Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ērvings: ''Brīžiem šķita, ka Bruklina mani nerespektē''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ērvings: ''Brīžiem šķita, ka Bruklina mani nerespektē''
Kairijs Ērvings. Foto: Dustin Satloff/AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas ''Mavericks'' jaunieguvums Kairijs Ērvings pirmajā intervijā medijiem atklāja plašākus iemeslus vēlmei pamest Bruklinas ''Nets'', skaidroja iespējamo sadarbību ar Luku Dončiču, kā arī akcentēja, ka vienkārši vēlas spēlēt basketbolu.

Pagājušās nedēļas beigās nozīmīgu darījumu veica Bruklinas ''Nets'' un Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas ''Mavericks''. Rezultātā uz Teksasas štatu devās Kairijs Ērvings un Markīfs Moriss, kamēr pretējā virzienā ceļoja Dorians Finnijs-Smits, Spensers Dinvidijs, divas otrās kārtas drafta izvēles un viena neaizsargātā pirmās kārtas izvēle.

Ērvings jau ieradies komandas rīcībā un vakar aizvadījis pirmo treniņu, pēc kā atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. ''Vēlos atrasties tur, kur mani gaida nevis tur, kur ar mani mēģina tikt galā, brīžiem attiecoties necienīgi. Bija brīži, kad no Bruklinas puses jutos nerespektēts. Neviens nekad nerunā par manu darba ētiku, bet gan par izgājieniem ārpus laukuma. Vēlējos mainīt šo uzskatu, veidot pats savu stāstu un turpināt trenēties. Dalasā koncentrējos uz to, ko varu kontrolēt,'' teica Ērvings.

Bruklinas ''Nets'' sastāvā Ērvings nospēlēja 143 spēles, vidēji mačā gūstot 27.1 punktu un atdodot 5.8 rezultatīvās piespēles. Vairāk apspriestas tika viņa darbības ārpus laukuma - 2020./2021. gada sezonā viņš divas reizes nesaskaņoti pameta vienību, bet iepriekšējā sezonā izlaida daļu spēles, jo nevēlējās vakcinēties pret Covid-19. Tikmēr šajā sezonā rezonansi izraisīja viņa, iespējams, antisemītiskie uzskati, kā dēļ spēlētājam nācās publiski atvainoties.

''Nevēlos pārāk daudz ieslīgt detaļās, jo notikumi jau ir pagājuši. Es vēlu viņiem tikai visu to labāko. Atstāju viņus ceturtajā vietā konferencē. Darīju to, ko man bija jāizdara - rūpējos par komandas biedriem, biju pašaizliedzīgs līderis. Vēlos darīt labāko sev nevis kādam, kurš par mani domā negatīvi, izpatikt. Šī ir basketbola spēle - tā ir jautra un atstāsim to tā arī,'' par Bruklinas pamešanu turpināja saspēles vadītājs.

Basketbolists arī atklāja, ka viņu neuztrauc, cik labi viņš varētu sadarboties ar kluba zvaigzni Luku Dončiču. ''Kā spēlētājs īpaši neuztraucos par to, vai spēsim saspēlēties laukumā. Kamēr varu atvieglot viņam spēli un būt kā blakus līderis, tad nav nekāda spiediena. Es tikai vēlos spēlēt basketbolu, izbaudīt viņa talantu, pārējo komandas biedru talantus un cīnīties par titulu.''

Tikmēr kluba galvenais treneris Džeisons Kids žurnālistiem atgādināja, ka maiņa neko nemaina - Dalasas ''Mavericks' joprojām ir Lukas Dončiča komanda. ''Mēs saprotam, ka šī ir Lukas komanda. Un tā tas arī paliks, taču šobrīd esam uzlabojuši sastāvu ar vēl vienu spēlētāju, kurš prot pārvaldīt bumbu.''

Sagaidāms, ka Ērvings kluba sastāvā debitēs naktī uz ceturtdienu, kad tai gaidāma izbraukuma spēle pret Losandželosas ''Clippers''.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +9 [+] [-]

, 2023-02-08 10:24, pirms 2 gadiem
Būs interesanti redzēt, kā divi lielie ego saspēlēsies laukumā.

