Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ESPN: Vairāki NBA klubi vērsušies pie "Knicks" par Porziņģa aizmainīšanu

Rolands Eliņš

ESPN: Vairāki NBA klubi vērsušies pie "Knicks" par Porziņģa aizmainīšanu
Kristaps Porziņģis
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pēc latviešu talantīgā basketbolista Kristapa Porziņģa neierašanās uz Ņujorkas „Knicks” pēcsezonas sapulci vairākas citas NBA komandas interesējušās par Ņujorkas kluba vadības noskaņojumu par iespējamu Porziņģa aizmainīšanu, vēsta lielākais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN. Sarunu rezultāts nav zināms.

Konkrēti neminētas NBA komandas vērsušās pie „Knicks” prezidenta Fila Džeksona un ģenerālmenedžera Stīva Milza ar interesi par Kristapa Porziņģa iemainīšanu. ESPN vēsta, ka mēģināts noskaidrot, vai „Knicks” šādu darījumu vispār uzskata par iespējamu un ko tā sagaidītu pretim. Nav zināms, vai sarunas noveda pie kāda konkrēta piedāvājuma, taču maiņas darījumus tik un tā šobrīd nav iespējams – transfēru logs vasarā atvērsies tikai pēc izslēgšanas spēļu beigām.

Citu NBA komandu interesi par Porziņģa pieejamību maiņas darījumā raisīja viņa neierašanās uz „Knicks” pēcsezonas sapulci, ko vairāki ASV mediji, atsaucoties uz saviem avotiem, raksturoja kā attieksmes parādīšanu pret kluba haotisko un šķietami bezmērķīgo vadības stilu. Porziņģis arī iepriekš sezonas gaitā bija atzinis, ka komandā netrūkst apjukuma, taču teju vienmēr publiskajās sarunās ar medijiem bija uzsvēris, ka vēlas palikt Ņujorkā.

Porziņģis preses konferencē Latvijā, kurā paziņoja par pievienošanos nacionālai izlasei šovasar, atteicās iztirzāt tēmu par „Knicks” pēcsezonas sapulci un savu neierašanos, taču atzina, ka tobrīd, pusotru nedēļu pēc NBA sezonas beigām, vēl nav sazinājies ar kluba vadību.

„Knicks” organizācijā vairāki, ieskaitot Džeksonu, uzskata Porziņģi par komandas nākotni un ir gatavi veidot sastāvu ap viņu. Taču pēcsezonas sarunā ar medijiem Džeksons uz tiešu jautājumu, vai izslēdz Porziņģa aizmainīšanas iespēju, atbildēja vispārināti: „Visam ir jābūt iespējamam, un mums jāparūpējās, kad kāds kaut ko piedāvā un ierosina, tad mēs to uzklausām un izvērtējam.”

Porziņģis aizvadījis pusi no sava debitanta četru gadu līguma. Pēc nākamās sezonas „Knicks” varēs viņam piedāvāt jaunu līgumu. Ja vienošanās netiks panākta nākamajā vasarā, tad pēc debitanta līguma beigām „Knicks” viņam var piedāvāt kvalifikācijas līgumu, kas padarītu Porziņģi par ierobežotu brīvo aģentu, proti, „Knicks” būtu tiesības atspēkot jebkuras citas komandas līguma piedāvājumu. Ja Porziņģis nepieņem nevienu citu piedāvājumu un nepagarina līgumu ar „Knicks”, viņš var pieņemt kvalifikācijas līguma piedāvājumu uz vienu sezonu un 2020. gadā kļūt par neierobežotu brīvo aģentu.

Jāatgādina, ka „Knicks” vasarā plāno vēlreiz mēģināt atrast maiņu Karmelo Entonijam, kas neizdevās pavasarī pirms transfēru loga aizvēršanās, taču Entonijam līgumā ir ierakstīta aizmainīšanas veto iespēja, līdz ar to galīgo lēmumu pieņems viņš. Tāpat līgums ar „Knicks” beigsies Derikam Rouzam, kurš kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
Kristaps Porzingis' skipped meeting with New...

