Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavericks" neieguva Viljamsu. Vai Kjūbanam ir plāns B?

"Mavericks" neieguva Viljamsu. Vai Kjūbanam ir plāns B?
Marks Kjūbans un Šons Merions
Foto: AP/Scanpix

Aizvakar viens no labākajiem Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) saspēles vadītājiem Derons Viljamss izlēma pagarināt līgumu ar Bruklinas "Nets" vienību uz piecām sezonām par nepilniem 100 miljoniem ASV dolāru. Viljamss bija Dalasas "Mavericks" kluba galvenais mērķis šajā starpsezonā, taču nu tas palicis nerealizēts. Vai "Mavs" īpašniekam Markam Kjūbanam ir rezerves plāns?

Kjūbans un "Mavs" lielo kārti šajā starpsezonā lika uz Viljamsu, kurš vēl pirms izvēles izdarīšanas skaidri bija pateicis, ka izvēlēsies starp diviem klubiem - "Nets" un "Mavericks". Tā kā saspēles vadītājs izdarīja izvēli par labu "Nets", 2011. gada čempionvienība palika tukšā.

2010./2011. gada sezonas izskaņa Dalasas vienībai bija lieliska, jo tā pirmo reizi vēsturē kļuva par NBA čempioni. Uzvaras pamatā bija komanda ar lielisku komandas iekšējo ķīmiju, kura simpatizēja arī neitrālajiem basketbola cienītājiem.

"Mavericks" līderis Dirks Novickis izslēgšanas turnīra laikā demonstrēja lielisku sniegumu un arī pašā izšķirošakajā brīdī - finālsērijā pret Maiami "Heat" - bija uzdevumu augstumos, īpaši uzbrukumā, kļūstot par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Džeisons Terijs spēja mača izskaņā realizēt svarīgus metienus, savukārt Šons Merions veiksmīgi aizsardzībā tika galā ar pretinieku komandas bīstamākajiem spēlētajiem. Tāpat arī komandā bija mazais un veiklais punktu guvējs Dž. Dž. Barea un labākais aizsardzības spēlētājs soda laukumā Taisons Čendlers, kā arī vairāki labi metienu realizētāji, kuri svarīgās mača epizodēs spēja realizēt metienus.

Tā vietā, lai pirms aizvadītās sezonas tiktu pagarināti līgumu ar Čendleru, Barea un arī Dešonu Stīvensonu, kurš spēlēja nozīmīgu lomu "Mavs" panākumos, klubs ļāva šiem spēlētājiem pamest Dalasu un pievienoties citām vienībām un noslēdza līgumus ar tādiem spēlētājiem kā Vinss Kārters un Delonte Vests, ziedojot aizvadīto sezonu un cerot, ka 2012. gada vasara ļaus klubam iegūt Viljamsu un citus augsta līmeņa spēlētājus, kuri šajā starpsezonā kļuva par brīvajiem aģentiem.

"Mavs" neieguva Viljamsu un, visticamāk, neiegūs arī Dvaitu Hovardu, kurš, iespējams, pievienosies Viljamsam "Nets" rindās.

Iespējams, ja Kjūbans būtu zinājis, ka Viljamsa piesaistīšana neizdosies, visticamāk, ar Čendleru un Barea tiktu pagarināti līgumi. Tomēr šis variants ir no sērijas "Kā būtu, ja būtu".

Tā kā Terijs panāca vienošanos ar Bostonas "Celtics" par līgumu uz trim sezonām, šobrīd Dalasas kluba rindās ir palikuši tikai divi spēlētāji - Novickis un Merions -, kuri bija 2011. gada čempionu titula kaldinātāji. Divu sezonu laikā no čempionu sastāva pāri palicis ir gandrīz it nekas un Kjūbanam ir jābūvē jauna komanda.

Tik bezcerīgā situācijā "Mavs" nemaz vēl nav nonākusi, jo tā vēl var censties pacīnīties par Hovardu, piedāvājot Orlando "Magic" izdevīgu maiņas darījuma paketi. Veterāns Džeisons Kids, iespējams, drīzumā panāks vienošanos ar Dalasu par līguma pagarināšanu, ja piekritīs "Mavs", nevis Ņujorkas "Knicks" piedāvājumam. Tāpat arī centrs Aiens Mahinmi, kurš iepriekšējās divas sezonas ir pavadījis Dalasā, ir brīvais aģents.

Klubs var pacīnīties arī par O. Dž. Mejo, Brūku Lopezu un Ersanu Iljasovu, piedāvājot šiem spēlētajiem izdevīgus līgumus. Protams, vienmēr ir nākamā vasara, ja šovasar neizdosies piesaistīt augsta līmeņa spēlētājus, lai nākamajā sezonā veiksmīgi cīnītos ar Oklahomsitijas "Thunder" un citām Rietumu konferences vadošajām vienībām.

Nākamajā vasarā Dvaits Hovards un Kriss Pols būs neierobežoti brīvie aģenti, tādēļ Kjūbanam un "Mavs" būs visas cerības iegūt šos abus spēlētājus, lai tie 2013./2014. gada sezonā šobrīd jau 34 gadus vecajam Novickim spētu palīdzēt, iespējams, izcīnīt vēl vienu titulu.

Izmantotie resursi:
Sports - CBSSports.com Sports News, Fantasy...

     [+] [-]

, 2012-07-06 00:41, pirms 12 gadiem
Labāk pagaidīt nākamo vasaru. Būs Pols, Howards (ja Mavs izrādīsies dumji). Un gan jau draftā kaut, ko labu dabūs. Pašreizējais sastāvs atbilst aptuveni 14-16 drafta izvēlei. 14-16 nemaz nav slikti.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-06 00:46, pirms 12 gadiem
Vaitad Pols jau nenoslēdza ilgtermiņa līgumu ar clippers?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-06 00:53, pirms 12 gadiem
nba.com jau ziņo, ka Kids piekritis Knicks piedāvājumam. Pagaidām Dalasai nekas neizdodas, lai gan ir vēl tikai 1.nedēļa spēlētāju tirgū un oficiāli līgumus sāks slēgt no 11.jūlija jāsaka, ka Dalasa šādi daudz, ko palaidīs garām, jo pat, lai veiktu labas spēlētāju maiņas ir jābūt spēlētājiem , ko mainīt.

     [+] [-]

, 2012-07-06 00:56, pirms 12 gadiem
pastariitis rakstīja: Vaitad Pols jau nenoslēdza ilgtermiņa līgumu ar clippers?

Nē, galvenie iemesli varētu būt- 1.nākamvasar viņš var dabūt naudas ziņā labāku līgumu 2.grib redzēt vai tiešām ar LAC viņš var kaut ko sasniegt

  -2 [+] [-]

, 2012-07-06 01:04, pirms 12 gadiem
Smird pēc Hovarda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-06 08:37, pirms 12 gadiem
autins rakstīja: nba.com jau ziņo, ka Kids piekritis Knicks piedāvājumam. Pagaidām Dalasai nekas neizdodas, lai gan ir vēl tikai 1.nedēļa spēlētāju tirgū un oficiāli līgumus sāks slēgt no 11.jūlija jāsaka, ka Dalasa šādi daudz, ko palaidīs garām, jo pat, lai veiktu labas spēlētāju maiņas ir jābūt spēlētājiem , ko mainīt.
tev taisnība - NY stiprinās. Malači
Report: Kidd spurns Mavs, heads to Knicks...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja