Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mirotičs nepaliks "Real" un pievienosies "Bulls"

Andrejs Siliņš

Mirotičs nepaliks "Real" un pievienosies "Bulls"
Nikolā Mirotičs
Foto: AFP/Scanpix

23 gadus vecais Spānijas melnkalniešu spēka uzbrucējs Nikolā Mirotičs, kurš līdzšinējo karjeru pavadīja Madrides "Real" vienībā, nolēmis turpināt karjeru Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) un sācis sarunas par līguma noslēgšanu ar Čikāgas "Bulls".

2011. gada draftā "Rockets" izvēlējās Mirotiču ar 23. kārtas numuru, tiesības uz spēlētāju aizmainīja Minesotas "Timberwolves" vienībai, kas savukārt tās tālāk nodeva Čikāgas "Bulls" rīcībā. Spēlētājs gan nevēlējās uzreiz doties pāri okeānam un turpināja karjeru Madrides "Real" klubā, kā sistēmā spēlējis kopš 2008. gada.

2011. un 2012. gadā Mirotičs saņēma Eirolīgas uzlēcošās zvaigznes balvu, 2013. gadā kļuva par Spānijas ACB līgas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP, bet šogad saņēma Spānijas kausa MVP atzinību. Aizvadītajā Eirolīgas sezonā Mirotičs vidēji 24 minūtēs guva 12,4 punktus, tālmetienus izdarot ar 46,1% precizitāti. Tāpat spēka uzbrucēja kontā caurmērā 4,6 atlēkušās bumbas, 1,2 rezultatīvas piespēles un 1,1 pārtverta bumba.

209 centimetrus garais Mirotičs dzimis Melnkalnē, bet ar sekmēm pārstāvējis Spānijas U20 izlasi. Pieaugušo līmenī Mirotičs joprojām nav spēlējis valstsvienību turnīros, tāpēc joprojām drīkst izvēlēties - pārstāvēt Spāniju vai Melnkalni. Sezonas gaitā Mirotičs izteicās, ka labprāt spēlētu Spānijas izlases sastāvā Pasaules kausa izcīņā, tomēr trenerim jāizvēlas starp viņu un citu naturalizēto spēlētāju Seržu Ibaku. Nesen nosauktajā sastāvā iekļauts Ibaka.

Mirotičam vēl ir spēkā līgums ar "Real", un izpirkuma maksa sastādot trīs miljonus dolāru. NBA klubi drīkst maksāt ne vairāk par 600 000 dolāru, bet atlikušo summas daļu (2,4 miljonus) Mirotičs saņemšot no "Bulls" kā līguma parakstīšanas bonusu (ierasta prakse amerikāņu futbolā), līdz ar to spēlētājam nevajadzēs šķirties no iekrātajiem personīgajiem līdzekļiem.

"Real" gatavojas Mirotiča aiziešanai, meklējot jaunu spēka uzbrucēju. Panākta vienošanās par līguma parakstīšanu ar argentīniešu pieredzējušo spēka uzbrucēju Andresu Nočioni, kurš iepriekš pārstāvēja Vitorijas "Laboral Kutxa".

Izmantotie resursi:
ESPN

  +1 [+] [-]

, 2014-07-05 07:29, pirms 10 gadiem
Laik!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja