Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kids Dalasas vietā tomēr izvēlas Ņujorku, Rojs pievienojas "Timberwolves"

Kids Dalasas vietā tomēr izvēlas Ņujorku, Rojs pievienojas "Timberwolves"
39 gadus vecais Džeisons Kids karjeru turpinās ASV metropolē Ņujorkā
Foto: AP/Scanpix

Lai arī bija gaidāms, ka Džeisons Kids drīzumā varētu vienoties par līguma pagarināšanu ar 2011. gada Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību Dalasas "Mavericks", pieredzējušais saspēles vadītājs izlēmis karjeru turpināt Ņujorkas "Knicks". Savukārt uzbrūkošais aizsargs Brendons Rojs, kurš pirms iepriekšējās sezonas paziņoja, ka beidz basketbolista karjeru, ir vienojies ar Minesotas "Timberwolves" vienību par līgumu uz divām sezonām.

Mediji pirms pāris dienām ziņoja, ka Kids drīzumā panāks vienošanos ar Dalasas vienību, kuras rindās pirms gada viņš kļuva par NBA čempionu, tomēr pēdējā brīdī 39 gadus vecais aizsargs, kurš piedalījies 10 Visu Zvaigžņu spēlēs, izlēmis par labu "Knicks" piedāvājumam.

Šobrīd gan vēl nav skaidras līguma detaļas, jo abu pušu sarunas turpinājās līdz vēlam ceturtdienas vakaram. Maksimālais līgums, ko Ņujorkas vienība var piedāvāt Kidam, ir līgums uz trim sezonām par 9,7 miljoniem ASV dolāru.

Kids nākamajā sezonā varēs dalīt rezultatīvas piespēles Karmelo Entonijam, Amarē Stademairam un Taisonam Čendleram.

Tikmēr aizvadītās sezonas "Knicks" spīdeklis Džeremijs Lins piekritis Hjūstonas "Rockets" piedāvājumam par līgumu uz četrām sezonām par 28,8 miljoniem ASV dolāru. Tā kā Lins ir ierobežoti brīvais aģents, sākot no 11. jūlija "Knicks" klubam būs trīs dienas laika, lai piedāvātu basketbolistam tādu pašu līgumu, lai saspēles vadītājs paliktu Ņujorkā.

Ja "Knicks" tomēr nepiedāvās līgumu Linam, par ko gan jāšaubās, jo kluba vadība jau kopš iepriekšējās sezonas noslēguma ir vairākas reizes uzsvērusi, ka Lins noteikti būs "Knicks" rindās nākamajā sezonā, spēlētājs Hjūstonā pirmajā sezonā nopelnīs piecus miljonus, otrajā - 5,2 miljonus, trešajā un ceturtajā - 9,3 miljonus ASV dolāru.

"Rockets" vienībai šobrīd ir ļoti nepieciešams pastiprinājums saspēles vadītāja pozīcijā, jo vakar vienība piekrita aizmainīt Kailu Lovriju uz Toronto "Raptors" pret nākotnes drafta izvēli, savukārt Gorans Dragičs, kurš aizvadītajā sezonā bija nomināli otrais raķešu saspēles vadītājs, aizvakar, trešdien, panāca vienošanos ar Fīniksas "Suns".

Rojs izvēlas pievienoties "Timberwolves"

Brendons Rojs, kurš pirms aizvadītās sezonas bija spiests beigt spēlētāja karjeru hronisko ceļgala savainojumu dēļ, nākamajā sezonā atgriezīsies NBA un būs Minesotas "Timberwolves" kluba spēlētājs. 27 gadus vecais Rojs ar "Timberwolves" panācis vienošanos par līgumu uz divām sezonām par 10,4 miljoniem ASV dolāru, vēsta The Oregonian.

Spēlētāja aģents izteicies, ka par aizsargu interesi izrādīja vairāki klubi, tomēr Minesotas piedāvājums esot bijis vislabāk apmaksātais. Protams, "Timberwolves" nevar cerēt, ka Rojs pēc atgriešanās NBA spēs būt tikpat produktīvs kā savas karjeras labākajās sezonās, kad viņš spēlēja Portlendas vienības rindās, tomēr basketbolists noteikti var izrādīt konkurenci talantīgajam Veslijam Džonsonam, kuram nākamā būs tikai trešā sezona NBA.

