Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Spēlētāju apvienība bažīga

Bijušā ierobežotā brīvā aģenta Andersona Varežao dīkstāve likusi Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Spēlētāju apvienībai pārskatīt noslēgto kolektīvo līgumu, kurš beigsies pēc 2010./11. gada sezonas.

Situācija izvērtās pavisam vienkārša. Viens no labākajiem "Cavaliers" aizsardzības speciālistiem Varežao pagājušās sezonas izslēgšanas turnīrā bija spiests gaidīt visu vasaru, izlaist treniņnometnes un vienu mēnesi regulāro čempionātu, līdz saņēma piedāvājumu no Šarlotes "Bobcats" uz trīs gadiem 17,4 miljonu dolāru vērtībā. Nebija šaubas, ka šādu piedāvājumu "Cavs" izpirks, kā arī notika.

"Rodas jautājums par situāciju, kad ierobežotajam brīvajam aģentam ir grūti saņemt piedāvājumu no citas komandas," problēmu komentēja Spēlētāju apvienības direktors Bilijs Hanters. "Kad tu dzirdi sūdzības par to, ka spēlētāji vienkārši sēž apkārt un izmisīgi gaida kādas komandas piedāvājumu, mani tas iztrauc."

"Noteikti tā būs viena lieta, ko pārrunāsim, vienojoties par nākamo kolektīvo līgumu. Viņi nav brīvie aģenti, jo nesaņem piedāvājumus tikai tādēļ, ka zina, ka spēlētāja esošā komanda izmantos iespēju līgumus izpirkt. Ļoti labiem spēlētājiem ir grūtības dabūt konkurētspējīgu līgumu. Noteikti tam būs jāpievērš lielāka vērība."

Arī vienīgais latviešu pārstāvis Andris Biedriņš pēc šīs sezonas kļūs ierobežoto brīvo aģentu, un nav izslēgts, ka neatkārtojas bēdīgais Varežao liktenis, zinot, cik nežēlīgi ir NBA biznesa likumi. Jāpiebilst, ka citu komandu piedāvājumus ierobežo brīvo naudas līdzekļu deficīts, jo spēlētāju vidējās algas aug straujāk nekā algu griesti. Iespējamie grozījumi esošajā kolektīvajā līgumā būs vien pēc 2010./11. gada sezonas.

Izmantotie resursi:
www.chron.com

Slēpts komentārs: Hood
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-12-09 17:50, pirms 16 gadiem
spēle nenoslēgsies vispaar! Taas tak sievietes