Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA komisārs Deivids Sterns beidzot izskaidro ’’Spurs” sodu

Rolands Eliņš

NBA komisārs Deivids Sterns beidzot izskaidro ’’Spurs” sodu
NBA komisārs Deivids Sterns vada līgu ar dzelzs roku jau 28 gadus
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komisārs Deivids Sterns beidzot paskaidrojis, par kādiem pārkāpumiem Sanantonio „Spurs” klubs ticis sodīts ar 250 000 dolāru lielu soda naudu. Viņš norāda, ka galvenais „Spurs” pārkāpums bija savlaicīga līgas vadības neinformēšana par vairāku spēlētāju nepieteikšanu spēlei, kā arī klubu īpašnieku sasvtarpējās vienošanās neievērošana.

Spēlē pret Miami „Heat”, kas bija ceturtā „Spurs” izbraukuma spēle piecās dienās, šī gada 29. novembrī „Spurs” izvēlējās spēlei nepieteikt un uz Sanantonio nosūtīt četrus savus spēlētājus (Pārkeru, Dankanu, Džinobili un Grīnu). Ņemot vērā apstākļus, izskanēja hipotēzes, ka „Spurs” galvenais treneris Gregs Popovičs šādā veidā protestē pret savas komandas sarežģīto spēļu kalendāru, kas paredzēja aizvadīt nacionālajā televīzijā translētu maču pret pašreizējiem NBA čempioniem, kuri atpūtušies vairākas dienas („Heat” uzvarēja 105:100).

Par šo lēmumu „Spurs” saņēma 250 000 dolāru lielu sodu no NBA vadības, lai gan sākotnēji netika paskaidrots, par kādiem tieši pārkāpumiem tas piešķirts. Nu NBA komisārs Deivids Sterns to precizē:

„Sanantonio šajā gadījumā nevis vienkārši atpūtināja savus spēlētājus, bet gan slepeni nosūtīja mājās 26 un 30 gadus vecus un veselus spēlētājus, kā arī Manu (Džinobili) un Timu (Dankanu). Un tas viss neinformējot līgu, kā to pieprasa NBA noteikumi savainojumu un slimību gadījumā.”

Sterns arī izteica savu neticību, ka kaut vienam no šiem četriem spēlētājiem bija nepieciešama atpūta tik agri sezonas sākumā, kā arī atgādināja, ka par šo jautājumu tika aktīvi diskutēts NBA klubu īpašnieku sapulcē 2010. gada aprīlī, ko „Spurs” vajadzētu atcerēties.

Gregs Popovičs vairākkārt atpūtināja savus spēlētājus pagājušajā sezonā, taču līga sankcijas piemēroja tikai tagad. Deivids Sterns skaidro, ka viņa lēmums nekādā veidā nav saistīts ar viņa attiecībām ar „Spurs” prasīgo treneri: „Šis nav sods Popovičam, bet gan „Spurs” organizācijai kopumā par līgas noteikumu klaju ignorēšanu, par pretinieku kluba, līgas vadības un mediju savlaicīgu neinformēšanu.”

Savukārt pats Popovičs ir paudis vilšanos par līgas pieņemto lēmumu, tiesa gan, plašākos komentāros neizplūstot.

Izmantotie resursi:
Espn.com

Vai NBA piespriestais sods ir pamatots?

  • 21

  • 151

  • 91


Slēpts komentārs: dekstors

  +7 [+] [-]

, 2012-12-07 08:42, pirms 12 gadiem
dekstors rakstīja: Es pilnībā atbalstu šo sodu, jo 1. Tā ir spēles atdošana (lai arī beigās spēle izvērtās diezgan līdzīga, 4 labāko spēlētāju nespēlēšana dod pretiniekam lielu priekšrocību.) 2. Iedomājaties kāda vilšanās bija faniem, kas uz šo spēli gāja? Viņi maksāja tos 100 dolārus, lai redzētu labākos spēlētājus nevis rezervistus.
A kas notiek ar trenera lēmumiem? Tie vairs nav svarīgi? Ja treneris pasaka, ka piemēram šie 4 nav gatavi spēlēt, vai pēc viņa uzskatiem tieši otrais sastāvs spētu labāk nospēlēt? Tad arī jālaiž tikai tādēļ, ka fani grib? NOTEIKTI NĒ. Tā var domāt tikai lašaras. Pops nepareizi izdarīja, ka neievietoja viņus day-to-day listē un nepaziņoja NBA.

Tas būtu jau par traku, ja spēlētājs būtu jālaiž, tikai tāpēc, ka PRETINIEKU fani nāk skatīties uz viņu. Domā tak ar galvu.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-07 10:44, pirms 12 gadiem
Un tas viss neinformējot līgu, kā to pieprasa NBA noteikumi savainojumu un slimību gadījumā.

Nu moš nepaziņoja tapec,ka viņi nav savainoti un neslimo,bet vnk mazliet piekusuši?

