Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ērvinga sāga turpinās: basketbolists aizvadījis produktīvu sarunu ar NBA komisāru Silveru

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Ērvinga sāga turpinās: basketbolists aizvadījis produktīvu sarunu ar NBA komisāru Silveru
Kairijs Ērvings. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas ''Nets'' saspēles vadītājs Kairijs Ērvings ir ticies ar līgas komisāru Adamu Silveru, vēsta ''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija.

Pavisam nesen sporta pasauli pāršalca neētiska rīcība no basketbolista Ērvinga puses. Viņš savā Twitter kontā publicēja ierakstu, kurā reklamēja filmu ''Hebrews to Negroes: Wake up black America''. Tajā ir redzami antisemītiski elementi.

Ērvings par rīcību ilgi atteicās atvainoties, taču pēcāk spiediena rezultātā to izdarīja. Kluba vadība piesprieda piecu spēļu bezalgas diskvalifikāciju, pēcāk atklājot pilno sarakstu ar piemērotajām sankcijām.

Sportists pirms saraksta pildīšanas gan ticies ar komisāru Silveru, kurš Ērvinga rīcību iepriekš nosodīja. Čaranija informē, ka abiem izdevusies produktīva saruna. Tās laikā ir radies progress - Ērvings ir gatavs strādāt ''soli pa solim'' un agri vai vēlu atgriezties laukumā.

Iepriekš jau informējām, ka uz Ērvinga rīcību ātri reaģēja sporta inventāra ražotājs ''Nike'', kas ātri vien pārtrauca ar sportistu sadarboties, saraujot saistības un pārtraucot Kyrie 8 sporta apavu modeļa ražošanu. Ārzemju mediji lēš, ka ''Nike'' nav vienīgā kompānija, kas ar sportistu pārtraukusi sadarbību.

Ērvings šosezon aizvadījis astoņus NBA mačus, kuros izcēlies ar vidēji 26.9 punktiem, 5.1 atlēkušo bumbu, tik pat daudz rezultatīvām piespēlēm, 1.4 pārtvertām bumbām un 1.1 bloķētu metienu. Bruklina sezonu ir iesāku vāji, izcīnot vien četras uzvaras 11 spēlēs.