Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Drafta trešais numurs Okafors traumas dēļ sezonu noslēdz priekšlaicīgi

Rolands Eliņš

Drafta trešais numurs Okafors traumas dēļ sezonu noslēdz priekšlaicīgi
Džalils Okafors un Kristaps Porziņģis NBA Uzlecošo talantu spēlē
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Filadelfijas „76ers” paziņojusi, ka ceļgala traumas dēļ operācija tiks veikta basketbolistam Džalilam Okaforam. Atlabšana paredzēta sešu nedēļu ilgumā, līdz ar to šosezon Okafors laukumā, visticamāk, vairs neatgriezīsies.

Džalils Okafors, 2015. gada drafta trešais numurs, nav piedalījies NBA spēlē kopš 28. februāra, kad zaudējumā pret Orlando „Magic” satriecās ar komandas biedru Aizeju Kanānu. Gūtās ceļgala traumas viņš izlaida nākamās piecas spēles, bet pirms šonakt gaidāmā mača pret Bruklinas „Nets” Filadelfijas komanda apstiprinājusi, ka būs nepieciešama arī operācija.

Medicīniskā procedūra ilgs vien dažas minūtes, taču paredzams rehabilitācijas periods sešu nedēļu ilgumā. „76ers”, kura par „play-off” šosezon nedrīkst pat domāt, regulārās sezonas pēdējo spēli aizvadīs 14. aprīlī.

Okafors ar vidēji spēlē gūtiem 17.5 punktiem ir līgas otrs rezultatīvākais debitants, tikai nedaudz atpaliekot no Karla Entonija Taunsa. Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis šajā sarakstā ir trešajā vietā, turklāt ir galvenais iemesls, kādēļ vidēji spēlē 7.0 atlēkušās bumbas savākušais un 51% metienu realizējušais Okafors tā arī ne reizi neieguva mēneša labākā debitanta balvu Austrumos. Porziņģis to paveica sezonas pirmajos trīs mēnešos, bet februārī par labāko tika atzīts Mailzs Tērners no „Pacers”. Okafors tik un tā visu sezonu NBA neoficiālajā debitantu rangā ieņēma trešo vietu, piekāpjoties vien Taunsam un Porziņģim.

Okafors savā pirmajā NBA sezonā piedalījās 53 spēlēs. Divus mačus ceļgala traumas dēļ viņš izlaida arī decembrī, turklāt izpelnījās viena mača diskvalifikāciju par ārpus basketbola laukuma radītām nepatikšanām. Viņš aizvada sezonu līgas pārliecinoši vājākās komandas sastāvā, kura guvusi tikai astoņas uzvaras 56 spēlēs. Šāda uzvaru bilance rada tendenci trešajai visu laiku sliktākajai sezonai līgas vēsturē.

Līdz ar šo savainojumu pavisam skaidrs kļuvis fakts, ka Okafors gada labākā debitanta balvas iegūšanā Taunsam konkurenci nesastādīs. Taču Okafors tik un tā ir favorīts iekļaušanai NBA debitantu pirmajā simboliskajā izlasē. Šīs izlases balsošanā netiek ņemtas vērā spēlētāju pozīcijas, tādēļ teorētiski to var sastādīt arī pieci centra spēlētāji.

Sezonas rezultatīvākie debitanti

V.SpēlētājsKomandaPunkti
1.K. TaunssTimberwolves17.7
2.Dž. Okafors76ers17.5
3.K. PorziņģisKnicks13.9
4.D. RaselsLakers13.5
5.D. BukersSuns12.2
6.E. MudiejsNuggets12.1
7.M. TērnersPacers10.4
8.N. JokičsNuggets10.0

Izmantotie resursi:
NBA.com

     [+] [-]

, 2016-03-12 01:15, pirms 9 gadiem
pfu pfu pfu
Slēpts komentārs: Converse87

     [+] [-]

, 2016-03-12 01:30, pirms 9 gadiem
slikti ceļgaļus dauzīt :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-12 02:03, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Porzinģis pakapjās uz otro vietu!
Kādā ziņā?

Nevaru saprast tik idiotisku domu.

Runājot par rankingiem KP jau bija 2. (pēdējā laikā gan krīt uz 3. vietu, bet ne pateicoties Okaforam).

  +7 [+] [-]

, 2016-03-12 02:40, pirms 9 gadiem
Ta Jūs esat apsēsti ar to salīdzināšanu un nu kurš tur labāks vai sliktāks. Pretinieki tiek noniecināti ne pārtraukti, tādā veidā ceļot gaisā savējo. Man gan gribētos atzīt, ka Okafors nemazam tik slikti nespēlēja un arī aizsardzībā nav tik švaks kā citi viņu dēvē. Taunss vsp. rāda nenormāli pārliecinošu sniegumu!

Šis drafts ir viens no spēcīgākajiem kāds pēdējos gados ir bijis - ļoti daudzi tiešām spējīgi talanti un par to prieks!

     [+] [-]

, 2016-03-12 09:56, pirms 9 gadiem
DidzisLV rakstīja: Ta Jūs esat apsēsti ar to salīdzināšanu un nu kurš tur labāks vai sliktāks. Pretinieki tiek noniecināti ne pārtraukti, tādā veidā ceļot gaisā savējo. Man gan gribētos atzīt, ka Okafors nemazam tik slikti nespēlēja un arī aizsardzībā nav tik švaks kā citi viņu dēvē. Taunss vsp. rāda nenormāli pārliecinošu sniegumu!

Šis drafts ir viens no spēcīgākajiem kāds pēdējos gados ir bijis - ļoti daudzi tiešām spējīgi talanti un par to prieks!
Okofors nemaz tik slikti nespēleja aizsardzība, bet bija spēles kad viņu nelaida laukumā un uzticējās vairāk Noelam.

     [+] [-]

, 2016-03-12 10:16, pirms 9 gadiem
KP var ātri nokrist uz 4. vietu, jo D'Angelo pedējā laikā rāda labu sniegumu, un Turners arī labi kapā.