Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA klubi sāk atlaist spēlētājus

NBA klubi sāk atlaist spēlētājus
Foto: AP

NBA komandas pēc treniņnometņu beigām sākušās atlaist tos spēlētājus, kuri nav izturējuši konkurenci par vietu sastāvā. Gaidāms, ka tagad spēlētāju skaita samazināšanu veiks vairākas komandas.

Sestdien Maiami "Heat" atlaida uzbrucēju Metu Volšu, bet Atlantas "Hawks" nigēriešu centru Olumidi Ojedeji. Savukārt pirmdien Filadelfijas "76ers" paziņoja par trīs spēlētāju atskaitīšanu no sastāva - bijušā "Lietuvos Rytas" aizsarga Andrē Emeta, Morisa Raisa un Korija Andervūda. Pašreiz "76ers" ir līgumi ar 16 spēlētājiem, bet NBA noteikumi uz regulārās sezonas sākumu ļauj paturēt 15 spēlētājus, tāpēc vēl vienam nāksies pamest komandu. Pirmdien spēlētāju skaitu samazināja arī Ņūdžersijas "Nets", kas atlaida Eiviju Storiju.

Šāda spēlētāju atlaišanas prakse NBA pirmssezonas sagatavošanās fāzē nav nekas neparasts, jo klubi uz treniņnometnēm parasti uzaicina vairāk spēlētājus, nekā ir vieta tiem uz regulāro sezonu. Tas tiek darīts, lai treniņnometnē būtu lielāka konkurence, bet, tuvojoties regulārās sezonas sākumam, vairāki spēlētāji tiek atlaisti. Parasti šiem spēlētājiem ir negarantētie līgumi, bet kādreiz šie spēlētāji ar negarantētajiem līgumiem spēj izcīnīt vietu komandas galīgajā sastāvā.

Tuvākajās nedēļas atlaisti tiks vēl vairāki spēlētāji, un parasti pēc šiem spēlētājiem ir liels pieprasījums no Eiropas klubiem. Vēl atskaitītajiem spēlētājiem ir opcija palikt ASV un sākt sezonu NBA Attīstības līgā jeb D-Līgā.

Izmantotie resursi:
nba.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-07 16:21, pirms 16 gadiem
Varbūt Kurcu atstās... labas atsauksmes no trenera par viņu bija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-08 15:11, pirms 16 gadiem
Varētu jau kaut ko iepirkt.....es domāju LV klubi.