Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Durents pret Entoniju - snaiperu duelis Oklahomsitijā, "Lakers" cīņa pret buļļiem

Durents pret Entoniju - snaiperu duelis Oklahomsitijā, "Lakers" cīņa pret buļļiem
Karmelo Entonijs
Foto: AP/Scanpix

Šovakar un šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) laukumos kopumā tiks aizvadītas astoņas spēles. Vakara agrākajā mačā, kas pulksten 20.00 pēc Latvijas laika sāksies Oklahomsitijā, savstarpējo dueli aizvadīs "Thunder" un Ņujorkas "Knicks" vienības. Tikmēr divarpus stundas vēlāk - 22.30 - Losandželosā vietējā "Lakers" komanda uzsāks cīņu pret Čikāgas "Bulls".

NBA rezultatīvāko spēlētāju cīņa Oklahomsitijā

Pēdējās četrās NBA regulārajās sezonās tikai Kevins Durents un Karmelo Entonijs ir izcīnījuši rezultatīvākā spēlētāja balvu. Pašlaik Durents ar vidēji spēlē 31,0 gūto punktu ir rezultatīvākais, bet Entonijs ieņem otro vietu (27,4 p.). Abi uzbrucēji, kuri piedalīsies arī 2014.gada Visu zvaigžņu spēlē, šovakar aizvadīs savstarpējo dueli, kad Oklahomsitijā "Thunder" (bilance 40-12, 1.v. Rietumu konferencē) un Ņujorkas "Knicks" (20-30, 10.v. Austrumu konferencē) aizvadīs savstarpējo maču.

Durents laikā, kad Rasels Vestbruks joprojām atkopjas no ceļgala operācijas, spējis būt gan ļoti rezultatīvs, gan arī regulāri apgādāt komandas biedrus ar rezultatīvām piespēlēm. "Thunder" uzbrucējs pēdējos astoņos mačos vidēji iekrājis 7,6 rezultatīvas piespēles, kā arī nevienā no pēdējiem astoņiem mačiem nav guvis mazāk par 26 punktiem.

25 gadus vecais Oklahomsitijas līderis piektdien Orlando grozā sameta 29 punktus un sasniedza karjeras rekordu, izdalīdams 12 rezultatīvas piespēles, bet "Thunder" otrajā puslaikā izsēja 14 punktu pārsvaru un piedzīvoja dramatisku zaudējumu "Magic" vienībai ar 102:103. Uzvaru Orlando komandai atnesa Tobiasa Herissa "danks" mirkli pirms pamatlaika beigām. Durentam ceturtā ceturdaļa izvērtās pagalam nesekmīga, jo viņš no spēles realizēja tikai vienu no septiņiem metieniem. Savukārt "Thunder" vienība ceturtajā ceturtdaļā kopumā guva vien 14 punktus.

"Thunder" kopš 25.decembra Ziemassvētku dienas spēles, kad Vestbruks pēdējo reizi devās laukumā, sasniegusi 17-7 bilanci. Tajā decembra mačā saspēles vadītājs iekrāja "triple-double", bet Durents guva 29 punktus. Tiesa, tajā cīņā potītes savainojuma dēļ nespēlēja Entonijs.

"Knicks" līderis Entonijs guva 36 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas 2013.gada 7.aprīlī, kad Ņujorkas vienība izbraukumā Oklahomsitijā pieveica "Thunder" ar 125:120. Šosezon ar Durentu priekšgalā Skota Bruksa vadītā komanda savā laukumā 25 mačos izcīnījusi 22 uzvaras. Savā "Chesapeake Energy" arēnā "Thunder" uzvarējusi pēdējās astoņās cīņās, bet līgas rezultatīvākais spēlētājs šajos astoņos mačos vidēji guvis 35,3 punktus (realizēti 58,8% izdarīto metienu).

Piektdien "Knicks" vienība pārliecinoši pieveica Denveras "Nuggets" ar 117:90 un pārtrauca triju mājas spēļu zaudējumu sēriju. Ņujorkieši no spēles realizēja 56,5% no izdarītajiem metieniem, bet Entonijs, kurš ceturtajā ceturtdaļā laukumā nedevās, guva 31 punktu. "Knicks" uzvaru sekmēja ne tikai uzbrukuma līderis, bet arī rezervisti, kuri Denveras grozā sameta 60 punktus.

