Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Meriona jaunās laulības ar "Heat"

Meriona jaunās laulības ar "Heat"
Š.Merions cīņā ar Š.O'Nīlu
Foto: AP

Šakila O'Nīla darījuma ēnā palikušajam četru Visu Zvaigžņu spēļu dalībniekam ar labu reputāciju Šonam Merionam būs pietiekami liela motivācija pierādīt sevi jaunās komandas rindās. Paredzams, ka Matrikss debitēs svētdienas spēlē ar Losandželosas "Lakers".

Šons un dvīņumāsa Šonete piedzima, kad māte bija tikai 15 gadus veca, taču ar vecāku palīdzību spējusi uzaudzināt vienu no atlētiskākajiem līgas spēlētājiem, kura spēcīgākās īpašības ir tieši atlēkušo bumbu vākšana un skatītāju izklaidēšana ar elpu aizraujošiem bumbas triecieniem grozā no augšas. "Vienmēr domāju par to, lai viņiem būtu jumts virs galvas, drēbes un ēdiens, ko likt mutē," Elēna Meriona savā dzīvesstāstā dalījās laikrakstam "Arizona Republic" pagājušajā gadā.

Jāsaka, ka boksa karjeru sākušais Kaspars Kambala kopā ar Šonu Merionu bija UNVL universitātes komandas "Running Rebels" līderi, palīdzot 1998./99. gada sezonā uzvarēt WCAC konferencē. Tiesa, mūsu basketbolistu atšķirībā no Meriona, kuru "Suns" 1999. gada draftā izvēlējās ar kopējo devītās kārtas numuru, neizvēlējās, piespiežot karjeru turpināt Stambulas "Efes Pilsen" rindās.

Iepriekšējo astoņu NBA sezonu laikā Merions bija pavadījis vienīgi "Suns" sastāvā, piedaloties 660 spēlēs (647 devies sākumsastāvā), gūstot vidēji 18,4 punktus un izcīnot vidēji 10,0 atlēkušās bumbas zem groziem. 29 gadus vecā spēlētāja daudzpusību apliecina fakts, ka 2005./06. gada sezonā Meriona vārds bija atrodams starp 20 labākajiem līgas spēlētājiem tādos rādītājos kā gūtie punkti, atlēkušās bumbas, pārtvertas piespēles, bloki, spēles laiks un metienu precizitāte.

Merions, lai arī šosezon pelna 16,4 miljonus dolāru sezonā, nejutās ērti komandas līderu Stīva Neša un Amaira Stademaira ēnā, tāpat uzbrucēju sarūgtināja fakts, ka vasarā jaunais ģenerālmenedžeris Stīvs Kers neizskatīja līguma pagarināšanu. "Mīlu Fīniksas fanus, bet dažreiz ir laiks doties projām. Jūtu, ka šīs ir kā sliktas laulības," starpsezonā intervijās savu noskaņojumu aprakstīja Merions.

"Heat" ieguvumi šaubas nerada
Visas līgas vājākās vienības lielākās problēmas šosezon radījis tieši uzbrukums, precīzāk sakot, tā atrodas pēdējā pozīcijā līgā vidēji gūtajos punktos spēlē (92,42). Turklāt "Heat" ir arī sliktākais rādītājs izcīnītajās atlēkušajās bumbās. Merions, kurš ir viens no daudzpusīgākajiem aizsardzības spēlētājiem, jo spēj segt četras pozīcijas, spēs radīt revolūciju "Heat" apnicīgajās uzbrukuma shēmās O'Nīla ēras laikā. Papildus ātrums, atlētisms, agresivitāte nāks tikai par labu, turklāt mazsvarīgs nav arī Benksa faktors, kurš teicami darbojās Neša dubliera lomā.

Merions tieši fiziskās izturības ziņā ir spēlētājs, uz kuru var paļauties. Iepriekšējās septiņās sezonās Merions ir izlaidis vien 12 spēles. Turpretī O'Nīls vien šajā sezonā ārpus laukuma augšstilba muskuļa problēmu dēļ pavadīja 16 spēles, negatīvi ietekmējot "Heat" sniegumu.

Komandas mikroklimata uzlabošanās. O'Nīls vienmēr ir bijis liels runātājs, kā arī darītājs, taču, jo vecāks kļuva, jo kājas sāka kustēties lēnāk, bet mēle ātrāk. "Pēdējos gados pavadīju sistēmā, kurā mēs patiešām maz skrējām. Tādēļ džeki uzreiz domāja, ka problēmas ir manī. Es mīlu skriet," atteica O'Nīls. Savukārt šoreiz jāpiekrīt Peta Railija viedoklim: "Kad O'Nīlu sāka vajāt augšstilba muskuļu savainojumi, mums nekas cits neatlika, kā samazināt spēles tempu." Savukārt dzīvē maz lutinātais Merions ir īsts komandas spēlētājs, kurš reti izcēlies ar skaļām frāzēm.

"Heat" pamazām attīrījusies no veterāniem (Penija Hārdeveja, Antuana Vokera, Šakila O'Nīla), turklāt tā pretendē uz augstām pozīcijām draftā, kas liek jau ar krietni optimiskāku viedokli raudzīties uz nākamo sezonu.

Saistīts raksts: "Heat " ziedu laiki beigušies

Izmantotie resursi:
www.miamiherald.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: bench
Slēpts komentārs: trailer
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-02-08 12:08, pirms 16 gadiem
galvenais ka kambalam bija vairak punkti un atlekushas viena speele neka merionam!

  -2 [+] [-]

, 2008-02-08 13:01, pirms 16 gadiem
"Heat" pamazām attīrījusies no veterāniem (Penija Hārdeveja, Antuana Vokera, Šakila O'Nīla)

Merions jau ar nav nekāds jaunais

     [+] [-]

, 2008-02-08 13:21, pirms 16 gadiem
un vai tik viņa līgumā nebija opcija pagarināt līgumu? tb. ja Merions izlems, ka līguma nosacījumi apmierina, Heat ietaupījuši maz...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-08 13:56, pirms 16 gadiem
redzēs,kas būs ar viljamsu,jo kā spēlētājs viņš,vesels būdams,ir ļoti labs,bet līguma summa uz doto brīdi ir neadekvāta,arī gadi iet uz priekšu. labākais variants būtu,ja viljamss paliek heat par ievērojami samazinātu algu,ja nē,tad noteikti viņš izvēlēsies zemu atalgojuma kādā no līgas varenajām vienībām. problēmām ar deivisu nevajadzētu būt,jo aptuvenā cena tirgū ie pieņemama,ap 5-8 ļimoniem,tikai jautājums kā deiviss jūtas miami un cik ļoti šo spēlētāju savā komandā vēlas redzēt railijs. nākotnē komanda tiešām varētu būt ļoti perspektīva,paturot iepriekš minētos,pagarinot laulības ar merionu,iespējams pievienojot kādu labu brīvo aģentu,plus drafts. 1ns moments ir tas,ka drīz jau iztecēs rokija līgums dveinam,kam būs krietni jāizbrīvē salary cap,bet tas uz nākotni. ja viss sanaķs kā vaig,heat varētu kļūt par ātru komandu ar kā ierasts reilija sistēmā- disciplinētu aizsardzību

     [+] [-]

, 2008-02-08 17:15, pirms 16 gadiem
A ka Suns speles - viniem tagad ir vieni no labakajiem ligas centriem - O'Neal un A.Stoudemirere?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja