Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džonsons no "Lakers" pārceļas uz "Clippers", Andersons izvēlas "Wizards"

Džonsons no "Lakers" pārceļas uz "Clippers", Andersons izvēlas "Wizards"
Veslijs Džonsons (priekšplānā)
Foto: AP/Scanpix

Vairāki Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji gaidāmo sezonu uzsāks jaunās darbavietās. Bijušais Losandželosas "Lakers" uzbrucējs Veslijs Džonsons turpmāk pārstāvēs otru lielpilsētas klubu "Clippers", savukārt līdzšinējais Bruklinas "Nets" aizsargs Alans Andersons pievienosies Vašingtonas "Wizards".

27 gadus vecais Veslijs Džonsons, gluži kā aizvadītajā sezonā, arī turpmāk mājas spēles aizvadīs "Staples Center" arēnā, taču nu jau "Clippers" kreklā. Līgums tiks noslēgts uz vienu sezonu, un 201 centimetru garais uzbrucējs saņems 1,1 miljonu ASV dolārus (~1 miljons eiro). Pēdējos divus gadus 2010. gada NBA drafta ceturtais numurs ("Timberwolves") spēlējis "Lakers" vienībā, kopumā piedaloties 155 spēlēs (121 starta pieciniekā), vidēji laukumā pavadot 29 minūtes, gūstot 9,5 punktus, kā arī izcīnot 4,3 atlēkušās bumbas.

Džonsona pievienošanās "Clippers" ir vienības kārtējais mēģinājums pastiprināt sastāvu ar gados jaunu, atlētisku vieglo uzbrucēju. Starpsezonā klubam jau pievienojās veterāns Pols Pīrss, savukārt līdz šim šajā pozīcijā spēlējušais Mets Bārnss nonācis Memfisas "Grizzlies" rindās.

Lielu karjeras daļu Eiropas klubos pavadījušais Alans Andersons panācis vienošanos par viena gada līgumu ar Vašingtonas "Wizards" . 32 gadus vecais aizsargs burvju rindās nopelnīs četrus miljonus ASV dolārus (~3,6 miljoni eiro). Andersons profesionāļa karjeru uzsāka 2005. gadā Šarlotes "Bobcats" klubā, taču līgā pavadīja nepilnas divas sezonas un pārcēlās uz Itālijas vienību Boloņas "Virtus". Basketbolists karjeras laikā spēlējis arī Krievijas, Horvātijas, Izraēlas, Spānijas un Ķīnas līgās, līdz 2011./2012. gada sezonā atgriezās Ziemeļamerikā, Toronto "Raptors" sastāvā.

Iepriekš "Nets" ziņoja, ka Andersona noturēšana komandas sastāvā ir viens no kluba mērķiem šajā starpsezonā, taču basketbolists piekritis ASV galvaspilsētas vienības piedāvājumam. Divu gadu laikā brukliniešu rindās basketbolists laukumā izgāja 152 spēlēs, guva 7,3 punktus, un izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas.

Ņujorkas "Knicks" rindās gaidāmajā sezonā vairs nespēlēs centra spēlētājs Džeisons Smits. 29 gadus vecais basketbolists pārcelsies uz Orlando "Magic". Smits un klubs vienojušies par vienu gadu ilgu un 4,5 miljonus ASV dolārus (~4 miljoni eiro) vērtu līgumu. 213 centimetrus garais spēlētājs allaž pildījis vērtīga un nepiekāpīga rezervista lomu. Aizvadītajā sezonā Smits laukumā izgāja visās 82 regulārā turnīra spēlēs, palīdzot ņujorkiešiem ar vidēji mačā gūtiem astoņiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
RealGM - Basketball News, Rumors, Scores,...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 13:56, pirms 9 gadiem
Nez vai Smits tik daudz pelnījis.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-08 14:02, pirms 9 gadiem
Džeralds Grīns, Kanters, J.R. Smits, Džošs Smits, Amare ir bez līgumiem, kas varētu noderēt daudzām komandām, un, protams, Džeimss. Džeimsa gadījumā noteikti tā paliks Klīvlenda.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-08 14:02, pirms 9 gadiem
Savulaik Johnsonam tādu nākotni solīja, bet re ku pa 1 ļimonu tik kapā, tad jau drīz varēs viņu redzēt Eiropā kkur

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 14:07, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Savulaik Johnsonam tādu nākotni solīja, bet re ku pa 1 ļimonu tik kapā, tad jau drīz varēs viņu redzēt Eiropā kkur
Pat rakstā minētajam Alanam Andersonam iedeva 4x vairāk

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 14:18, pirms 9 gadiem
Tik perfekts treids Džonsonam, nomaina komandu pret labāku, tā ka jāpārceļās pat nav.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-08 15:13, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Tik perfekts treids Džonsonam, nomaina komandu pret labāku, tā ka jāpārceļās pat nav.
Kāds tur treids?
LAC savāc no LAL garbage spēlētāju, vai tas ir pareizais virziens komandas attīstībā!? Šādi turpinot nākamgad knapi PO zonā būs. Par LAC starpsezonā tikai vairāk būs iesūkājusi POR.

     [+] [-]

, 2015-07-08 15:36, pirms 9 gadiem
Villanueva paliek Dalasaa uz 1 sezonu par veteraana minimumu.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-08 15:52, pirms 9 gadiem
Reaalais rakstīja: Kāds tur treids?
LAC savāc no LAL garbage spēlētāju, vai tas ir pareizais virziens komandas attīstībā!? Šādi turpinot nākamgad knapi PO zonā būs. Par LAC starpsezonā tikai vairāk būs iesūkājusi POR.
Nu jau nu jau. Ok, DJ atlaišana bija stulbi priekš viņiem (un pieļauju, ka paredzami, un pat vēl tagad runā, ka varbūt pielauž uz S&T). Bet Pīrs ir uzlabojums Bārnsa vietā un no Stīvensona arī lielāks tolks kā no Haves pag. sezon. Vien tas, ka dažādu pozīciju spēlētāji.

LAC jau nebija nauda ar ko rīkoties, atšķirībā no POR.