Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Atskats uz NBA sezonas sākumu

Kopš NBA sezonas sākuma ir pagājušas sešas nedēļas. Šajā laikā ir iezīmējušās labākās komandas un labākie spēlētāji. eSports.lv piedāvā jums nelielu atskatu uz sezonas sākumu.

Labākā komanda: Bostonas ''Celtics''

Šajā nominācijā mani sagaidīja patiešām grūta izvēle starp Austrumiem un Rietumiem. Nedaudz neierasti, bet tieši austrumos šobrīd atrodas labākā komanda. Visu cieņu Timam Dankanam un viņa ''Spurs'', bet tieši Bostonas klubs bija tas, kas šajās pirmajās nedēļās piesaistīja visvairāk uzmanības. Bija daudz runu par to, vai ''Celtics'' lielais trijnieks (Pols Pīrss, Rejs Alens un Kevins Gārnets) spēs rādīt tādu basketbolu, kādu no viņiem gaida visi. Līdz šim brīdim ķelti nevienu noteikti nav pievīluši. Ar bilanci 17 uzvaras 19 mačos ''Celtics'' ir līgas vadošā komanda, aiz sevis atstājot ierastos izcilniekus no Sanantonio, kuriem arī ir 17 uzvaras, bet par vienu zaudējumu vairāk. ''Celtics'' panākumu formula ir neparedzamais uzbrukums. Ir trīs spēlētāji, kuri var samest ļoti daudz un tikt galā ar viņiem visiem ir ļoti grūti, praktiski neiespējami. Šobrīd rādās, ka vienīgais traucēklis varētu būt lielā trijnieka traumas, kas pagaidām ceļu uz Bostonu nav atradušas.

''Ceļš uz MVP''

1. Dvaits Hovards (Orlando ''Magic'')

NBA šobrīd ir Dvaita Hovarda smilšukaste''. 22 gadus vecais spēlētājs ir pacēlis savu sniegumu nākamajā līmenī un šobrīd ir galvenais kandidāts uz vērtīgākā spēlētāja lauriem. Viņa pārstāvētā ''Magic'' ir TOP5 komanda visā NBA, un viņš ir tās līderis. Komandām ir jāvelta tik daudz uzmanības viņa nosegšanai, ka arējās līnijas spēlētāji var brīvi darboties savā lauciņā. Ja tomēr pretinieki nolemj segt arī Rašardu Luisu, Kītu Bogansu, Džamīru Nelsonu un Hīdo Turkoglu, tad Hovards vienkārši izārda pretinieku komandu. Hovardam ir vairāk slam-dunk kā lielākajai daļai NBA komandu. Austrumu briesmonis vidēji spēlē aizvada 38.4 minūtes, gūst 23.5 punktus, izcīna 15 atlēkušās bumbas un trīs reizes bloķē pretinieku metienus.

2. Lebrons Džeimss (Klīvlendas ''Cavaliers'')

Es zinu, ka MVP gods tiek piešķirts spēlētājam no komandas, kurai ir ļoti laba uzvarēto/zaudēto spēļu bilance, bet šoreiz vienkārši nespēju ielikt Kevinu Gārnetu augstāk par Džeimsu. Jā, ''Cavaliers'' uzvaru skaits ir mazāks par zaudējumu skaitu (9-12), bet Lebrons nav varējis piedalīties visās spēlēs traumu dēļ. Viens nu ir skaidrs - ja Lebrons ļoti grib uzvarēt spēli, tad Klīvlendai tabulā var pierakstīt vēl vienu W (win – uzvara). Karalis Džeimss ir līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 30.7 punktiem vidēji spēlē. Papildus tam viņš partneriem atdod astoņas rezultatīvas piespēles, pārķer divas bumbas un izcīna 7.6 atlēkušās bumbas. Nav slikti priekš 22 gadu veca spēlētāja.

3. Kevins Gārnets (Bostonas ''Celtics'')

Pārvācies no Minesotas uz Bostonu Gārnets nav zaudējis absolūti neko. Viņš spēlē tikpat labi kā agrāk, un tagad komanda tiek arī pie uzvarām. Bostonā Kevins ieradās tieši tāpēc, ka vēlējās izcīnīt čempiona gredzenu, kas ar ''Timberwolves'' nebūtu iespējams. Gārneta komanda ir labākā līgā, un viņš pats nav tālu, lai būtu līgas labākais spēlētājs. Kad uzbrucējs spēlēja Minesotā, pretinieku komandas varēja koncentrēties tikai uz viņa nosegšanu, bet tagad ir pavisam citādi. Pīrss un Alens sevi ir pierādījuši kā lieliski punktu guvēji, kas ļauj Gārnetam vairāk izvērsties groza tuvumā, un, ja viņam tas netiek ļauts, tad savu daļu paveiks Alens un Pīrss. Lielākajā daļā gadījumu tā ir uzvaru nesošā formula. Gārnetam šosezon vidēji 19.5 punkti spēlē, 11 atlēkušās bumbas, 3.7 piespēles un divi bloķēti metieni.

