Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA neļaus spēlētājiem apmeklēt naktsklubus, diskutēs par obligāto vakcinēšanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NBA neļaus spēlētājiem apmeklēt naktsklubus, diskutēs par obligāto vakcinēšanu
Floridas "burbulī" NBA izmantoja "Oura" elektroniskās aproces. Foto: CNBC/Oura

Nacionālā basketbola asociācija sestdien, 5. decembrī, klubiem nosūtīja 2021. gada sezonas veselības un drošības protokolu 158 lappušu garumā. Par tā pārkāpšanu paredzēti naudas sodi, tai skaitā atvilkumi no algas, vēsta ESPN.

Jūlijā un augustā 22 komandas uzturējās “Disneja pasaules” burbulī. Jaunajā sezonā iecerēts atgriezties pie ierastās kārtības, aizvadot spēles mājās un izbraukumā. Līgai ārpus burbuļa būs grūtāk kontrolēt spēlētāju uzvedību, tādēļ sagatavots atbilstošs veselības un drošības protokols.

NBA brīdina, ka protokola pārkāpšanas gadījumā spēlētājiem būs jāpavada laiks pašizolācijā, kā arī jārēķinās ar algas samazinājumu. Protokolā nav minēti pašizolācijas termiņi, taču norādīts, ka pārkāpējiem būs proporcionāli jāmaksā par izlaistajām spēlēm pašizolācijas un testēšanas laikā.

Līga sola sezonas laikā veikt “iepriekš nepieteiktas vizītes” komandu treniņcentros, lai pārliecinātos vai klubi ievēro drošības protokolus elpceļu vīrusa ierobežošanai. NBA gatavojas regulāri testēt spēlētājus un piedāvā tādu iespēju arī viņu ģimenes locekļiem.

ASV pārtikas un zāļu pārvalde (Food and Drug administration) gatavojas apstiprināt farmācijas uzņēmumu “Moderna” un “Pfizer” izgatavotās vakcīnas. Brīdī, kad FDA atzīs vakcīnu par drošu, NBA un spēlētāju arodbiedrība diskutēs, vai spēlētājiem, treneriem un personālam jāveic obligāta vakcinācija.

Gadījumā, ja vakcinēšanās nebūs obligāta, var rasties nepieciešamība noteikt papildus veselības un drošības ierobežojumus tiem, kuri nevakcinēsies. Piemēram, cilvēkiem, kuri nevakcinēsies, būs jānēsā maskas vai biežāk jātestējas nekā tiem, kuri vakcinēsies.

Izbraukumu laikā spēlētājiem atļauts apmeklēt restorānus ārpus komandas viesnīcas ar trīs nosacījumiem: 1) ēšana notiek ārpus telpām, 2) ēšana notiek telpā bez citiem apmeklētājiem, 3) restorāns atbilst NBA/NBPA apstiprinātajiem līgas kritērijiem.

Mājas pilsētā spēlētājiem un personālam aizliegts apmeklēt bārus un naktsklubus, kā arī apmeklēt izklaides pasākumus un sarīkojumus. Tāpat spēlētāji nevar doties uz publiskajiem sporta klubiem, veselības centriem un baseiniem, kā arī pasākumiem ar vairāk nekā 15 cilvēku līdzdalību.

Ja komandā tiks konstatēti atkārtoti protokola pārkāpumi, tai var tikt piemērota “pastiprināta disciplīna”.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
NBA izmantos "gudros" gredzenus spēlētāju...

1 2 37 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2020-12-06 02:28, pirms 4 gadiem
Pēc pēdējo dienu lasītā , izskatās , ka vakcīnu pret iesnām grib uztaisīt par obligātu. Dažas lidmašīnu kompānijas jau pateikušas , ka bez vakcīnas nelaidīs iekšā lidmašīnā. Citi jau draud , ka ar masku būs jāstaigā visu laiku tirzniecības vietās , ja negribēsi potēties.
Scenārijs šim cirkam ir uzrakstīts, tagad sāksies uzspiešana , ja gribēsi normāli dzīvot!

