tā iegāst komandu... nu ja tev neiet spēlē ta dod bumbu tiem kam iet... Kobe vakat takatāds āzis spēlēja... un kamēr tā tas būs tikmēr arī Lakers zaudēs... Nez kas Fisheram un Odomam sakāms par šito spēles iznākumu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-12 13:53, pirms 16 gadiem
nu ko lieliska spēle - apsveicu jūtu !!!!

Bet izsaku cieņu fišerams - tas bija vnk nerticami - kobem tur bija ko pamācīties

P.S. - Demār - visumā tev piekrītu - bet - par tiem reitingiem gan man liekas ka tur ir cita lieta kas spēlēja vēl nozīmīgāku lomu piemēram - futbola mačš - Brazīlija pret lietuvu - ka tev liekas tur būtu augsti reitingi (atskaitot lietuvā ) ?

nebūtu jo nav intrigas - VNK L J pret spurs jau bija viegli prognozējama spēle

tu ar skatītos spēli kur viena komanda otru samasē vienos vārtos ?
Ne tāču -
ja būtu bijis intrigas - būtu aŗi reitingi !!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-12 13:55, pirms 16 gadiem
Arviic rakstīja: Tas, ka visi grib redzeet lakers finaalaa ir skaidrs, bet kas attiecas uz to NOHvs Spurs....nu nez....es vairaak nosliecos ka Spurs dos ciinu lakers un reitingi buus pietiekosi augsti, jo ja toks Pols & Co manupraat intrigas zinaa nekas nebuus, skaidrs ka Lakers automaatiski finaalaa, a Spurs-Lakers tiesaam buus rubaks no 7 ciinaam....

visumā tev piekrītu - bet nenovērtē NOH par zemu !!!! - pret leikers nebomāju ka leikers tā būtu viegla pastaiga !!!

  +3 [+] [-]

, 2008-05-12 13:56, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: Nu jau tu esi novirzījies no tēmas - mans uzstādijums bija, ka Spurs komanda ir diezgan garlaicīga uz kopējā NBA fona un, ka šī komanda nespēj ap sevi sacelt tādu ažiotāžu kā citas līdervienības...Nav jau runa, par to ka spurs nebūtu laba komanda- ir laba, pat ļoti laba, tikai tās panākumi priekšs NBA vadības ir neizdevīgi...tas ir bizness, visu nosaka auditorija...ja sarūk skatītāju(pie tv) auditorija, mazinās iespējas celt cenu rekāmai un ir vēl citi būtiski aspekti.

Tici man USA Polu mīl vairāk nekā Dankanu...usā ir liela jauno basketbolistu mānija- paskaties cik populārs ir NCAA (Marta trakumam ir ļoti augsti tv reitigi un ļoti lieli ieņēmumi no reklāmām), amīši ir nācija kurai vienmēr vajag kkādu sapni( tipa american dreams) - tāpēc arī tik liela popularitāte jaunajiem spēlētājiem...Ja amītim jāizvēlas Pols vai franzūzis Pārkers, nešaubos, ka lielākā daļa izvēlētos pirmo variantu...(usā nacionālais patriotisms un vērtības ir daudz augstākā līmenī- ne tā kā pie mums, kur leģionāri tiek celti debesīs, bet vietējiem spēlētāji bieži vien interneta vidē saņem daudz(bieži vien nepelnītu) kritiku)


Viss ir pavisam vienkārši:
Spurs kā komanda priekšs nba fināla ir neizdevīga...'to varētu apstiprināt jebkurš finansists, balstoties uz faktiem (nevis čempionu tituliem).

Šis būs Pola un Kobes k.fināls


Jā un marta trakumā uzvarēja Kanzasa.Kurš viņus atcerēsies?Bet Deriku Rouzu pazīst visi,kaut gan viņš zaudēja.Daudz runāja par Dorsija asarām,par Rouza neiemestajiem sodiem,par Robertsa psihošanu.Bet par uzvarētājiem nu tā garāmejot.Tur tev tiešām taisnība-amerikāņi tādi ir.
Varbūt tiešām amīši grib redzēt LAL-NOH finālu.Lai tā būtu.Gribu tikai uzsvērt,ka es kā šīs spēlītes cienītājs tomēr izvēlos LAL-SAS,jo tās spēles man šķiet būtu intriģējošākas un neprognozējamākas,jo kā jau rakstīju-dažadi stili.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-12 14:03, pirms 16 gadiem
Nebūtu kobe.tad leikeri vispār nebūtu tik tālu tikuši
1 2 46 komentāri