Citi kandidāti: Karloss Būzers (Jūtas ''Jazz'') Stīvs Nešs (Fīniksas ''Suns'') Kobe Braients (Losandželosas ''Lakers'') Kriss Pols (Ņuorleānas ''Hornets'') Treisijs Makgreidijs (Hjūstonas ''Rockets'')

Labākais sniegums vienā spēlē: Lebrons Džeimss un Klīvlendas ''Cavaliers'' pret Orlando ''Magic''.

Spēle nonāca līdz pagarinājumam. Dvaits Hovards guva 35 punktus un savāca 16 atlēkušās bumbas. Iespaidīgi, ne? Jā, bet Lebrons Džeimss guva 39 punktus, atdeva 14 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 13 bumbas zem groziem. Mačā gan uzvarēja ''Magic'', bet tas nemaina to, ka Džeimsa sniegums šajā spēlē ir labākais, kādu līga šajā sezonā pieredzējusi.

Lielākie neveiksminieki: Maiami ''Heat''

Bija paredzams, ka sezonas pašā sākumā ''Heat'' ies ļoti grūti, jo pirmās septiņas spēlēs vajadzēja izlaist līderi Dveinam Veidam. Šajās septiņās spēlēs tika izcīnīta tikai viena uzvara, un tā pati pret Ņujorkas ''Knicks''. Jau Veida atgriešanās spēlē jācīnās ar Bostonas ''Celtics'', kas gandrīz vai automātiski izslēdz iespējas uzvarēt. Miami neuzvarēja, bet prata sagādāt ķeltiem pietiekami spēcīgas galvassāpes. ''Celtics'' spēlē uzvarēja ar 92:91. Nākamajā spēlē pret Ņūdžersijas ''Nets'' tika izcīnīta otrā uzvara sezonā un Dveins Veids bija spēles rezultatīvākais spēlētājs. Likās jau, ka ''Heat'' tikai tagad ieliks robā un spēle aizies. Nākamajās četrās spēlēs divas uzvaras, bet tad atkal piecu spēļu zaudējumu sērija. Vakar (raksts tika rakstīts 10. decembrī) šī sērija tika pārtraukta, uzvarot ''Clippers'', kuriem bez sava līdera Eltona Brenda šosezon iet ļoti smagi. Šobrīd rādās, ka Miami būs smagi jāpacīnās, lai varētu vismaz cerēt uz iekļūšanu play-off. Diezgan droši var teikt, ka, ja Šaks nesāks darboties agresīvāk abos laukuma galos, tad šo sezonu var norakstīt, jo Veids viens pats pilnīgi visu izdarīt nevar. Slikta zīme priekš ''Heat'' ir arī domstarpības starp galveno treneri Petu Railiju un Šakilu O'Nīlu. Abi gan šīs domstarpības noliedz, bet ir skaidrs, ka Šakam spēlējot tik slikti Railijs ar viņu nevar būt apmierināts. ''Heat'' šobrīd ir trešā sliktākā uzvarēto/zaudēto spēļu bilance NBA. No 20 spēlēm uzvarētas ir tikai piecas.

1 2 50 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2007-12-10 23:29, pirms 17 gadiem
Labs raksts

  +2 [+] [-]

, 2007-12-10 23:33, pirms 17 gadiem
Labs raksts. Dzheims pashlaik shkjiet ir liigas labaakais speeleetaajs, diemzheel, shobriid trauma. Peec pashreizeejiem statiem un rezultaatiem Howardam 100% pienaakas MVP, bet redzees kaa buus sezonas beigaas. Es liktu uz Dzheimsu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: chenseybilups

     [+] [-]

, 2007-12-10 23:37, pirms 17 gadiem
Tiešām labs raksts... tikai par MVP gan nepiekrītu... Nu tas ko Džeims rāda laukumā ir vnk neticami lai neteiktu vairāk!! Ja viņa komandai ies kaut drusku labāk tad vnk viņam nav konkurentu! KJ - MVP!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: chenseybilups

  +1 [+] [-]

, 2007-12-10 23:43, pirms 17 gadiem
Go GSW GO

     [+] [-]

, 2007-12-10 23:50, pirms 17 gadiem
LeBron jau nu gan shosezon buutu pelniijis tikt pie MVP titula, vnk vinjsh ir paaraak universaals chalis

  +3 [+] [-]

, 2007-12-10 23:52, pirms 17 gadiem
lielākie neveiksminieki ir pagājušās sezonas playoff otrās kārtas dalībniece Čikāgas "Bulls", praktiski neviens negaidīja, ka bus tik neizteiksmīgs starts

  -1 [+] [-]

, 2007-12-10 23:54, pirms 17 gadiem
Parak universaals, tapec labak dodu Howardam

  -3 [+] [-]

, 2007-12-10 23:55, pirms 17 gadiem
Arinasam ir smags savainojums, ja kāds nezin
Slēpts komentārs: Hitchcock

  +1 [+] [-]

, 2007-12-11 00:01, pirms 17 gadiem
TheView -> njem atpakalj vaardus par kanaadas klubu.. tas ir labaakais.. Go Raptors..
Slēpts komentārs: roberts balodis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-11 00:06, pirms 17 gadiem
paldies par rakstu.. vienīgi nevaru saprast kā daudz maz potents apskatnieks, ja par tādu esports.lv autoru var dēvēt, var izmantot tādu frāzi - citēju: "22 gadus vecais spēlētājs ir pacēlis savu sniegumu nākamajā līmenī.. " tas liek apšaubīt raksta autora savdabīgumu un mudina domāt, ka raksta veidošanas procesa laikā autors ne gluži, tā teikt, ir izteicis savu viedokli. Tai pašā laikā uzskatu, ka Rihards Leščinskis nebūt nav sliktākais esports.lv autoru kolektīva darbonis, ņemot vērā to, cik pieticīgi un vienpusēji savos izteikumos ir pārējie "apskatnieki".

     [+] [-]

, 2007-12-11 00:11, pirms 17 gadiem
Nu es arī domāju ka tieši satrp šiem 3 čaļiem (ja Fīniksai un Dallasai spēle aizies labāk, tad iespējas Nešs un Novickis arī vēl var pacīnīties) izvērtīsies cīņa par MVP. Lai gan Howards šobrīd nenormāli plosās, tomēr ir jautājums vai viņš spēs visu sezonu noturēt šo līmeni. Sākumā Cavs likās ļoti spēcīgi, bet šobrīd tā situācija vairs nav tik spoža, un tas arī Lebroona stāvokli var ietekmēt. No šīs trijotnes Garnets ir vienīgais kam jau ir viens MVP, un manuprāt viņš ir spējīgs izcīnīt vēl vienu, pie nosacījumiem, ka Bostona būs tikpat neapturama kā līdz šim, un Gārnets turpinās rādīt augstākā līmeņa basketu, un novēlu viņam izcīnīt arī čempion titulu, jo būtu žēl, ja tik augsta līmeņa spēlētājs, tā arī netiktu pie cēmpiona grdzena...

  +2 [+] [-]

, 2007-12-11 00:26, pirms 17 gadiem
Es basketbolu skatos diezgan daudz. Es zinu, ka statistika ir laba, bet tu padomā, vai viņa dēļ citi kļūst labāki? Jā, viņi tiek pie brīvākiem metieniem. Kāpēc tas ir? Jo Howardam uzliek double-team. Kad viņam būs 3-4 piespēles spēlē, tada apspriedīsim viņa kandidatūru uz MVP. Viņam jāiemācās izmantot savs augums un spēks. Pagaidām viņš to dara tikai groza virzienā, nevis partneru. Orlando nav tur kur viņa ir tikai dēļ Howarda. Pārējie spēlētāji ir pietiekami labi. Ja man jāizvēlas Kevin Garnett vai Dwight Howard...es izvēlos pirmo.