Ņujorkas vienībai aizsardzībā vajadzētu pievērst uzmanību ne tikai Durentam, bet arī Seržam Ibakam. Ibaka pēdējās deviņās spēlēs vidēji guvis 19,7 punktus un realizējis 65,0% no izdarītajiem metieniem. Abu vienību šīs sezonas pirmajā duelī 24 gadus vecais spēka uzbrucējs realizēja 10 no 14 metieniem, kopumā iekrādams 24 punktus.

"Lakers" iespēja izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas

Maika D'Antoni vadītājai Losandželosas "Lakers" vienībai (18-32, 13.v. Rietumu konferencē) šovakar, sacenšoties ar Čikāgas "Bulls" (24-25, 6.v. Austrumu konferencē), iespēja izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas un pārtraukt piecu mājas spēļu zaudējumu sēriju. Atgādināsim, ka pēdējo reizi piecus zaudējumus pēc kārtas savā laukumā losandželosieši cieta 2006./07.gada sezonā

"Ezernieki" pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju trešdien, kad izbraukumā ar 119:108 pieveica Klīvlendas "Cavaliers", savukārt divas dienas vēlāk "Lakers" Filadelfijā Stīva Neša 40.dzimšanas dienā pieveica "76ers" ar 112:98. Veterāns Kriss Keimans piektdien nodemonstrēja daudzpusīgu sniegumu, gūdams 17 punktus, izcīnīdams astoņas atlēkušās bumbas, iekrādams trīs rezultatīvas piespēles un nobloķēdams trīs pretinieku metienus. Jāuzsver, ka Losandželosas vienība, kas pēdējās divās spēlēs realizējusi 51,8% no izdarītajiem metieniem, līdz piektdienas mačam 100 punktus savā grozā bija ielaidusi 16 spēlēs pēc kārtas.

Dzimšanas dienas gaviļnieks Nešs piektdien realizēja astoņus no 15 metieniem, gūdams 19 punktus. Tā bija tikai astotā spēle kanādiešu saspēles vadītājām, kurā viņš šosezon devās laukumā. Savainojumu dēļ Nešs līdz šim šajā sezonā izlaidis 42 mačus.

"Lakers", kas "Staples Center" arēnā šosezon sasniegusi negatīvu 8-13 bilanci, šovakar uzsāks sešu mājas spēļu sēriju. Savā laukumā Losandželosas klubs šī vakara pretinieci Čikāgu apspēlējis 13 no pēdējām 16 cīņām.

Komandu šīs sezonas pirmajā duelī, kas 20.janvārī norisinājās "Bulls" laukumā, pārāki papildlaikā ar 102:100 izrādījās Toma Tibodo vadītie mājinieki. Tajā spēlē Žoakims Noā iekrāja "double-double", gūdams 17 punktus un izcīnīdams 21 atlēkušo bumbu, bet Niks Jangs "buļļu" grozā sameta 31 punktu.

Ceturtdien "Bulls" izbraukuma spēlē izsēja 16 punktu pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu Goldensteitas "Warriors" ar 87:102. Tāžs Gibsons čikāgiešu labā guva 26 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet ar to uzvarai bija par maz. Tibodo trenētie basketbolisti, kuri pieļāva 17 kļūdas, "Warriors" spēlētājiem no spēles ļāva realizēt 48,2% izmesto metienu.

"Bulls", kas Losandželosā noslēgs sešu izbraukuma spēļu sēriju, ir līgas mazrezultatīvākā komanda (vidēji spēlē 92,1 p.). Savukārt savā grozā Čikāgas basketbolisti ļauj pretiniekiem vidēji samest vien 93,0 punktus, un tas ir otrais labākais rādītājs visā līgā.

Izmantotie resursi:
NBA.com
NBA - National Basketball Association Teams,...

Kurš gūs vairāk punktu gaidāmajā spēlē?

  • 28

  • 16


  +1 [+] [-]

, 2014-02-09 21:13, pirms 10 gadiem
Nu agrajaas spelees parasti paarsteigumi notiek un speeles ir interesantas cerams, ka saldais eediens arii buus shodien.
Jaacer, ka Lakers uzvarees, jo chikagu negribu tuvumaa po zonai redzeet, bez Rouza.