Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rembiss: "Dažreiz Porziņģim jābūt pacietīgākam"

Andrejs Siliņš

Rembiss: "Dažreiz Porziņģim jābūt pacietīgākam"
Kails O'Kvins un Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

"Mums kā komandai jāpaveic labāks darbs, lai viņš tiktu vairāk iekļauts uzbrukumā. Neraugoties uz to, viņš tik un tā nedrīkst sākt pats meklēt tikai savus metienus," pēc zaudējuma Denveras "Nuggets" Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Kurts Rembiss atzina, ka Kristaps Porziņģis bijis viens no tiem spēlētājiem, kurš pārāk daudz paļāvies uz pustālajiem vai tālajiem metieniem.

"Nedomāju, ka parādījām labu sniegumu visas spēles garumā, tikai atsevišķos mazos nogriežņos. Nespējām pieturēties pie spēles plāna. Nevarējām apturēt viņus no punktu gūšanas soda laukumā. Plāns bija izaicināt viņus pieveikt mūs ar metieniem no distances," Rembiss kritizēja savu komandu par sniegumu savā laukuma galā. "Pat tad, kad nospēlējām aizsardzībā solīdi, atļāvām tikt pie otrās iespējas punktiem. Uzbrukumā nebijām pietiekami organizēti, pieļāvām kļūdas un devām viņiem ātro uzbrukumu iespējas."

"No soliņa vēlējos atrast puišus, kas var ienest enerģiju. Daži puiši bija saguruši. Pirmajā puslaikā brīžiem ar īso sastāvu rādījām labu spēli, izdarījām spiedienu aizsardzībā un kustināja bumbu uzbrukumā. Bija ceturtdaļas, kad jau pēc piecām nospēlētām minūtēm bijām izprovocējuši pretiniekiem piezīmju normu. Un tad sākām paļauties tikai uz metieniem, spēlējām bezmērķīgi," atzina treneris.

"Dažreiz Kristaps ir pārāk kārs pēc metieniem, viņam jābūt pacietīgākam, jāatļauj, lai iespējas pašas atnāk pie viņa. Bet es saprotu viņa vilšanos, viņš ir ļoti talantīgs uzbrukuma spēlētājs. Mums kā komandai jāpaveic labāks darbs, lai viņš tiktu vairāk iekļauts uzbrukumā. Neraugoties uz to, viņš tik un tā nedrīkst sākt pats meklēt tikai savus metienus. Viņš bija viens no daudziem, kas sāka samierināties ar pustālajiem metieniem, un tas bija viens no galvenajiem zaudējuma iemesliem," par latviešu spēka uzbrucēju izteicās treneris Rembiss.

"Neesmu par viņu satraukts, viņam joprojām ir tikai 20 gadu, ir tik daudz, ko vēl mācīties. Manā prātā nav ne mazāko šaubu, ka viņš būs izcils spēlētājs. Būtu nepareizi domāt, ka tas viss notiks jau pirmajā sezonā, ka viņš būs perfekts un nepieļaus kļūdas, ka visu darīs pareizi un būs risinājums visam basketbola problēmām. Tā tas nenotiek. Viņš ar katru gadu kļūs labāks, lielāks, spēcīgāks," turpināja Rembiss. "Skaidrs, ka NBA garā sezona ir mocības visiem. Ir grūti nospēlēt ar vienādu enerģiju katru spēli. Pie tam Kristaps ir ļoti talantīgs un visi pretinieki viņu vienmēr pieskatīs īpaši."

"Kristapam būs izaicinājums nosegt lielākus spēlētājus groza tuvumā, viņam tāpat būs jāsedz spēlētāji, kas var iemest no distances. Tai pašā laikā sagaidām no viņa atlēkušās bumbas un bloķētus metienus," norādīja treneris. Pats Kristaps "New York Post" atzinis, ka labprāt spēlētu gan ceturtā, gan piektā numura pozīcijās: "Man patīk spēlēt abās pozīcijās. Man tikai jābūt spējīgam nosegt abas pozīcijas. Tad, kad to spēšu izdarīt, varēšu spēlēt pozīcijā, kurā nepieciešams un kurā vēlos."

Izmantotie resursi:
nba.com
New York Post

     [+] [-]

, 2016-03-09 12:13, pirms 8 gadiem
Ko Rembis runā? KP ir spēlējis visu sezonu tā un bijis viens no līderiem. Tas, ka viņa vainas dēļ KP zūd pārliecība, nav jāvaino KP. Ko viņš nekasās klāt Carmelo vai AA?

  +9 [+] [-]

, 2016-03-09 12:16, pirms 8 gadiem
Slodze ir par lielu, kas ir pavisam normāli pirmgadniekam un pat otrgadniekam. Nesaprotu, kāpēc no Kristapa grib izspiest visu sulu, ja NY netiks Play-Off. Izbraukuma spēlēs jau pavisam noteikti varēja iedot dažas spēles brīvas, lai uz noguruma fona neiedzīvojas kādā nopietnā savainojumā...

