Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Batums: "Mana pirmā izvēle bija un ir Minesota - tur es vēlos spēlēt"

Batums: "Mana pirmā izvēle bija un ir Minesota - tur es vēlos spēlēt"
Nikolā Batums nevēlas karjeru turpināt "Trail Blazers" vienībā
Foto: AFP/Scanpix

Ierobežoti brīvais aģents Nikolā Batums, kurš aizvadītājā sezonā spēlēja Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Portlendas "Trail Blazers" rindās, izteicies, ka vēlas karjeru turpināt Minesotā, jo uzskata, ka varētu būt labs papildinājums Rika Adelmana vadītajai vienībai.

Otrdien telefona sarunā no Madrides, kur Batums kopā ar Francijas izlasi gatavojas Olimpisko spēļu turnīram, basketbolists vairāk nekā skaidri izteicies, ka vēlas spēlēt Minesotā un gribētu, lai "Trail Blazers" nepielīdzinātu "Timberwolves" izteikto līguma piedāvājumu Batumam. Minesotas klubs pirms dažām dienām panāca vienošanos ar vieglo uzbrucēju uz nākamajām četrām sezonām par 45 miljoniem ASV dolāriem. Līgumu oficiāli varēs parakstīt šodien, 11. jūlijā, kad noslēgsies moratorijs.

"Esmu ierobežoti brīvais aģents," tā Batums. "Es pārzinu situāciju. Lai arī ar ko es parakstīšu līgumu, "Trail Blazers" pielīdzinās līgumu. Bet mana pirmā izvēle bija un ir Minesota. Tur es vēlos spēlēt un vēlos, lai tur dzīvo mana ģimene. Man nav nekas pret Portlendas faniem vai pret pilsētu. Bet šī izvēle ir saistīta ar basketbolu un basketbola dēļ es vēlos būt tur [Minesotā - red.]. Pagājušajā gadā viņi pārsteidza visus. Viņiem ir lielisks, jauns saspēles vadītājs [Rikijs] Rubio un lielisks treneris [Riks] Adelmans. Man patiešām patīk šis projekts. Un es domāju, ka esmu tas trūkstošais posms vieglā uzbrucēja pozīcijā. Tā viņi man teica."

Batums aizvadītajā nedēļā tikās ar "Timberwolves" kluba īpašnieku Glenu Teiloru, komandas prezidentu Deividu Kānu un galveno treneri Adelmanu un bija patīkami pārsteigts par virzienu, kādā klubs attīstās. Tomēr 23 gadus vecais francūzis ir viens no prioritārajiem Portlendas kluba spēlētājiem viņa lielisko uzbrucēja dotību dēļ. "Trail Blazers" Batumu ieguva 2008. gada NBA drafta naktī no Hjūstonas.

Aizvadītajā sezonā 203 centimetrus garais uzbrucējs vidēji guva 13,9 punktus un izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas (abi karjeras labākie rādītāji). Visas četras NBA aizvadītās sezonas Batums ir aizstāvējis Portlendas kluba krāsas.

"Kad es runāju ar Adelmanu pagājušajā nedēļā, es jutu, ka viņš vēlas mani redzēt savā komandā un iespēlēs mani tādā pozīcijā, kādā es palūgšu, lai mani iespēlē," tā Batums. "Pagājušais gads bija grūts mums visiem, un es domāju, ka man vajag jaunu sākumu. Es domāju, ka man vajag kaut ko citu." Spēlētājs nesaredz iespēju turpināt karjeru Portlendā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2012-07-11 01:42, pirms 12 gadiem
Blazers, obligāti viņs jānotur!

     [+] [-]

, 2012-07-11 01:47, pirms 12 gadiem
Rašards Luiss, piekritis spēlēt heat..
Nesaprotu, kāpēc heat labāk neņem kādu centru, nevis vāc snaiperus..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-07-11 02:18, pirms 12 gadiem
VEF fans rakstīja: šitas temats var būt slēgts, lieku galvu uz to ka viņš spēlēs Minnesotā...
tavā vietā izbaudītu pēdējos mirkļus ar savu galvu..
portlenda neļaus wolves, tik viegli viņu savākt..

  -1 [+] [-]

, 2012-07-11 02:31, pirms 12 gadiem
Portlenda kaut ko pieprasīs no T-Wolwes. Kādu drafta picku, spēlētāju vai naudu! Tāds mans viedoklis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-11 09:48, pirms 12 gadiem
*Kirbish* rakstīja: Rašards Luiss, piekritis spēlēt heat..
Nesaprotu, kāpēc heat labāk neņem kādu centru, nevis vāc snaiperus..
Reku Heat paņēma kausu ar tāādu groza apakšu!