Paredzams, ka Rojs varētu palīdzēt "Timberwolves" vienībai, iesaistoties mačos no soliņa, un viņš būtu pirmais vai otrais komandas rezervists. Ja Minesotas klubs pieturēsies pie pagājušās sezonas taktikas, ar plašu spēlētāju rotāciju, tad Rojs varētu vidēji mačā laukumā pavadīt aptuveni 18 - 20 minūtes.

"Timberwolves" vienība, kuras pamatsastāva saspēles vadītājs Rikijs Rubio aprīļa sākumā sarāva krusteniskās saites, tādēļ līdz nākamās sezonas sākumam, visticamāk, nespēs pilnībā iziet rehabilitācijas procesu, draftēja Roju 2006. gada draftā ar kopējo 6. numuru, tomēr ātri vien viņu aizmainīja uz "Trail Blazers" pret tā gada drafta 7. izvēli Rendiju Foju.

Izmantotie resursi:
The New York Times - Breaking News, World News...
Bleacher Report | Entertaining sports news,...

  +8 [+] [-]

, 2012-07-06 12:20, pirms 12 gadiem
Dalasa iebraukusi auzās ir....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-06 12:42, pirms 12 gadiem
redz kā - beigās Kids iedeva kurvi gan Dalasai, gan Bruklinai... bet Knicks sastāvs labs - būs kas abiem spīdekļiem izdala piespēles, citādi visi iepriekšējie saspēlnieki, Džekiju Čanu ieskaitot, vairāk domāja par to, kā deķīti raut uz savu pusi.
bet par Roju neliels pārsteigums - biju pārliecināts, ka viņš pievienosies kādai TOP komandai, kura reāli cīnīsies par gredzeniem. bet varbūt pat tā arī ir labāk - uz viņu nebūs tāds spiediens, ja nespēlēs tik labi, kā līdz šim.

     [+] [-]

, 2012-07-06 12:52, pirms 12 gadiem
Batums jau ar esot itkā piekritis Minesotas piedāvājumam.

Nevis itkā, bet

http://basketball.realgm.com/wiretap/222106/Batum_Agrees_To_Four_Year_$45M_Offer_Sheet_With_Minnesota

  +3 [+] [-]

, 2012-07-06 12:53, pirms 12 gadiem
NYK ja vēl dabū Linu, izskatās ļoti cerīgi, ja atkal komandu nepiemeklēs traumas viena pēc otras, kā bija pagaišsezon..
Par T-wolves - tiešām izskatās pēc labas PO komandas.. Ja Rubio būs vesels, bez traumām, viņi, manuprāt, var gāzt lielus kalnus..

  +3 [+] [-]

, 2012-07-06 12:55, pirms 12 gadiem
p.s. maviem šozezon švaki būs, ja nedabūs howi..

  +2 [+] [-]

, 2012-07-06 14:00, pirms 12 gadiem
Neko īpašu negaidu no Kida.. tomēr 39 gadi, pagājušā sezona to lieliski pierādija - statistikas ziņā viss vājākā sezona viņa karjerā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-06 15:35, pirms 12 gadiem
Hjūstona manuprāt stipri pārmaksā, bet tāds tas NBA ir parādi vienā sezonā labu sniegumu un lielā nauda kabatā, tam pašam Asikam arī viņi iedevuši baigo līgumum, bet tur atkal jāsaka, ka NBA komandas priekš garajiem naudu nežēlo.
Starp citu nav pieminēts, ka 2009.gada drafta otrais numurs Tabīts pievienojies Rietumu čempioniem Thunder.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-06 19:57, pirms 12 gadiem
lielais eksperts rakstīja: Batums jau ar esot itkā piekritis Minesotas piedāvājumam.

Nevis itkā, bet

http://basketball.realgm.com/wiretap/222106/Batum_Agrees_To_Four_Year_$45M_Offer_Sheet_With_Minnesota
Jā bet Portlenda viņu neatdos. Viņš ir ierobežoti brīvais aģents un Portlendas GM teica, ka viņi pielīdzinās jebkādam piedāvājumam.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-06 21:43, pirms 12 gadiem
Timberwolves laba komanda! Tagad varēs play-off cīnīties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-07 00:02, pirms 12 gadiem
ņa..liels prieks par Minesotu un tiešām izskatās ,ka nākošā sezona iesāksies labi...būtu labi ja Rojam sanāktu spīdoša atgriešanās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja