Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis arī martā nesaņem mēneša labākā debitanta balvu

Rolands Eliņš

Porziņģis arī martā nesaņem mēneša labākā debitanta balvu
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otro reizi šīs sezonas piecos mēnešos nav ieguvis NBA Austrumu konferences labākā debitanta balvu. Tā tiks pasniegta Maiami „Heat” pārstāvim Džošam Ričardsonam.

Kristaps Porziņģis martā piedalījās 12 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 30 minūtes un guva 15.5 punktus. Latvijas spēka uzbrucēja rēķinā arī 6.9 atlēkušās bumbas, 1.8 rezultatīvas piespēles un 1.5 bloki. Metienu precizitāte gan ne tuvu nebija tā augstākā – trāpīti tikai 40% metienu no spēles un 32% tālmetienu. Spēlēs ar Porziņģi ierindā „Knicks” martā tika pie vājās bilances 3-9 un zaudēja savas pēdējās cerības uz izslēgšanas spēlēm.

Lai arī šis bija Porziņģa rezultatīvākais mēnesis viņa pagaidām īsajā NBA karjerā, mēneša labākā debitanta balvu Austrumos ieguvis Džošs Ričardsons, drafta 40. numurs. Viņš martā palīdzēja „Heat” tikt pie desmit uzvarām 15 spēlēs un nostiprināt vietu „play-off” zonā. Ričardsons, kurš spēlē otrā numura pozīcijā, izcēlās ar vidēji 12 punktiem, 2.1 rezultatīvām piespēlēm un 1.3 pārtvertu bumbu. Lielākais kontrasts salīdzinājumā ar Porziņģi vērojams tieši metienu precizitātē – Ričardsons martā trāpīja 54% metienus no spēles un 59% tālmetienu.

Porziņģim šis ir otrais mēnesis pēc kārtas, kad nav izdevies iegūt labākā debitanta balvu. Iepriekš februārī pārāks izrādījās Mailzs Tērners no „Pacers”, bet sezonas pirmajos trīs mēnešos Porziņģis dominēja. Kā trešais kandidāts Austrumos uz šo balvu martā tika izvirzīts Normals Pauels no „Raptors”. Jāatgādina, ka Porziņģis pēdējās spēles izlaidis traumas dēļ, un joprojām nav paziņots, vai šosezon viņš vēl atgriezīsies laukumā.

Tikmēr Rietumu konferencē neapšaubīta ir Karla Entonija Taunsa dominance, un viņš mēneša labākā balvu ieguvis piekto reizi pēc kārtas. Martā Taunss palīdzēja „Timberwolves” gūt sešas uzvaras 15 spēlēs un vidēji spēlē sakrāja „All-Star” cienīgu statistiku – 21.9 punkti un 10.5 atlēkušās bumbas. Taunss trāpīja 58% metienu no spēles un 35% trejaču, kā arī izdalīja 2.7 rezultatīvas piespēles. Vēl Rietumos balvai tika izvirzīti Devins Bukers no „Suns” un Emanuels Mudiejs no „Nuggets”.

Noteikti arī līgas labākie martā visu spēlētāju konkurencē – Austrumos labākais bija Lebrons Džeimss, kurš vidēji mačā sameta 25.6 punktus un palīdzēja Klīvlendai iegūt bilanci 10-4. Viņam arī 8.2 atlēkušās bumbas un 7.0 rezultatīvas piespēles. Bet Rietumos pārliecinoši par labāko tika nosaukts Rasels Vestbruks no „Thunder”, kurš martā sakrāja septiņus „triple-double”. Vidēji spēlē Vestbruks guva 21.7 punktus, izdalīja 10.6 rezultatīvas piespēles un savāca 8.3 atlēkušās bumbas.

NBA mēneša labākie debitanti

MēnesisAustrumiRietumi
NovembrisKristaps PorziņģisKarls Entonijs Taunss
DecembrisKristaps PorziņģisKarls Entonijs Taunss
JanvārisKristaps PorziņģisKarls Entonijs Taunss
FebruārisMailzs TērnersKarls Entonijs Taunss
MartsDžošs RičardsonsKarls Entonijs Taunss
Aprīlis

NBA mēneša labākie spēlētāji

MēnesisAustrumiRietumi
NovembrisPols DžordžsStefens Karijs
DecembrisDžons VolsR.Vestbruks un K. Durents
JanvārisD.Derouzans un K. LaurijsKevins Durents
FebruārisLebrons DžeimssStefens Karijs
MartsLebrons DžeimssRasels Vestbruks
Aprīlis

Izmantotie resursi:
Miami's Richardson and Minnesota's Towns named...

