Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA brīvo aģentu tirgus atvērsies divas dienas pēc drafta, algu griesti nemainās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA brīvo aģentu tirgus atvērsies divas dienas pēc drafta, algu griesti nemainās
Dāvis Bertāns. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija un Spēlētāju arodbiedrība panākušas oficiālu vienošanos par jaunās sezonas sākšanu, kā arī veikušas nelielus grozījumus kolektīvajā līgumā.

Noslēgtā vienošanās paredz, ka brīvo aģentu tirgus atvērsies divas dienas pēc drafta - 21. novembrī pulksten 1:00 pēc Latvijas laika. Latviešu snaiperis Dāvis Bertāns, kuram beidzies līgums ar Vašingtonas “Wizards”, tiek uzskatīts par vienu no labākajiem brīvajiem aģentiem, kuri būs atrodami tirgū.

Pagājušajā nedēļā tika panākta vienošanās par sezonas sākšanos 22. decembrī, un regulārā čempionāta ietvaros tiks aizvadītas 72 spēles. Algu griesti būs 109,1 miljons dolāru, bet greznības nodoklis - 132,6 miljoni. Abas summas identiskas bija arī 2019./20. gada sezonā.

Pašlaik ir četras komandas, kuras pārtērējušas algu griestus un izmanto greznības nodokli - Goldensteitas “Warriors”, Bruklinas “Nets”, Bostonas “Celtics” un Filadelfijas “76ers”. Sagaidāms, ka skaits tuvāko nedēļu laikā kļūs lielāks. Kolektīvā līguma ietvaros panākta vienošanās, ka algu griesti katru sezonu kāps par vismaz 3%, bet ne vairāk kā par 10%.

Sagaidāms, ka spēlētāju pāreju iesaldēšanas periods beigsies nākamās nedēļas ievadā, neilgi pirms drafta. Tādējādi pāris dienu laikā gaidāmas lielas izmaiņas komandu sastāvos. Treniņnometnes atvērsies 1. decembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-10 09:11, pirms 4 gadiem
16.nov - Maiņas darījumus varēs sākt veikt
18.nov - NBA Drafts
21.nov - Brīvo Aģentu Tirgus atveras

     [+] [-]

, 2020-11-10 12:20, pirms 4 gadiem
Ka jau paredzets! Bus jautri daziem!