  +6 [+] [-]

, 2016-03-09 12:17, pirms 8 gadiem
Nu jaa. Te uzreiz var manit, ka Rembisma porzingjis ne paaraak. Bet nu Rembiss veel tikai bish vairaak kaa meenesi maisiisies pa kaajaam

  +5 [+] [-]

, 2016-03-09 12:19, pirms 8 gadiem
Rembo ir kā meteorīts - te viņš pēkšņi parādās pie debesīm, un te viņa vairs nav... Nākamsezon Rembo varēs asistēt kādam īstam trenerim

  +1 [+] [-]

, 2016-03-09 12:23, pirms 8 gadiem
Sagaidām pirmos 28 no 30 komentāriem no cilvēkiem, kuri ir redzējuši 2 KP spēles sezonas sākumā (toreiz vēl pie visa vainīgs bija Fišers, tagad jau izskan pat ZenMastera vārds).

  +5 [+] [-]

, 2016-03-09 12:25, pirms 8 gadiem
Nu lūk, jau rakstiju ka Fišers bija labākais KP treneris viņa debija gadā, viņš kkā labāk prata KP izmantot un juta arī spēles laikā kad viņu jāuzliek uz soliņa vai jāpieceļ no tā, bet te tauta bļāva - Fišers lai tinās prom no Knicks, viņš tikai komandu gremdējot, viņš neko nesaprot no basketbola, lohs viņš ir, u.t.t...

Fišera laikā KP bija lielāka pārliecība (nogurums nebija mazāks kāds tas ir tagad), un Fišers viņu nekritizēja arī tad ja viņš sasteidza kādu metienu vai pieļāva kļūdas (kas debitantam no Eiropas ir ļoti normāli)!

Viņš protams ir noguris, bet pats galvenais viņam ir zudusi tā pārliecība ko viņam deva treneris Fišers!

  +2 [+] [-]

, 2016-03-09 12:39, pirms 8 gadiem
Pēc Rembisa vārdiem komandu jāvelk ir Rookijam , nevis spēlētājime ar lielajiem līgumiem. Ja Caramelo būtu vēl līmenī, tad AA spēlē ļoti viļņaini un Calderons nespēj izkārtot citiem labas iespējas uzbrukt. Vajag kārtīgu PG, kas iedod vieglos punktus garajiem, bet Lopezam ar KP jāmet āķis atlēcienā, kur tas der?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-09 12:40, pirms 8 gadiem
Ceru, ka šie vārdi liks lidot KP nākamjā spēlē un būs ap 30pt, jo Thomas ir ārā un KP būs jāspēlē 25+ min.

  +4 [+] [-]

, 2016-03-09 12:40, pirms 8 gadiem
pat tad, kad Rembis sakostiem zobiem cenšas it kā kaut ko labu pateikt par Kristapu, tas netiek uztverts normāli, jo viss tiek pasniegts tādā kritikas mērcē! vai tas jādara mediju priekšā?!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-09 12:57, pirms 8 gadiem
"Rembis?Rembis a nu kā pi[cenzēts]s na[cenzēts]uj!!!"

  +4 [+] [-]

, 2016-03-09 13:00, pirms 8 gadiem
Ar ko man nepatīk Rembiss? Ar to, ka kritizē komandu pārāk daudz, Fišers tik daudz to nedarīja. Komanda ir atspulgs trenera darbam, ko mēs arī redzam. Bet Fišeram nebija jēgas meklēt kādu citu uzreiz, jo vasarā tāpat būs kas labāks.

     [+] [-]

, 2016-03-09 13:06, pirms 8 gadiem
Tak tie publiskie treniņi bija vāks...tas treners bez harizmas...basketbola analfabēts..tad jau W būt daudz labāks!

  +6 [+] [-]