  +2 [+] [-]

, 2007-12-11 00:32, pirms 17 gadiem
Kobe Bryant uzskata par labāko spēlētāju NBA. Vai viņam ir kāds MVP tituls (izņemot allstar spēļu)? Nē. Ja tava statistika ir tik laba un tevi sauc par labāko, kāpēc nav MVP? Tāpēc, ka MVP dod uz komandu orientētiem spēlētājiem. Visvērtīgākais nav tas pats, kas vislabākais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-12-11 03:14, pirms 17 gadiem
Hitchcock: un LeBorns nepaļaujas uz savu atlētismu? Tur jau tā lieta, ka ne ar Howardu, ne ar LeBornu neviens tā īsti nespēj sacensties atlētismā. Jā, LeBorns prot arī piespēlēt un tādā garā, bet nu tāda ir viņa pozīcija, prasa biš vispusīgākus skilus. No Howarda atkal prasa dominanci zem groza, ko viņš ar savu atlētismu, kuram šobrīd līdzīgu NBA nav(Šaks ir tuvākais konkurents), tad arī panāk, 15 bumbas zem groziem, 3 bloki, nemaz nav slikti. Tad jau var teikt arī, ka Chemberlends nemācēja spēlēt, jo savā laikā dominēja tieši pateicoties tam, ka konkurentu viņam auguma un atlētisma ziņā tobrīd NBA nebija.
Par tiem MPV, vismaz pašreiz izskatās, ka varētu būt vai nu LJ, DH vai KG, domāju, tam kura komandai būs labāki panākumi sezonas beigās, tad arī būs MPV, jo sniegumu viņi visi rāda nepārspējamu.

  +1 [+] [-]

, 2007-12-11 06:54, pirms 17 gadiem
Cik es skatījos pirms laika ķelti gandrīz visas spēles aizvadījusi pret Austrumu konferences komandām varbūt tagad situācija ir savādāka...

  +1 [+] [-]

, 2007-12-11 08:25, pirms 17 gadiem
izcils sportists no ljoti laba sportista atskiras ar to, ka izcils sportists pac speelee loti labi un izcel arii paareejos komandas biedrus, arii tos padarot labaakus, ljoti labs sportists vienkaarsi speelee labi

     [+] [-]

, 2007-12-11 08:45, pirms 17 gadiem
to Murcielago
kas pie velna ir LeBorns???? vismaz iemācies viņa vārdu pareizi rakstīt!! es saprastu 1reiz var kļūdīties, bet ne jau 3 reizes!!! Pāķis!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-12-11 08:49, pirms 17 gadiem
zin smieklig aksel... dikti...vareni

     [+] [-]

, 2007-12-11 09:05, pirms 17 gadiem
MVP nozīmē vērtīgākais spēlētājs, kas panāk to ka komanda uzvar. Vai to panāk izkārtojot metienus partneriem vai pašam saplosot pretiniekus ar atlētismu jau nav tik svarīgi, svarīgākais, ka komandā ši spēlētāja loma ir tik liela, ka ar šo spēlētāju komanda ir līgas augšgalā, bet bez viņa kultos pa apakšu. Un starp citu Hovards nemaz nav augumā tik baigi garš, 6-11 ir vairumam centra spēlētāju un daļai arī vairāk.

     [+] [-]

, 2007-12-11 09:15, pirms 17 gadiem
piekritu Marty82, njaa tiesi taa, arii Andrim augums ir stipri lidzigs... un piemeram Barnjani, veel nedaudz garaks... soreiz skiet ne tik liela nozime ir tam augumam...

     [+] [-]

, 2007-12-11 09:17, pirms 17 gadiem
Go Magic, go...

  +1 [+] [-]

, 2007-12-11 10:39, pirms 17 gadiem
Baigi kriit aciis shitie burtiski tulkotie amerikanju vardinji : ''NBA šobrīd ir Dvaita Hovarda smilšukaste''. 22 gadus vecais spēlētājs ir pacēlis savu sniegumu nākamajā līmenī'' veel taads varadu salikums kursh augstaakmineetajaa rakstaa nefiguree, bet biezhi tiek te redzets - Komandas Kjiimija

     [+] [-]

, 2007-12-11 10:52, pirms 17 gadiem
Es neapšaubu viņa talantu un labo sniegumu. Noņemu cepuri viņa priekšā (ja tāda būtu galvā). Beast from the east. Es tik saku, ka MVP es viņam nedotu. Ja Orlando uzvarētu čempionātu un viņam play off būtu tādi paši rādītāji kā tagad, tad, protams, nešaubīgi varētu dot.

  +2 [+] [-]

, 2007-12-11 10:53, pirms 17 gadiem
neapdir*at toronto raptors>>> viņi ir svarīgākā komanda nba... redz ja nba nebūtu piem. san antonio >>> tad tas joprojām būtu nba... bet ja nebuutu toronto tad tā vairs nebūtu nacionāla , bet gan kkāda asv līga!!!!

  -2 [+] [-]

, 2007-12-11 10:55, pirms 17 gadiem
viņš aizmirsa A.I pieminēt!!
1 2 50 komentāri