Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Patijs Milzs sarunā ar Sportacentrs.com: "Dāvis Bertāns ir foršs čalis"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Patijs Milzs sarunā ar Sportacentrs.com: "Dāvis Bertāns ir foršs čalis"
Patijs Milzs ir "San Antonio Spurs" līderis. Foto: AFP/Scanpix

Pusseši svētdienas, 24. februāra, pievakarē. Ņujorkā gandrīz visu dienu lijis lietus, bet pirms krēslas iestāšanās virs Centrālparka redzami miglas vāli. Vēl dažas stundas un vējš sasniegs vētras spēku, nākamajā dienā dziļāk iekšzemē atnesot asu un nejauku sniegputeni.

“Spurs” ģērbtuvē “Madison Square Garden” valda pirmsspēles rosība. Dāvis Bertāns ir vienīgais latvietis vakarā, kuram bija jābūt veltītam Latvijas tematikai (Latvian heritage night). Pau Gazols dzer mandeļu pienu, bet galvenais treneris Gregs Popovičs ārpusē atbild uz žurnālistu jautājumiem par gaidāmo ASV startu Pasaules kausā Ķīnā.

Četras stundas vēlāk Sanantonio nometnē sākas drudžaina steiga. Piedzīvojusi negaidītu sagrāvi pret “Knicks”, komanda steidzas pamest neviesmīlīgo “pasaules slavenāko arēnu”. Kad atveras ģērbtuves durvis, Gazols jau ir projām, bet 10 minūtes vēlāk no spēlētājiem palicis tikai austrālietis Patijs Milzs.

Viņš iznāk no dušām, ierasti ietinies dvielī, un pabrīnās, ka visi jau ir projām. Laika nav daudz, tādēļ Milzs sāk ģērbties un vienlaikus atbild uz reportieru jautājumiem. Mierīgs, ieturēts un uzmanīgs klausītājs – aizsargs ne brīdi neizrāda neapmierinātību, ka vienam jārunā ar presi.

Austrālijas valstsvienības saspēles vadītājs ASV ieradās 2007. gadā, lai pārstāvētu NCAA vienību “Saint Mary`s Gaels” – to pašu Kalifornijas komandu, kurā nonācis Kristers Zoriks. Aborigēnu izcelsmes spēlētāja ietekme bija tik liela, ka pēc studenta gaitu beigām viņa krekls ar 13. numuru tika iemūžināts.

Milzs “ķeltu” rindās nospēlēja divas sezonas. Pēc tam pieteicās NBA draftam, kur viņu otrajā kārtā ar 55. numuru izvēlējās Portlendas “Trail Blazers”. No 2012. gada austrālietis pārstāv Teksasas klubu “Spurs”, kura rindās 2014. gadā kļuva par NBA čempionu.

Vai sezona bez Manu Džinobili ir atšķirīga no iepriekšējām un tev vairāk jāuzņemas līdera loma?
Cenšamies nosegt radušos plaisu un virzīties uz priekšu. Darboties kā vienam veselam ir mūsu pašreizējais izaicinājums. Otrs izaicinājums ir jaunai komandai nepieciešamais laiks, lai atrastu savu spēli. Gājis grūti, šī ir bijusi “amerikāņu kalniņu” (rollercoaster) sezona – daudz kāpumu un kritumu. Joprojām meklējam stabilitāti, taču jāskatās uz lielo bildi. Jādomā par nākotni, neskatoties uz mazām kļūmēm, kā šovakar “Madison Square Garden”. Mums jākļūst stiprākiem visiem kopā.

Tev pašam bijusi laba sezona, bet vienlaikus vairāk jābūt līderim.
Domāju, ka tas ir cita veida izaicinājums. Iepriekš neesam bijuši tādā situācijā (kad lielākā daļa iepriekšējo līderu ir projām). Šajā ziņā tas ir aizraujošs izaicinājums – mums jāiziet cauri pārbaudījumiem, lai piedzīvotu kopīgu izaugsmi. Iespējams, tas aizņems vairāk laika nekā cerējām sākumā. Mēs esam spēruši pozitīvus soļus šajā virzienā.

Vai pats jūti, ka vairāk jāuzņemas?
Noteikti. Pienākumu skaits komandā ir audzis. Man jāizrunā gan labais, gan sliktais – tiesa, pārsvarā negatīvais, ko nedarīt laukumā. Mēs zinām, kā mums jāspēlē aizsardzībā – es to jūtu. Man jātur puišus kopā, lai mēs paliktu vienoti. Tas ir tas, ko varu ietekmēt un kontrolēt. Mums ir lieliska iespēja tikt izslēgšanas spēlēs – izmantoju to kā motivējošu argumentu nepieciešamajam izrāvienam. (Iejaucas “Spurs” preses dienesta pārstāvis – pēdējais jautājums)

(Sportacentrs.com jautājumi) Pau vēlas spēlēt Pasaules kausā. Dāvis spēlētu, ja Latvijas valstsvienība kvalificētos. Kā ir ar tevi?
Esmu tāds pats kā visi citi.

Kā tu raksturotu Dāvi?
Viņš ir lielisks cilvēks. Foršs čalis (good dude). Neēd gaļu. Met daudz tālmetienu un ļoti daudz iemet. Lielisks čalis (great dude).

“Ej pa taisno uz autobusu,” vēlreiz ieskanas “Spurs” pārstāvja balss. Milzs atvadās un dodas uz ģērbtuves izeju.

     [+] [-]

, 2019-03-06 14:11, pirms 5 gadiem
Nezināju, kā Dāvis neēd gaļu. Tad jau skaidrs, kāpēc tik bāli izskatās

  +4 [+] [-]

, 2019-03-06 14:52, pirms 5 gadiem
Māri, paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-03-06 16:44, pirms 5 gadiem
Vistinju jau uzvarit varetu

     [+] [-]

, 2019-03-06 23:20, pirms 5 gadiem
Bez gaļas bicīti neuzkačāsi, bet, ja truļi krīt tik vai tā, nafig toi gāļ...