Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss 51. reizi karjerā atzīts par nedēļas MVP, Lenards – otro

Rolands Eliņš

Džeimss 51. reizi karjerā atzīts par nedēļas MVP, Lenards – otro
Lebrons Džeimss un Kavai Lenards
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi aizvadītās nedēļas vērtīgāko spēlētāju balvu ieguvējus. Austrumu konferencē novērtēts Lebrona Džeimsa sniegums, bet Rietumos par labāko atzīts Kavai Lenards, kurš šo godu izpelnījies tikai otro reizi karjerā.

Lebrons Džeimss aizvadītajā nedēļā nokārtoja trīs Klīvlendas „Cavaliers” uzvaras trīs spēlēs, pieveicot Bostonu, Vašingtonu un Indianu. Džeimss vidēji guva 26.7 punktus, kas bija piektais labākais rezultāts konferencē, savāca 9.7 atlēkušās bumbas un izdalīja 6.3 rezultatīvas piespēles. Viņš arī pārtvēra 2.33 bumbas, un ar Džeimsa palīdzību „Cavaliers” joprojām atrodas konferences galvgalī.

Džeimss šosezon ir sestajā vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā un tika atzīts par februāra labāko spēlētāju konferencē. Savukārt šīs nedēļas MVP balva viņam ir 51. karjerā, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs NBA vēsturē. Nedēļas MVP balva tiek pasniegta kopš 1979. gada, un Maģiskais Džonsons to ieguvis 41 reizi, Kobe Braients 33 reizes, bet par visu laiku labāko basketbolistu uzskatītais Maiks Džordans – 25 reizes.

Savukārt Rietumu konferencē par labāko aizvadītajā nedēļā atzīts „Spurs” līderis Kavai Lenards, kurš arī aizveda komandu līdz trim uzvarām trīs spēlēs. „Spurs” bija vienīgā komanda Rietumos, kas šajā nedēļā izvairījās no zaudējumiem, un sakrājusi iespaidīgu bilanci 53-9, taču kopvērtējumā tik un tā atpaliek no „Warriors”.

Lenards pagājušajā nedēļā vidēji guva 27.3 punktus, savāca 10 atlēkušās bumbas un izdarīja 4.7 rezultatīvas piespēles. 24 gadus vecais Lenards, kurš pirms diviem gadiem atzīts par NBA finālsērijas MVP, aizvada savu rezultatīvāko sezonu karjerā un vidēji spēlē guvis 20.8 punktus. Šī ir tikai otrā reize viņa karjerā, kad iegūta nedēļas labākā spēlētāja balva – iepriekš Lenardam šāda atzinība tika pirms trim mēnešiem.

Nedēļas vērtīgākā spēlētāja balvas kandidātos šoreiz bija arī Aizeja Tomass no „Celtics”, Kemba Volkers no Šarlotes, Pols Džordžs no Indianas, Demārs Derouzans no Toronto, kā arī Milvoki duets Jannis Adetokumbo un Kriss Midltons un „Heat” trio – Dveins Veids, Hasans Vaitsaids un Gorans Dragičs. Savukārt Rietumu konferencē Lenardam konkurenci sastādīja tikai Deandrē Džordans no „Clippers” un Alekss Leņs no „Suns”.

Izmantotie resursi:
LeBron, Leonard named Players of the Week |...

  -4 [+] [-]

, 2016-03-07 23:38, pirms 9 gadiem
Lebrauns pēc gredzenaaaaaa

  -1 [+] [-]

, 2016-03-08 01:05, pirms 9 gadiem
Lebrons ir labākais regulārās sezonas spēlētājs nba vēsturē tpc par to ka viņam ir visvairāk es vispār nebrīnos, bet tas ka mj ir tik maz, gan ir pārsteidzoši, laikam kritēriji agrāk bija citi, jo tagad viņi skatās līdzīgi ka mvp vnk paņem komandu ar labāko bilanci un tās līderim arī iedod

     [+] [-]

, 2016-03-08 07:21, pirms 9 gadiem
Antrejs Siliņš rakstīja: Lebrauns pēc gredzenaaaaaa
Da laaaaaaadna, aizver acis, kad sapņo

  -1 [+] [-]

, 2016-03-08 09:03, pirms 9 gadiem
Šosezon LeBrona piejūtumu nejūtu Cavaliers, bet cieņu viņš man nav zaudējis! Īsts līderis un cīnītājs! Atceros, kad pāris gadus atpakaļ, kad viņš NBA dominēja ar savu spēli...