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 10:49, pirms 12 gadiem
dekstors rakstīja: Es pilnībā atbalstu šo sodu, jo 1. Tā ir spēles atdošana (lai arī beigās spēle izvērtās diezgan līdzīga, 4 labāko spēlētāju nespēlēšana dod pretiniekam lielu priekšrocību.) 2. Iedomājaties kāda vilšanās bija faniem, kas uz šo spēli gāja? Viņi maksāja tos 100 dolārus, lai redzētu labākos spēlētājus nevis rezervistus.
Tu tak tā pat liekākā daļa nāk ar abonmentiem,kur jau pirms sezonas nopikrti.

  +5 [+] [-]

, 2012-12-07 10:52, pirms 12 gadiem
varbūt lai pe.dālis Sterns pats komplektē, trenē, vada visas NBA komandas? Sodīs visus, kas nedara savu darbu tā, kā šis vēlētos...

  +4 [+] [-]

, 2012-12-07 12:00, pirms 12 gadiem
Sterns var skaidrot, ka viņš ir ieņēmis šādu pozīciju, lai aizsargātu fanus, kuri ir iztērējuši naudu par biļetēm uz spēlēm un nav redzējuši sev apsolītos spēlētājus laukumā, bet tā ir tikai poza. Reāli Sternu šajā situācija interesē tkai nauda.

Labs piemērs ir mums visiem labi zināmā Goldensteita, kura pirms sezonas un sezonas sākumā, visai klaji maldināja fanus par Boguta traumas nopietnību, līdz pats Boguts, nevis Warriors organizācija, pārtrauca patiesības grozīšanu sakot, ka potītes salabošanai vajadzīgās procedūras ir visnopietnākās kādas viņš līdz šim ir piedzīvojis. Nevis rutīnas locītavas attīrīšana no kaulu fragmentiem un tamlīdzīgām nejaucībām, kas ir priekš PRO sporta gandrīz vai standara procedūra un neaizņem tik daudz laika.

Patiesība ir tāda, ka ne Boguts, ne ārsti arī tagad nav gatavi nosaukt konkrētu datumu, kad centrs varēs atgriezties laukumā, tomēr tas netraucēja Warriors spekulēt ar apšaubāmiem atlabšanas datumiem un iekasēt naudu no sezonas biļešu īpašniekiem, kuri tos pērkot, cerēja laukuma redzēt pavisam citu produktu.

Būtībā kur ir atšķirība? Gan Warriors, gan Spurs fanu intereses atstāja otrajā plānā priekšroku dodot, Spurs gadījumā - sportiskajiem rezultātiem, bet Warriors - piķim par biļetēm. Un līgas reakcija ir diametrāli pretēja, jo noteicošais nav tas, vai fans ir ticis piemānīts, vai nē. Galvenais, lai dolārs griežas

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 14:31, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: A kas notiek ar trenera lēmumiem? Tie vairs nav svarīgi? Ja treneris pasaka, ka piemēram šie 4 nav gatavi spēlēt, vai pēc viņa uzskatiem tieši otrais sastāvs spētu labāk nospēlēt? Tad arī jālaiž tikai tādēļ, ka fani grib? NOTEIKTI NĒ. Tā var domāt tikai lašaras. Pops nepareizi izdarīja, ka neievietoja viņus day-to-day listē un nepaziņoja NBA.

Tas būtu jau par traku, ja spēlētājs būtu jālaiž, tikai tāpēc, ka PRETINIEKU fani nāk skatīties uz viņu. Domā tak ar galvu.
Redzi NBA ir mazliet savādāk. Piemēram, biļetes uz spēli pret Spurs maksā 200$ , bet pret Bobcats vai citu lejasgala komandu 30$. Cilvēki maksā lielu naudu par spēlēm, kur viņi varēs redzēt šos labos(sāvā ziņā leģendas jau-Dankans) spēlētājus, bet beigās redz tikai rezervistus.
+ Vēl TV kompānijas maksā lielu naudu, lai pārraidītu šīs spēles. Tā kā
sanāca lieli zaudējumi, un kādam viņi ir jāsedz(Spurs).Tas viss ir bizness.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 16:14, pirms 12 gadiem
nav nekāds pārsteigums - NBA galvenais ir finansiālie rezultāti, bet sportiskie pēc tam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-08 00:05, pirms 12 gadiem
viss būtu ok,ja būtu atpūtinājis vienu vai sliktākajā gadījumā divus no spēlētājiem,a te uzreiz četrus,plus vēl divi traumēti,un izvēlējās jau ar to nemanāmāko pretinieku,ja pretī būtu piemēram Detroita,neviens pat neiepīkstētos

  +1 [+] [-]

, 2012-12-08 01:14, pirms 12 gadiem
Ja Spurs vinnētu? Tad arī Popovičs būtu darījis nepareizi!? Varu saderēt, ja Spurs vinnētu, tad sods būtu tikai, piemēram, 50k!