     [+] [-]

, 2020-12-06 02:32, pirms 4 gadiem
Ārsti , vecie cilvēki pansionātos, sportisti būs izmēģinājuma trusīši tajā '"vakcīnā" un redzēs kādas blaknes būs pēc šprices

  -2 [+] [-]

, 2020-12-06 05:32, pirms 4 gadiem
Pie pasaules korupcijas augstajiem standartiem to obligāto vakcionēšanos jāuztver kā dzīves realitāti,zīmi par vakcināciju varēs nopirkt un papīri kārtībā-jauns vērtspapīra veids,covid vakcinācijas apliecība.Reāli jau vakcinacija nedod garantijas ka nesaslims,tāpat slimojušam nav garantijas ka neslimo otreiz,bet galvenais papīri kārtībā.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-06 09:14, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Ārsti , vecie cilvēki pansionātos, sportisti būs izmēģinājuma trusīši tajā '"vakcīnā" un redzēs kādas blaknes būs pēc šprices
Tak jau sen ir izmēģināts uz cilvēkiem. NBA ir svarīgi pelnīt naudu, tāpēc šīs diskusijas ir samērā loģiskas.

     [+] [-]

, 2020-12-06 09:43, pirms 4 gadiem
Nekuriens sargs rakstīja: Tak jau sen ir izmēģināts uz cilvēkiem. NBA ir svarīgi pelnīt naudu, tāpēc šīs diskusijas ir samērā loģiskas.
Kas tieši tur ir loģiski? Pēc būtības, ja vakcīna strādā, tad tie,kas izvēlas nelaist sev iekšā kkadu sūdu nevar būt bīstami tiem,kas ir vakcinejušies (imūni). Pret gripu taču visi nevakcinējas un dzīvo mierīgi tālāk. Ja mans organismis ir pietiekoši spēcīgs, lai ar šo (vai vienalga kuru citu) vīrusu pats tiktu galā,kāpēc man būtu jāpotējas?

  +2 [+] [-]

, 2020-12-06 09:54, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Pēc pēdējo dienu lasītā , izskatās , ka vakcīnu pret iesnām grib uztaisīt par obligātu. Dažas lidmašīnu kompānijas jau pateikušas , ka bez vakcīnas nelaidīs iekšā lidmašīnā. Citi jau draud , ka ar masku būs jāstaigā visu laiku tirzniecības vietās , ja negribēsi potēties.
Scenārijs šim cirkam ir uzrakstīts, tagad sāksies uzspiešana , ja gribēsi normāli dzīvot!
Nu cirku taisa tu un tamlīdzīgie paši. Vakcīna nav taču obligāta, ir taču izvēle. Aģitēšana pret vakcīnu pielīdzināma vidusslaiku tumsonībai. Daudzi jau pret visu ko ir vakcinējušies, pamēģini aizbraukt uz āfriku vai dienvidameriku bez attiecīgām vakcinācijām, nu labi, nav nekur jābrauc, tepat var nomirt no sarūsējušas naglas, ja neesi vakcinējies pret stinguma krampjiem. Riski vienmēr var būt, kas jāizvērtē saprāta robežās.

  -2 [+] [-]

, 2020-12-06 10:30, pirms 4 gadiem
Pzdec, jau pat spēlētājus grib nopotēt... geitsa smadzeņu vīruss pamatīgi darbojas, var redzēt

  -2 [+] [-]

, 2020-12-06 10:38, pirms 4 gadiem
ingaa rakstīja: Nu cirku taisa tu un tamlīdzīgie paši. Vakcīna nav taču obligāta, ir taču izvēle. Aģitēšana pret vakcīnu pielīdzināma vidusslaiku tumsonībai. Daudzi jau pret visu ko ir vakcinējušies, pamēģini aizbraukt uz āfriku vai dienvidameriku bez attiecīgām vakcinācijām, nu labi, nav nekur jābrauc, tepat var nomirt no sarūsējušas naglas, ja neesi vakcinējies pret stinguma krampjiem. Riski vienmēr var būt, kas jāizvērtē saprāta robežās.
Nav obligāta, bet radīs tādus apstākļus, ka nevienam nebūs izvēle. Un tas ir pats sliktākais.

  -4 [+] [-]

, 2020-12-06 10:43, pirms 4 gadiem
Tātad ja es atsakos savā ķermenī potēt nezināmas izcelsmes vakcīnu, kas pēc neoficālas informācijas pasargātu mani no... saaukstēšanās, tad esmu viduslauku tumsonis un vel cirka aktieris. Labi ka vismaz neteici, ka domāju, ka zeme ir plakana un tur dzīvo reptiloīdi. Paldies par vērtējumu!

  +3 [+] [-]

, 2020-12-06 10:46, pirms 4 gadiem
basis89 rakstīja: Kas tieši tur ir loģiski? Pēc būtības, ja vakcīna strādā, tad tie,kas izvēlas nelaist sev iekšā kkadu sūdu nevar būt bīstami tiem,kas ir vakcinejušies (imūni). Pret gripu taču visi nevakcinējas un dzīvo mierīgi tālāk. Ja mans organismis ir pietiekoši spēcīgs, lai ar šo (vai vienalga kuru citu) vīrusu pats tiktu galā,kāpēc man būtu jāpotējas?
Piesūksies tev inficēta ērce, gribu redzēt kā tava spēcīgā imūnsistēma tiks galā. Vai ar Hiv. Nevajag gvelzt glupības, ja tik vien saprašana par vīrusiem, ka visi līdzīgi gripai. Un corona vīrusam ar gripu nav nekāda līdzība

  +2 [+] [-]

, 2020-12-06 10:48, pirms 4 gadiem
9one rakstīja: Tātad ja es atsakos savā ķermenī potēt nezināmas izcelsmes vakcīnu, kas pēc neoficālas informācijas pasargātu mani no... saaukstēšanās, tad esmu viduslauku tumsonis un vel cirka aktieris. Labi ka vismaz neteici, ka domāju, ka zeme ir plakana un tur dzīvo reptiloīdi. Paldies par vērtējumu!
Nu tak vari doties tepat 300km attālumā uz valsti, kur tev neviens nespiedīs potēties. Vai ja gribas tālāk-uz Turkmenistānu vai Zkoreju

     [+] [-]

, 2020-12-06 11:00, pirms 4 gadiem
Zviedrijā jau esmu bijis savukārt uz Turkmenistānu vai Ziemeļkoreju labprāt dotos ceļojumā. Diemžēl tagad izskatās, ka bez vakcīnas vairs ceļot nedrīkstēs un izvēles man nebūs. Man tā nepatīk.

  -2 [+] [-]

, 2020-12-06 11:05, pirms 4 gadiem
arriba rakstīja: Piesūksies tev inficēta ērce, gribu redzēt kā tava spēcīgā imūnsistēma tiks galā. Vai ar Hiv. Nevajag gvelzt glupības, ja tik vien saprašana par vīrusiem, ka visi līdzīgi gripai. Un corona vīrusam ar gripu nav nekāda līdzība
Kāds šeit sakars ar encefalitu vai hiv kuri ne tuvu nav respiratorie virusi.Runa ir par to,ka nepamatoti tiks uzspiesta vakcīna. Ar stulbumu nevajag lielīties. Ja esi biksēs mīzējs un baidies no ārpasaules, tad sēdi savā bunkurā un neej ārā, jo mazums uz galvas klavieres uzkritīs

     [+] [-]

, 2020-12-06 11:16, pirms 4 gadiem
arriba rakstīja: Nu tak vari doties tepat 300km attālumā uz valsti, kur tev neviens nespiedīs potēties. Vai ja gribas tālāk-uz Turkmenistānu vai Zkoreju
Kapēc cilvēkam ir jāpamet sava dzimtene, ja viņš nevēlas vakcinēties? Vai nav pārāk aplami?