  +7 [+] [-]

, 2023-02-08 10:49, pirms 2 gadiem
Nu ja tu esi cirvis "po žizņi", tad skaidrs, ka nerespektēs tevi. Vienalga cik labs spēlētājs būtu... Tāpēc bērni mācieties, lasiet grāmatas, izglītojieties un nebūsiet šādi plakanās zemes adepti.

  +5 [+] [-]

, 2023-02-08 10:50, pirms 2 gadiem
Diez vai tikai Bruklina.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-08 10:54, pirms 2 gadiem
Atkal citi vainīgi

     [+] [-]

, 2023-02-08 10:55, pirms 2 gadiem
saprata ka īstu big 3 var izveidot tikai Dalasā

  +5 [+] [-]

, 2023-02-08 11:04, pirms 2 gadiem
viņš vnk dzīvo uz citas planētas

     [+] [-]

, 2023-02-08 11:36, pirms 2 gadiem
Viņš arī tur nevienu nerespektēja.

  +4 [+] [-]

, 2023-02-08 11:48, pirms 2 gadiem
Tak neviens viņu vairs neuzskata par pieskaitāmu. Kā viņš uzvedās bostonā??. Neaptēsts nēģeris kam sagtiezies tajā paurī viss otrādi. Pus sezona viņa rīcībā , lai kaut bik uzlabotu savu attieksmi un rīcību. Bet domāju ka dalasā nav uz palikšanu.

  +6 [+] [-]

, 2023-02-08 12:57, pirms 2 gadiem
Interesanti šādus vārdus dzirdēt no spēlētāja, kurš, bez šaubām un pārspīlējumiem, ir līgas lielākais egoists - nerespektē ne savus komandas biedrus un trenerus, ne klubu vadību un fanus - domā tikai un vienīgi par sevi un savu labumu. Tas tā, maigi izsakoties, divkosīgi šķiet...

     [+] [-]

, 2023-02-08 15:40, pirms 2 gadiem
Emilio rakstīja: Interesanti šādus vārdus dzirdēt no spēlētāja, kurš, bez šaubām un pārspīlējumiem, ir līgas lielākais egoists - nerespektē ne savus komandas biedrus un trenerus, ne klubu vadību un fanus - domā tikai un vienīgi par sevi un savu labumu. Tas tā, maigi izsakoties, divkosīgi šķiet...
Vēlos darīt labāko sev nevis kādam, kurš par mani domā negatīvi, izpatikt.

     [+] [-]

, 2023-02-08 18:20, pirms 2 gadiem
nēesmu nevienu KP6 spēli šosezon redzējis , bet šo Kyrie debiju nedrīkst laist garām !

     [+] [-]

, 2023-02-08 18:28, pirms 2 gadiem
Emilio rakstīja: Interesanti šādus vārdus dzirdēt no spēlētāja, kurš, bez šaubām un pārspīlējumiem, ir līgas lielākais egoists - nerespektē ne savus komandas biedrus un trenerus, ne klubu vadību un fanus - domā tikai un vienīgi par sevi un savu labumu. Tas tā, maigi izsakoties, divkosīgi šķiet...
Nu NBA intervijas gandrīz vienmēr pēdējā laikā var to, ko saka pagriezt pretēji. Tobish to, ko saka īstenībā ir tieši pretējais. Par Porzingi un Lūku, par shito kadru, par ltreneriem, kuriem patika komandas efforts utt.

     [+] [-]

, 2023-02-15 15:39, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Būs interesanti redzēt, kā divi lielie ego saspēlēsies laukumā.
atšķirībā no Dončika, Irvings ir komandas spēlētājs, kurš jau sevi ir apliecinājis ar čempiona titulu. Viņam nav nevienam nekas jāpierāda. Tikmēr Dončiks katrā spēlē taisa primadonnas gājienus un kasās ar tiesnešiem, kur vajag un kur nevajag.
Es negaidu, ka starp LD un KE būs kaut kāda īpaša saprašanās un sadarbība. Katrs spēlēs savā stilā un tikai laiks rādīs, cik liela no šīs maiņas bija jēga.