  +9 [+] [-]

, 2017-05-06 08:06, pirms 7 gadiem
Gan jau vieni no tiem ir Dallas Mavericks. Meklē Dirkam pēcteci

  +1 [+] [-]

, 2017-05-06 08:18, pirms 7 gadiem
Psycho Dad rakstīja: Gan jau vieni no tiem ir Dallas Mavericks. Meklē Dirkam pēcteci
Dalasai tak nav ko piedāvāt.Jāskatas uz tām komandām kurām ir top picki šogad-Bostona,LAL(ja izkrīt loterijā no top3 pick aiziet uz Phili) un varbūt pati Phili?Bet viņiem ir Saričš..PRncipā vienīgā komanda ir Bostona,kas var piedāvāt nopietnus darijumus

  -2 [+] [-]

, 2017-05-06 08:36, pirms 7 gadiem
Ja godīgi nepatīk visa šī situācija. Domāju KP būtu laiks arī piekāpties un aizlidot, jo ja turēs kašķi uz NYK organizāciju, tas neliecinās par neko labu un var atstāt iespaidu uz viņa tēlu nākotnē. Es uzskatu, ka labāk pierādīt ar darbiem laukumā, un cīnīties kaut visu laiku pa apakšu, nekā ambiciozi lēkāt. Līdzīgi piemēri AD, Cousins, un citas zvaigznes kuru komandas bija miskastes n-tos gadus, bet viņi palika uzticīgi komandai tikuntā. KP arī jāsaprot ka NBA ir bizness un ar savu attieksmi nepanāks, lai Melo paliks, jo Filam ir taisnība, Melo neder vairs NYK. Lai arī cik sūdīga būtu vadība, pašam jāstrādā un sevi jāpierāda laukumā, un pagaidām KP vēl ir diezgan sūdīgs, jo viss kas viņam ir, ir garums un metiens, tad kad pieliks citos komponentos, tad arī varēs celt sev cenu.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-06 09:00, pirms 7 gadiem
Bet iedomajoties viņu bostonā, kopā ar antonu, tomasu, bredliju un horfordu...

  +2 [+] [-]

, 2017-05-06 09:38, pirms 7 gadiem
"KP ir diezgan sūdīgs". Tie basketbola eksperti komentāros te. 😄

Dariet sev pakalpojumu un runājiet par lietām kuras pārzinat, lūdzu. Ja tādas, protams, ir.

     [+] [-]

, 2017-05-06 09:39, pirms 7 gadiem
Psycho Dad rakstīja: Gan jau vieni no tiem ir Dallas Mavericks. Meklē Dirkam pēcteci
Dallasa , LA Lakers un sakramento kings-sim komandam vajag vilceju! protams ka Knicks par baltu velti neatdos ! Kaut gan visticamak vins paliks KNICKS sastavaa

  -2 [+] [-]

, 2017-05-06 09:42, pirms 7 gadiem
Uz ŅUJORKU tomēr ir ērtāk aizlidot un pavērot Kristapu darbībā..,Girgensonu drīzāk dabūt uz REŅDŽERIEM, tad vispār tūrisms no LV uz Ņujorku garantēts!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-06 09:42, pirms 7 gadiem
"Viss kas viņam ir, ir garums un metiens".

Nevēlies iet par kādu NBA apskatnieku @cobham?

Klauns. 😄

Atstāj to spriešanu lielajiem cilvēkiem, labi?

     [+] [-]

, 2017-05-06 09:46, pirms 7 gadiem
popovich rakstīja: Bet iedomajoties viņu bostonā, kopā ar antonu, tomasu, bredliju un horfordu...
Playoff garantēts. Tāpēc es balsoju par Knicks, playoff neredzēt kā savas ausis, bet izlasē varēs spēlēt.

  +6 [+] [-]

, 2017-05-06 09:47, pirms 7 gadiem
NBA ir, pirmkārt, bizness.. Tāpēc nekad mūžā top7 pārdotākais krekls netiks aizmainīts no NY tieši šajā brīdī, kad NY nekā cita "tautai pārdodama" vispār nav, izņemot Karmelo rietošo zvaigzni.

  -2 [+] [-]

, 2017-05-06 09:58, pirms 7 gadiem
Galvenais lai nenosit viņam vērtību. Lai nav tā kā antonam bet tam ir līgums. Ja viņam nebūtu līgums es apšaubu ka viņam iedotu kāds max ciparu. Bet porziņğim bonuss ka vēl jauns un perspektīvs. Bet nba jebkuru var ātri nogremdēt. Ir nedaudz jāuzmanās. Tas porziņğa stunt ir interesants.
Sazvērestība teorētiķiem- porziņğis zinā ja par melo brūti. Pateica Filam un tagad šis nopludināja. Antons sliktais uzšāvis citai bēbi. Viņa tēls vairs nav tik spožs. Un ja paliks tad new york viņu nobeigs. Redzēs. Tur jebkuru zemūdens akmeni izvilks lai kādam iemestu ja tas ir nepieciešams.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-06 10:04, pirms 7 gadiem
esiet taču reāli - KP ienes NAUDU, lielu NAUDU Knicks.
Knicks ir tiesības uz KP vēl ilgi, pat kad rūkija līgums beigsies viņš būs ierobežots un NY varēs jebkuru piedāvājumu nolīdzināt.