  +1 [+] [-]

, 2020-12-06 11:35, pirms 4 gadiem
basis89 rakstīja: Kas tieši tur ir loģiski? Pēc būtības, ja vakcīna strādā, tad tie,kas izvēlas nelaist sev iekšā kkadu sūdu nevar būt bīstami tiem,kas ir vakcinejušies (imūni). Pret gripu taču visi nevakcinējas un dzīvo mierīgi tālāk. Ja mans organismis ir pietiekoši spēcīgs, lai ar šo (vai vienalga kuru citu) vīrusu pats tiktu galā,kāpēc man būtu jāpotējas?
Pēc empidemologu domām sabiedrībā 60% cilvēku ir jābūt imūniem, lai iestātos sabiedrības imnunitāte (tb aplipināt vienam otru būtu grūtāk). Tāpēc šos pirmos 60% ir kaut kā papildus jāmotivē vakcinēties - resp., UK krogi nelaidīs iekšā nevakcinētos, Quantas lidmašīna, gan jau vienkāršota ceļošana citiem. Kā jau visur - vakcinējies un iegūsti bonusu
NBA būs līdzīgi - gribi uz naktsklubu vai UFC cīņu, tad jāvakcinējas. Ja nevakcinējies, tad tikai treniņš, mājas, spēle

Ā, un vēl. Vakcīnas visiem nepietiks. Tad kā mēs varam runāt par kaut kādu obligāto vakcinēšanos?

  +1 [+] [-]

, 2020-12-06 11:37, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Kapēc cilvēkam ir jāpamet sava dzimtene, ja viņš nevēlas vakcinēties? Vai nav pārāk aplami?
Dzīvo savās lauku mājās (vasarnīcā) , strādā attālināti, pasūti visu i-netā ar piegādi, vari nevakcinēties - kādas problēmas?? Ja pamest dzimteni šā dēļ - tad jau tiešām tikai Krievija, Turkmenistāna, Z.Koreja. Visur citur būs apmēram līdzīgi

  +1 [+] [-]

, 2020-12-06 11:38, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Kapēc cilvēkam ir jāpamet sava dzimtene, ja viņš nevēlas vakcinēties? Vai nav pārāk aplami?
Diemžēl tāda ir pašreizējā kārtība, ka jāievēro tās valsts likumi un kārtība kur dzīvo. Nepatīk- ir trīs varianti. Samierināties. Emigrēt. Mainīt valsts likumdošanu.

     [+] [-]

, 2020-12-06 11:43, pirms 4 gadiem
arriba rakstīja: Diemžēl tāda ir pašreizējā kārtība, ka jāievēro tās valsts likumi un kārtība kur dzīvo. Nepatīk- ir trīs varianti. Samierināties. Emigrēt. Mainīt valsts likumdošanu.
Tad jau daļai mediķu arī nāksies emigrēt, jo daudzi ir skeptiski par vakcīnu un labāk pagaidīs kamēr "tie otri" izpotēsies.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-06 11:47, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tad jau daļai mediķu arī nāksies emigrēt, jo daudzi ir skeptiski par vakcīnu un labāk pagaidīs kamēr "tie otri" izpotēsies.
Esi lietas kursā, ka ASV kameru priekšā gatavi potēties Baidens, Klintons un Obama?

     [+] [-]

, 2020-12-06 11:51, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Esi lietas kursā, ka ASV kameru priekšā gatavi potēties Baidens, Klintons un Obama?
Man neinteresē ko un kā viņi darīs.
Man interesēs šeit notiekošais.

  +4 [+] [-]

, 2020-12-06 12:00, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tad jau daļai mediķu arī nāksies emigrēt, jo daudzi ir skeptiski par vakcīnu un labāk pagaidīs kamēr "tie otri" izpotēsies.
Mana prognoze, ka viņi samierināsies. Kā, piemēram, nesenā pagātnē bij tādi kas apvainojās, ja viņam blakusēsētājs auto piesprādzējās. Bļāva ka sprādzējas tikai mīzēji. Kur viņi tagad ir?

