Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vasarā ne mazāk kūtri

Vasarā ne mazāk kūtri
Vai Arīnass jauno sezonu sāks
cita kluba treniņtērpā?
Foto: AP

Jau vairāk kā nedēļu Nacionālās Basketbola Asociācijas klubiem ir liegta iespēja veikt spēlētāju apmaiņas darījumus. Tiem klubiem, kas palika, tautas valodā runājot, gribot, ilgi pārmaiņu laiks nebūs jāgaida, jo vasarā NBA spēlētāju tirgū būs pietiekami daudz kliedzoši brīvo aģentu vārdi.

Šajā sezonā komandu bruņošanās pirms izslēgšanas turnīriem bija īpaši augsta, jo jaunas komandas atraduši tādi spēlētāji kā Bens Voless (Klīvlendas "Cavaliers"), Po Gasols (Losandželosas "Lakers"), Šakils O'Nīls (Fīniksas "Suns"), Džeisons Kids (Dalasas "Mavericks"), Maiks Bibijs (Atlantas "Hawks"), Šons Marions (Maiami "Heat"), Larijs Hjūzs (Čikāgas "Bulls") un citi. Arī vasarā aktivitāte brīvo aģentu tirgū un apmaiņas darījumos solās būt ne mazāka.

Tomēr tikai Memfisas "Grizzlies" un Filadelfijas "76ers" vienībām finansiālā rocība pēc sezonas būs īpaši augsta, bet "Heat", "Wizards" un "Clippers" konurētspēja brīvo aģentu tirgū būs atkarīga no apstākļa, vai atsevišķi vadošie spēlētāji izlems atteikties no līguma pēdējā darbības gada.

Lielākā zivs brīvo aģentu tirgū pēc sezonas būs Vašingtonas "Wizards" saspēles vadītājs Gilberts Arīnass, kurš jau vairākkārt izteicies, ka atteiksies no līguma pēdējā gada, kurā vienībai uz spēlētāja algas konta būtu jāpārskaita 12.8 miljoni dolāru. Tiesa, ceļgala savainojuma dēļ Arīnass izlaida pagājušās sezonas noslēguma daļu, kā arī 50 spēles šosezon. Vēl par brīvajiem aģentiem pēc sezonas var kļūt Losandželosas "Clippers" aizsargs Korijs Magete un Sakramento "Kings" aizsargs Rons Ārtests, ja vien atteiksies no pēdējā gada līguma, kuru vērtība abiem ir ap septiņiem miljoniem dolāru. Par Ārtestu lielu interesi jau šajā sezonā izrādīja Ņujorka, Maiami un Denvera, savukārt par Mageti, kurš vidēji spēlē gūst 21.7 punktus un uzbrūk ar 47% precizitāti metienos no spēles, kādu laiku atpakaļ interesējās "Spurs" un "Pacers".

Tāpat šaubas rodas, vai ambiciozais Šons Marions, kurš tika aizmainīts uz līgas pastarīti Maiami "Heat", gribēs uzturēties saulainajā Floridas štatā. Tomēr Marions līguma pēdējā gadā saņemtu 17.8 miljonus dolāru, kas būtu pietiekami smaga alternatīva tam, lai finansiālo aspektu nomainītu pret sportisko principu. Nav izslēgts, ka Marions varētu tikt iesaistīts līdzīgā Bostonas "Celtics" pagājušās starpsezonas projektā. Jau skaidri zināms, ka brīvais aģents pēc šīs sezonas būs "Wizards" spēka uzbrucējs Antuans Džeimisons, kurš šosezon izpelnījās vietu NBA Visu zvaigžņu spēlē. Vēl par neierobežotiem brīvajiem aģentiem pēc sezonas kļūs Sakramento "Kings" saspēles vadītājs Beno Udrihs un "Warriors" universiālais spēlētājs Mikels Pjetruss.

Tā kā pirms šīs sezonas vienības visai kūtri parakstīja līgumus ar 2004. gada draftā iegūtiem spēlētājiem, šovasar tirgus būs pārsātināts ar ierobežotajiem brīvajiem aģentiem. Pietiekami iekārdinošs būs finansiāli pieticīgās Šarlotes "Bobcats" centrs Emeka Okafors, kuru pašreizējie īpašnieki var arī nespēt izpirkt. Tāpat pieminami Atlantas "Hawks" spēka uzbrucējs Džošs Smits, Filadelfijas "76ers" uzbrucējs Andrē Iguodala, Čikāgas "Bulls" līderi Luols Dengs un Bens Gordons, kā arī Goldensteitas "Warriors" nākotne Monta Eliss un Andris Biedriņš.

Pieminēšanas vērti ir to spēlētāju vārdi, kuri tiks locīti vasarā iespējamo apmaiņas darījumu sakarā. Ja ar "Knicks" tuprinās strādāt Aizejs Tomass, maz ticams, ka Stefans Mārberijs uzvilks līgas bagātākās vienības formu 2008./09. gada sezonā. Klīvlenda un Denvera nekad nav slēpusi savu vēlmi pastiprināt saspēles vadītāja pozīciju. Potencionālo maiņu sarunās locīti arī Ņujorkas "Knicks" centra Edija Karija, Ņūdžersijas "Nets" uzbrucēja Vinsa Kārtera un Indianas "Pacers" uzbrucēja Džermaina O'Nīla vārdi. Attiecībā uz pēdējo Indianas kluba vadība jau pirms transfēru loga aizvēršanās neslēpa, ka ir atklāta sarunām un gatava izskatīt piedāvājumus.

Izmantotie resursi:
www.sportsillustrated.cnn.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-03-07 11:48, pirms 16 gadiem
vadības spiediens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-03-07 11:51, pirms 16 gadiem
butu labi ja Heat dabutu Arenasu un Okaforu,PO butu garanteti

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 12:01, pirms 16 gadiem
Ballīte būs ne paknapo!!!!
Slēpts komentārs: lambijs

  -1 [+] [-]

, 2008-03-07 12:31, pirms 16 gadiem
kas notiktu ja Merions nonaktu Bostonaa?

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 12:35, pirms 16 gadiem
izskataas ka washingtona buus ljoti vaaja ja aizies gilberts un džeimisons!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-03-07 12:54, pirms 16 gadiem
bet tu jau nezini ko vinji var dabuut to vieta ta ka viss kas var notikt!

  -2 [+] [-]

, 2008-03-07 13:15, pirms 16 gadiem
nu ko grizzlies vares ta normali iepirkties vismaz rietumos bus velviena laba komanda es tā vismaz ceru
Slēpts komentārs: McRELE
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-03-07 13:56, pirms 16 gadiem
visu cienju GSW- vinji Andrim noticeeja, vinji Andri izaudzinaaja par lielisku NBA speeleetaaju, bet karjera ir karjera un gan jau, ka arii Andris nav ieradies NBA tikai lielo liiguma ciparu un publicitaates deelj, bet taapat kaa jebkursh ambiciozs profesionaals NBA basketbolists veelaas izciiniit chempionu titulu, taapeec... paldies GSW, bet es tomeer nebuushu ljoti viilies, ja Andris nonaaks konkureetspeejiigaakaa klubaa, kur, protams, nedeldees tikai solinju, bet kaldinaas lielas uzvaras!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 13:58, pirms 16 gadiem
Loti daudz kas atkarigs kas dabus pirmo drafta izveles iespeju....Ja to izdara Memfisas "Grizzlies" un vini izvelesies Maiklu Bīsliju tad vini par saviem briviem lidzikliem varetu patiešam dabut 2 vai pat tris laba limena speletajus....Ka butu Okaforu un Arenasu....Memfisa varetu parversties no neglita pilena uz vienu no realakajam NBA cempiona titula ieguvejiem.....

     [+] [-]

, 2008-03-07 14:00, pirms 16 gadiem
vot, kniebejs, gandriiz vienlaiciigi iepostojaam!

piekriitu, Tevis paustaas bazjas par mazaaku speeles laiku konkureetspeejiigaakaa komandaa ir pamatotas, tomeer domaaju, ka Andris pats ljoti neiebilstu, ja shis laiks samazinaatos, piemeeram, par 20%, bet izredzes komandas sastaavaa izciiniit NBA titulu pieaugtu par... 40%!

es par to, lai speelee aptuveni to pashu laiku, bet ambiciozaakaa komandaa! Nellijs vairaak shkjiet taads pashdarbnieks, eksperimenteetaaajs, jauno talantu atradeejs, kameer citas komandas iepeerkaas, mainaas, plosaas, lai tikai sasniegtu veelamo rezultaatu!

     [+] [-]

, 2008-03-07 14:04, pirms 16 gadiem
spokss, regulaaraa sezona tach ar ir turniirs peec kura tabulaa var izdariit kkaadas secinaajumus, vai ne? bet 8. vieta diviizijaa nav gluzji 3. vai pat 4.! pastariishi noteikti nav, bet arii vieni no reaalaakajiem kandidaatiem uz titulu noteikti nav!

     [+] [-]

, 2008-03-07 14:13, pirms 16 gadiem
njaa nu tik kliedzoshi vaardi ka gribas tos visus kaa vienu izkliegt

     [+] [-]

, 2008-03-07 14:15, pirms 16 gadiem
par uzvareeto speelju starpiibu jaapiekriit!
pats te vien dien skatijos tabulu un briinijos!

jaa, Maverics nolika uz deeljiem saliidzinoshi viegli, bet tas arii bija viss! Peec tam, cik bija seerijaa? 1-4?

  -2 [+] [-]

, 2008-03-07 14:42, pirms 16 gadiem
Wizrdos !!

  -1 [+] [-]

, 2008-03-07 14:43, pirms 16 gadiem
warriors var tikt play- off, bet tas jau nepadara viņus par konkurētspējīgu klubu cīņā par gredzeniem un treneris nav ne tuvu tāds, kas varētu aizvest šo klubu līdz tiem!!!

     [+] [-]

, 2008-03-07 14:49, pirms 16 gadiem
Biedriņam ir pateicīgs Nelsona stils- ātra spēle, bez izteiktas spēles zem groza! Uzreiz kad iradās nelsons , viņš pateica ka Andrim dos iespēju- viņš to izmantoja, tātad, ja spēlēs normāli būs arī uzticība viņa spēkiem
citā komandā atkal viss savādāk utt, manuprāt ja Andri apmierinātu summa tad jāpaliek ir Goldensteitā

     [+] [-]

, 2008-03-07 14:53, pirms 16 gadiem
Mcrele

Man liekas ka Nelsons ir labs treneris!
Paskaties cik tālu aizveda Dalasu- nebij līdz gredzeniem?!

     [+] [-]

, 2008-03-07 14:57, pirms 16 gadiem
nelsonam nav čempionu gredzeni!!!

     [+] [-]

, 2008-03-07 15:16, pirms 16 gadiem
es domaaju, ka Andrim nekaadas lielaas ambiicijas uz chempiona gredzenu shobriid nav, un nav arii iemesla! visa karjera vinjam veel priekshaa, shobriid galvenais ir trenera uzticiiba (speeles laiks) un ieguutaa pieredze! teiskim, ja peec gadiem seshiem septinjiem vinjsh veel pie gredzena nebuus ticis, tad arii buus iemesls paust savas ambiicijas! nav veel vinjsh taada autoritaate, tik pieredzeejis NBA speeleetaajs, lai par primaaro savaa karjeraa izvirziitu chempiona gredzenu! NOT YET!

  -1 [+] [-]

, 2008-03-07 15:54, pirms 16 gadiem
Vispaar praatiigaak buutu jauniibaa, kaada vinjam tagad ir, dabuut lielo pikiiti un peec gadiem 6-7 somaat par cempionu gredzeniem

     [+] [-]

, 2008-03-07 16:50, pirms 16 gadiem
Šovasar būs karsti,tas ir vienozīmīgi.Domāju ka nereālākais ir tas ka AB UN Monta Elis kaut kur pazudis.Bet Artests būtu ideals + Denverai. Bet ko biju dzirdējis, ka Okors arī varetu pievienoties Bostonai tā radot pa visam nereālu komandu!