KP spēlēs NY vismaz sezonas 7 vēl ja vien nenotiks ļoti lieli brīnumi.

  -2 [+] [-]

, 2017-05-06 10:25, pirms 7 gadiem
Divi no klubiem ir zināmi, LU un Valka/Valga...

  +7 [+] [-]

, 2017-05-06 10:47, pirms 7 gadiem
Tas izklausas NEREALI, fils jau ta sudus ir sataisijis, bet ja vel tiktu aiztreidots KP, tad vins uz ielas iziet nevaretu!!

 +10 [+] [-]

, 2017-05-06 10:52, pirms 7 gadiem
PSL123 rakstīja: Tas izklausas NEREALI, fils jau ta sudus ir sataisijis, bet ja vel tiktu aiztreidots KP, tad vins uz ielas iziet nevaretu!!
Fils teica, ka KP tiks aizmainīts pret draftu ar Rouzu tiks noslēgts max līgums un komandu veidos ap Noah. Melo nāks no soliņa un vēl par treneri iecels Rembisu! Šosezon tiks spēlēts Rombs!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-06 11:21, pirms 7 gadiem
Bostona domāju ka bija viena no komandām kas intresējas par Porziņģa treidu , jo viņiem ir diezgan daudz ko dot pretī

  +2 [+] [-]

, 2017-05-06 11:25, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Fils teica, ka KP tiks aizmainīts pret draftu ar Rouzu tiks noslēgts max līgums un komandu veidos ap Noah. Melo nāks no soliņa un vēl par treneri iecels Rembisu! Šosezon tiks spēlēts Rombs!
ja man būtu Selgas cepumi ,es Tev iedotu viņus par to ko Tu uzrakstiji +1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-06 11:46, pirms 7 gadiem
KP lēmums nav atkarīgs tikai no viņa, bet arī no sponsoriem, kuri noteikti nebūtu ieinteresēti laist KP uz kaut kādu, piemēram, Sakramento, kur reklāmas tirgus ir pilnīgi nekāds. Tā kā visdrīzāk paliks austrumos vai LA.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-06 12:25, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: bet viņi palika uzticīgi komandai tikuntā. [..]
jāsaprot ka NBA ir bizness [..]
Lai arī cik sūdīga būtu vadība, pašam jāstrādā un sevi jāpierāda laukumā
Tu runā pats sev pretī.
Ja jau NBA ir bizness (kam es principā piekrītu), tad kāda mārrutka sakarā te ir runa par kādu uzticību un sūdagas vadības baiso pieciešanu?
Nothing personal, just business. Un tas attiecas uz abām pusēm, arī spēlētājiem.
Mega super mazos pieticīgos nabadziņus nav nekādas vajadzības tēlot, spēlētāja karjera nav nemaz tik gara, lai to izniekotu ntos gadus bardacīgā no vadības viedokļa komandā, kura pat playoffos nespēj tikt.

     [+] [-]

, 2017-05-06 14:05, pirms 7 gadiem
heh rakstīja: esiet taču reāli - KP ienes NAUDU, lielu NAUDU Knicks.
Knicks ir tiesības uz KP vēl ilgi, pat kad rūkija līgums beigsies viņš būs ierobežots un NY varēs jebkuru piedāvājumu nolīdzināt.

KP spēlēs NY vismaz sezonas 7 vēl ja vien nenotiks ļoti lieli brīnumi.
Izlasi tak rakstu pirms murgo!!!!!!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-06 15:54, pirms 7 gadiem
Nereāli, bet nekad nevar izslēgt, nemot vērā to vāprātīgo menedžmentu, fanus un īpašnieku. Bostona būtu teju ideāls variants (gan pēc spēles stila, gan arī pēc tā, ka tur no Auerbaha laikiem ir vājība pret baltajiem spēlētājiem) un viņiem teorētiski ir arī ko piedāvāt. bet nu ļoti teorētiski tas viss ir.