  +3 [+] [-]

, 2020-12-06 12:02, pirms 4 gadiem
Spēlētājiem maksā entos miljonus par spēlēšanu. Ja vakcinēšanās NBA spēlētājiem būs obligāta, tad neviens šiem spēlētājiem neliedz pamest NBA.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-06 12:03, pirms 4 gadiem
arriba rakstīja: Mana prognoze, ka viņi samierināsies. Kā, piemēram, nesenā pagātnē bij tādi kas apvainojās, ja viņam blakusēsētājs auto piesprādzējās. Bļāva ka sprādzējas tikai mīzēji. Kur viņi tagad ir?
Tas bija episki. Ļoti labi to laiku atceros. Bija ņirgāšanās par tiem, kas sprādzējas.

     [+] [-]

, 2020-12-06 12:13, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Esi lietas kursā, ka ASV kameru priekšā gatavi potēties Baidens, Klintons un Obama?
Un kā tu zini , ka viņi injekcēs sevī tieši vakcīnu pret Covid? Tik pat labi viņi kameru priekšā var inkekcēt sevī ūdeni.
Un pats intresantākais šajā vakcīnu lietā ir , ka vakcinu radītājus nevarēs nekādi vainot , ja sāksies veselības problēmas pēc devas iegūšanas

     [+] [-]

, 2020-12-06 12:18, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Un kā tu zini , ka viņi injekcēs sevī tieši vakcīnu pret Covid? Tik pat labi viņi kameru priekšā var inkekcēt sevī ūdeni.
Un pats intresantākais šajā vakcīnu lietā ir , ka vakcinu radītājus nevarēs nekādi vainot , ja sāksies veselības problēmas pēc devas iegūšanas
Un ko viņi darīs, ja pēc ūdens injekcijas saķers kovidu. Teiks, ka ir tie 5%?

  +1 [+] [-]

, 2020-12-06 13:02, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tad jau daļai mediķu arī nāksies emigrēt, jo daudzi ir skeptiski par vakcīnu un labāk pagaidīs kamēr "tie otri" izpotēsies.
"Daudzi"

Var precīzākus skaitļus? Vai kādus piemērus ar šiem daudzajiem ārstiem? Vēlams konkrētus, nevis "kaut kur dzirdētus".

     [+] [-]

, 2020-12-06 14:04, pirms 4 gadiem
VapeNation rakstīja: "Daudzi"

Var precīzākus skaitļus? Vai kādus piemērus ar šiem daudzajiem ārstiem? Vēlams konkrētus, nevis "kaut kur dzirdētus".
Vai tad es minēju vārdu "ārstus"?
Mediķi ir visi kas saistīti ar medicīnu.
Netici ka arī starp mediķiem ir skeptiski noskaņoto? Vai Tu vēloes, lai nododu savus kolēģus, kas dalās pārdomās? Pats saproti ko prasi?
Neviens nenoliedz vakcīnu, bet vienkārši apšauba viņas kvalitāti.

     [+] [-]

, 2020-12-06 15:15, pirms 4 gadiem
Bzh rakstīja: Pēc empidemologu domām sabiedrībā 60% cilvēku ir jābūt imūniem, lai iestātos sabiedrības imnunitāte (tb aplipināt vienam otru būtu grūtāk). Tāpēc šos pirmos 60% ir kaut kā papildus jāmotivē vakcinēties - resp., UK krogi nelaidīs iekšā nevakcinētos, Quantas lidmašīna, gan jau vienkāršota ceļošana citiem. Kā jau visur - vakcinējies un iegūsti bonusu
NBA būs līdzīgi - gribi uz naktsklubu vai UFC cīņu, tad jāvakcinējas. Ja nevakcinējies, tad tikai treniņš, mājas, spēle

Ā, un vēl. Vakcīnas visiem nepietiks. Tad kā mēs varam runāt par kaut kādu obligāto vakcinēšanos?
Par pūļa imunitāti Tev taisnība, par to ka nepietiks vakcīnas gan nepiekritišu,uzreiz,protams,visiem nebūs, bet kopumā saražos cik vajadzēs.

     [+] [-]

, 2020-12-06 15:29, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Vai tad es minēju vārdu "ārstus"?
Mediķi ir visi kas saistīti ar medicīnu.
Netici ka arī starp mediķiem ir skeptiski noskaņoto? Vai Tu vēloes, lai nododu savus kolēģus, kas dalās pārdomās? Pats saproti ko prasi?
Neviens nenoliedz vakcīnu, bet vienkārši apšauba viņas kvalitāti.
Vienalga, mediķi. Nepiepisies nebūtiskām lietām.

Nodot tev nevienu neprasu, vienkārši neredzu tos daudzos mediķus publiski par to runājam. Nedramatizē, lūdzu. Kāpēc lai neticētu, ka starp mediķiem ir skeptiski noskaņotie? Es apšaubu "daudzi mediķi". Jautājums - vai "daudzi mediķi" ir uz rokas pirkstiem saskaitāmi tavi kolēģi?

     [+] [-]

, 2020-12-06 15:49, pirms 4 gadiem
VapeNation rakstīja: Vienalga, mediķi. Nepiepisies nebūtiskām lietām.

Nodot tev nevienu neprasu, vienkārši neredzu tos daudzos mediķus publiski par to runājam. Nedramatizē, lūdzu. Kāpēc lai neticētu, ka starp mediķiem ir skeptiski noskaņotie? Es apšaubu "daudzi mediķi". Jautājums - vai "daudzi mediķi" ir uz rokas pirkstiem saskaitāmi tavi kolēģi?
Publiski visi stāstīs vienu un to pašu ko pārējie, tas ir loģiski.
Jo tu nevari teikt ka redz "kaut ko apšaubi" utt.

     [+] [-]

, 2020-12-06 16:36, pirms 4 gadiem
9one rakstīja: Zviedrijā jau esmu bijis savukārt uz Turkmenistānu vai Ziemeļkoreju labprāt dotos ceļojumā. Diemžēl tagad izskatās, ka bez vakcīnas vairs ceļot nedrīkstēs un izvēles man nebūs. Man tā nepatīk.
Tev ir izvēle neceļot.
Tas ir tieši tā pat, kā, lai ceļotu uz dažām valstīm ir nepieciešama vīza. Tie kas negrib, lai viņu pasēs ir zīmogi - neceļo. Ir jārespektē otras puses viedoklis.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-06 17:21, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Publiski visi stāstīs vienu un to pašu ko pārējie, tas ir loģiski.
Jo tu nevari teikt ka redz "kaut ko apšaubi" utt.
Kaut kā neesmu pamanījis, ka pie mums nevar teikt ko domā, izņemot dažas konkrētas likumā ierakstītas lietas.

     [+] [-]

, 2020-12-06 17:46, pirms 4 gadiem
arriba rakstīja: Kaut kā neesmu pamanījis, ka pie mums nevar teikt ko domā, izņemot dažas konkrētas likumā ierakstītas lietas.
Tiešām? Paskaties kas notiek apkārt.
Vai kasjauns lasiji rakstu, kur viena jauna latviešu aktiera profils sīki tika iztirzāts? Nu ka viņš daloties ar ziņām par Trampu utt. Pirms kāda mēneša uzgāju to rakstu.

     [+] [-]

, 2020-12-06 17:49, pirms 4 gadiem
https://jauns.lv/komentari/izklaide...

Un tas saucas - tev var būt viedoklis?

  +1 [+] [-]

, 2020-12-06 18:08, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: https://jauns.lv/komentari/izklaide...

Un tas saucas - tev var būt viedoklis?
Nu ja Tev bail, ka tavu viedokli kritizēs, tad ko vērts ir tāds viedoklis. Un tad tā ir tava problēma, nevis te nevar teikt ko domā. Kā jau minēju, tepat netālu kaimņvalstī Tev neviens vakcinēties neliks, bet, ja teiksi ko domā - ieliks cietumā vai nositīs. Lūk tas saucas nevar teikt ko domā.
1 2 37 komentāri