, 2016-03-09 13:11, pirms 8 gadiem
Sena basketbola treneru gudrība! Gribi pataisīt basketbolistu par klaunu, sāc viņu laukumā "raustīt". NY treneris to arī dara, cenšas Kristapu padarīt par garu klaunu. Fišers pats bija spēlētājs un zināja, ka palīdzēt spēlētājam.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-09 13:11, pirms 8 gadiem
Treneris caur medijiem grib pateikt Mūsējam, lai beidz plivināt dullos metienus, laikam savādāk viņam nedalec.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-09 14:33, pirms 8 gadiem
Kleins rakstīja: Sena basketbola treneru gudrība! Gribi pataisīt basketbolistu par klaunu, sāc viņu laukumā "raustīt". NY treneris to arī dara, cenšas Kristapu padarīt par garu klaunu. Fišers pats bija spēlētājs un zināja, ka palīdzēt spēlētājam.
Rembiss tjipa pats nebija spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-09 14:46, pirms 8 gadiem
Teica čalis, kurš tur laukumā Melo, Afflalo un Kalderonu tikai tādēļ, lai tiktu pie kādas miskastes uzvaras, jo jaunajiem neuzticās un tā varbūt varētu nopelnīt līgumu nākamajai sezonai. Rembis ir totāls cirvis, kuram bija jāļauj uzspēlēt tam pašam Fredette (kad viņš bija paņemts), Grantam kā pg normālas minūtes un Porziņģim centra pozīcijā, nevis jālašaro ar veterānu sastāvu sen zaudētā sezonā. Fils arī tupaks, ka iecēla Rembi kaut vai asistenta amatā.. Varu iedomāties kā noris darba pārrunas - trijstūri saproti, nāc uz knicks, amatu atradīsim (rembis bija fila assistant coach).

  +3 [+] [-]

, 2016-03-09 15:43, pirms 8 gadiem
Pagaidām izskatās, ka Knicks vadība šo sezonu ir norakstījusi un bez liekiem tēriņiem vēlas to novest līdz galam, lai starpsezonā jau piesaistītu zinošu, sakarīgu un harizmātisku galveno treneri + uzlabotu sastāvu, jo īpaši, saspēlnieka pozīcijā.
Taču ir viena problēma - ļaujot pusi sezonas Rembim strādāt par galveno, pastāv liela iespējamība, ka tiks sačakarēts mikroklimats komandā un sajāta jauno čaļu psiholoģija. Var jau, protams, ielikt "āzi par dārznieku", taču ne jau uz pusi sezonas...
Kas attiecas uz Kristapa spēli - spēlētājs spēlē tieši tik labi vai slikti, cik ļauj viņa treneris, komandas biedri un meistarība. Ar pēdējiem diviem Kristapam viss ir ok, bet tas pirmais... KP jau nav nekāds 35 gadīgs veterēns, kurš ir ar superspēcīgu psiholoģiju un viņam pajāt - spēlēt pa 2 minūtēm vai pa 10 minūtēm - tāpat savus punktus ar saviem metieniem sametīs. To pateiks jebkurš basketbola treneris un pats basketbolists - visgrūtāk spēlētājam spēlēt ir tad, kad tiek raustīts no soliņa un atpakaļ - aizmet garām 2 metienus, norauj malā. Pēc 3 min izlaiž, nopelni piezīmi vai kļūdies - atkal malā uz 5min. Pēc tam izlaiž, iemet pirmo, otro, trešo aizliec garām - malā. Tas ir ļoti grūti.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-09 16:03, pirms 8 gadiem
Nevis Porziņģim jākļūst pacietīgākam, bet Rembisam jābeidz būt tādam muļķim un jāsāk domāt ar savu sirmo galvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-09 16:10, pirms 8 gadiem
Sovakar redzesim ka Kristaps principa nemetis pa grozu sita auna del

  +2 [+] [-]

, 2016-03-09 16:37, pirms 8 gadiem
Grantam un Galoweyam, kas teorētiski ir PG ir mazāk asist nekā KP un vēl pie tam KP mazāk minūtes spēlējis. Calderonam par vienu vairāk, cik noprotu Rembiss grib, lai KP vada saspēli. Varbūt viņš no Granta grib 10 reebus un no Lopeza 5 3pt pa spēli.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-09 16:48, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Sovakar redzesim ka Kristaps principa nemetis pa grozu sita auna del
Drīz Kristaps vispār kā uzies uz laukuma, tā uzreiz pats arī ies nost, jo zinās, ka Rembis tāpat viņu tūlīt sauks nost...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-09 18:21, pirms 8 gadiem
Dažbrīd ir apjukums KP spēlē. Bet nevajag arī tieši izpildīt trenera p.i. norādījumus burtiski. Vajag plašu skatu uz notiekošo un mācīties gan no paša spēles, gan komandas utt. NY vēl nestrādā kā Šveices pulkstenis... tur kādam jānāk un pietiekami labi spelētāji jāpadara par komandu. Pašlaik tāds bik haosiņš...Entonijs met, KP arī grib, citi arī grib, nav vienots mehānisms. Ja krīt, tad labi, ja nekrīt... + sezonas beigu daļa, nogurums jaunākajiem...

     [+] [-]

, 2016-03-09 18:30, pirms 8 gadiem
nevarētu teikt ka KP būtu laba precizitāte, savā ziņā Rembo ir taisnība

     [+] [-]

, 2016-03-09 19:51, pirms 8 gadiem
Rembis, kad minesotu trenēja arī Lovu nelaida laukumā, ta kā tas vien jau pasaka kāds viņš ir treneris