  -1 [+] [-]

, 2016-04-06 01:13, pirms 8 gadiem
7 triple double protams ir skaisti utt, bet ņemot vērā bilanci un karija statistiku nesaprotams lēmums manuprāt, ja jau lebronam var 2 reizes pēc kārtas iedot tad te arī droši varēja karijam dot, bet nu labi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-06 02:14, pirms 8 gadiem
enzo360 rakstīja: 7 triple double protams ir skaisti utt, bet ņemot vērā bilanci un karija statistiku nesaprotams lēmums manuprāt, ja jau lebronam var 2 reizes pēc kārtas iedot tad te arī droši varēja karijam dot, bet nu labi...
Vestbrukam tiek Player of the month balvas, Karijam tiek MVP un tituli. Domāju, viss godīgi

  +3 [+] [-]

, 2016-04-06 04:34, pirms 8 gadiem
Pēc virsraksta spriežot, Porziņģim jābeidz karjera... Nesanāk čalim....
Jau sen ir zināms, ka NBA visi cīnās dēļ mēneša spēlētāja titula...

  -1 [+] [-]

, 2016-04-06 07:01, pirms 8 gadiem
Rolis kā parasti visus rakstus par KP raksta ar "-"...

  +4 [+] [-]

, 2016-04-06 07:37, pirms 8 gadiem
Pajāt par mēneša vai sezonas "rukiju"!!! Ja abiem ar Taunsu viss būs Ok ar veselību, tad nākotnē šis būs super duelis kam cilvēki ar nepacietību sekos līdzi. Kā Birds pret Maģisko vai Lebrons pret Kobi.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-06 08:48, pirms 8 gadiem
Traģēdija! Domāju ar to arī NBA karjera būs beigusies...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-06 10:36, pirms 8 gadiem
Neteiktu, ka KAT bija galvas tiesu pārāks un viņam nebija konkurenti, D.Bookers uz papēžiem lēnām min. Punktu ta viņam martā bija vairāk.

     [+] [-]

, 2016-04-06 12:30, pirms 8 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Pajāt par mēneša vai sezonas "rukiju"!!! Ja abiem ar Taunsu viss būs Ok ar veselību, tad nākotnē šis būs super duelis kam cilvēki ar nepacietību sekos līdzi. Kā Birds pret Maģisko vai Lebrons pret Kobi.
Nu Lebrons ar Kobi jau īsti nekāds duelis nebija. Katrs savā konferencē un savā laikā tika līdz cīņai par tituliem. Ja būtu tikušies finālā tad būtu episka cīņa bijusi. Lebrons no tāda viedokļa jau bij teicis, ka kā 'rivalry' esot bijis Pīrss un Bostona. Tāpat arī Kobem noteikti tur noteikti Spurs un Suns, nevis Lebrons.

Anyway vēl pāragri spriest, bet nu talants ir abiem nenoliedzami. KAT jau tagad šķiet, ka iet līdzi pa AD pēdām, tikai ar labāku rookie sezonu un 3pt metienu jau no pirmā gada.

     [+] [-]

, 2016-04-06 13:24, pirms 8 gadiem
ventilators rakstīja: Anyway vēl pāragri spriest, bet nu talants ir abiem nenoliedzami. KAT jau tagad šķiet, ka iet līdzi pa AD pēdām, tikai ar labāku rookie sezonu un 3pt metienu jau no pirmā gada.
AD ir tāds vairāk flashy, bet statistikā (neesmu īsti pārbaudījis, advancētajos vai pat parastajos) KAT iet pat nedaudz pa priekšu AD.

Par rivalrijes - diemžēl vairs nav tie laiki, kad divas komandas veselu dekādi viena pret otru spēlē finālos, tādēļ tagad rivalries notiek savu konferenču starpā un KP-KAT duelis diemžēl būs saistošs tikai divus vakarus sezonā.. Jo kurš gan domā, ka kaut reizi T-Wolves vai Knicks vispār tiks finālā, pie tam abas reizē un vairākus gadus pēc kārtas, lai sanāktu rivalry?

     [+] [-]

, 2016-04-06 14:18, pirms 8 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Pajāt par mēneša vai sezonas "rukiju"!!! Ja abiem ar Taunsu viss būs Ok ar veselību, tad nākotnē šis būs super duelis kam cilvēki ar nepacietību sekos līdzi. Kā Birds pret Maģisko vai Lebrons pret Kobi.
Nu varbūt nevajag parspīlet ar cerībām tomēr, tur vēl līdz lebronam un kobem tikpat cik timmam līdz nba starta pieciniekam