Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Grizzlies" bez Gasola

"Grizzlies" bez Gasola
Huans Karloss Navarro

Pēdejā laikā samērā lielas aktivitātes ar spēlētāju maiņām veikusi Memfisas "Grizzlies". Memfisas klubs aizmainījis savu iepriekšējo gadu līderi spāni Po Gasolu. eSports.lv jau bija raksts par "Lakers" iespējām ar Gasolu sastāvā, tāpēc tagad būs raksts par "Grizzlies" iespējām un nākotni bez spāņu uzbrucēja.

Veicot spēlētāju apmaiņas darījumus ar "Lakers" un "Nets" Memfisa ieguva šādus spēlētājus:

No maiņas ar "Lakers":

Džavaris Kritentons - jauns, talantīgs spēlētājs kuram bija maz iespēju "Lakers" sastāvā, jo priekšā bija Kobe Braients. "Grizzlies" sastāvā būs iespēja sevi pierādīt un izpelnīties lielāku spēles laiku.

Kvame Brauns - fakts ir tāds, ka Brauns ir 2001. gada drafta pirmais numurs, bet Gasols trešais. Tāpēc liekas diezgan ironiski, ka maiņā iesaistīti tieši šie spēlētāji. Gasols kļuva par NBA līmeņa zvaigzni, bet Brauns, kura potenciāls tika krietni pārvērtēts, ir NBA viduvējība. Un izskatās, ka Brauns Memfisā uzturēsies tikai līdz vasarai, līdz beigsies līgums.

Vēl "Grizzlies" dabūja divas pirmās kārtas drafta izvēles un ieguva tiesības uz Po Gasola brāli Marku, kurš tika draftēts 2007. gadā.

No maiņas ar "Nets":

Džeisons Kolinss - diezgan izteikts aizsardzības spēlētājs, kurš meistarības un talanta trūkumu kompensē ar atdevi un sevi nesaudzē nevienā spēlē.

Ko ieguva Grizzlies?

1. Aizmainot Gasolu, Grizzlies komanda kļuva daudz konkurētspējīgāka vasaras cīņās par brīvajiem aģentiem. Arī Brauna 9 miljonus dolāru vērtais līgums vasarā būs beidzies. Grizzlies komandai ir brīvie līdzekļi kurus tā varēs izmantot vasarā, protams, ja būs labi piedāvājumi.

2. Atbīvoja vietu jaunajiem talantiem. Grizzlies šbrīd ir viena no vājākajām komandām NBA, tāpēc visticamāk, ka Grizzlies komandai būs augsts izvēles numurs draftā. Starp jaunajiem talantiem, kas ir līderi drafta prognozēs ir vairāki garā gala spēlētāji un tieši šajā pozīcijā komandai visvairāk prasītos pastiprinājums. Visticamāk, ka tas tiks meklēts draftā.

3. Ir iespēja sākt veidot jaunu komandu, kas būtu balstīta uz jauniem spēlētājiem. Jau pašlaik Grizzlies līderis ir tikai 21 gadu vecais Rūdijs Gejs, vēl komandā ir tādi jaunie talanti, kā Maiks Konlejs, Kails Lovrijs, Darko Miličičs un nesenais ieguvums Krittentons. Un vēl jau priekšā drafts.

4.Lai gan Gasols bija komandas līderis, viņš komandai bija pārāk nestabils, nevis spēles, bet savainojumu dēļ. Diezgan regulāri Gasolam gadījās pa kādam savainojumam. Tā kā Grizzlies jau tikuši pie jauna komandas līdera Rūdija Geja personā un komandai vairs nav cerību uz spožiem panākumiem, diezgan abpusēji liederīga liekās bijušā līdera Gasola aizmainīšana.

Ko varam sagaidīt no "Grizzlies" komandas nākotnē?

Jau pašlaik komandā ir vairāki labi spēlētāji un ja būs veiksmīga izvēle draftā, kā arī labs menedžeru darbs brīvo aģentu piesaistīšanā domājams, ka panākumi nebūs ilgi jāgaida. Komandai ir labs līderu kodols-Gajs, Millers, Navarro,Konlejs. Nepieciešami vēl kādi divi līdz trīs ļoti labi spēlētāji un tad jau Grizzlies būtu pavisam cita komanda.

Daudz, kas ir atkarīgs no tā, vai un kādu pastiprinājumu Grizzlies komandai izdosies atrast garajā galā, jo tieši tur ir vislielākās problēmas. Bet Gasola un Svifta aizmainīšana liecina, ka Grizzlies ir gatavi vasarā strādāt tieši uz šīm pozīcijām. Ja draftā izdosies tikt pie Maikla Bīslija, tad komanda tiešām būs ļoti perspektīva ar labām izredzēm.

Daudz, kas būs atkarīgs no tā, kā Grizzlies pastrādās vasarā. Ja izdosies nodraftēt labu spēlētāju un vēl arī sastāvu papildināt ar kādu no brīvajiem aģentiem, tad jau nākošajā sezonā Grizzlies iespējams pretendēs uz play-off. Ļoti daudz, kas būs atkarīgs no veiksmes draftā.

Nobeigums
Lai arī cik neloģiskas liekas Grizzlies maiņas, tām ir reāls pamats. Komandā bija nepieciešamas izmaiņas un komandai ir jāstrādā ar skatu nākotne. Grizzlies komanda pašlaik ir stadijā, ka ir izdarīts viss, lai veidotu jaunu komandu. Jaunu komanda ne tādā ziņā, ka masveidā tiks nomainīti spēlētāji, bet gan tāpēc, ka mainās komandas stratēģija un uzbūve, kā arī, vēl lielāks uzsvars uz gados jaunajiem līderiem.

  +6 [+] [-]

, 2008-02-05 15:51, pirms 16 gadiem
Labs raxts.. Es domaju ka vinji taa arii dariis, ka vasaraa meklees labus papildinajumus no free "eidžentiem" un vinjiem buus viens no pirmajiem drafta izveeles numuriem.. vinji varees savaakt normalu komandu, bet jaskataas tad kad sezona beigsies.. tad varees daudz vairak pateikt par sho komandu..

  +1 [+] [-]

, 2008-02-05 15:59, pirms 16 gadiem
Whatever tāpat sezona norakstīta, lai krāj naudu vasarai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-05 16:44, pirms 16 gadiem
nakamreiz liec komandu nosaukumus pedinjas un izvaries no komandu nosaukumu pieminesanas n-reizes, ta jau ideja apsveicama

     [+] [-]

, 2008-02-05 16:59, pirms 16 gadiem
nav nemaz neloģiskas maiņas. kaut kas vienkārši bija jādara, lai uzlabotu spēli.

     [+] [-]

, 2008-02-05 17:03, pirms 16 gadiem
Nu jaa 20x Grizzlies ir nedaudz par daudz Ljoti labs raksts, tikai truukst vasaras briivo agjentu saraksta. Nu tas taa.. buutu interesanti papeetiit, ko tad Grizzlies vareetu dabuut.

  -2 [+] [-]

, 2008-02-05 17:05, pirms 16 gadiem
free''eidžents''

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-02-05 17:17, pirms 16 gadiem
hmmm...
raksts normāls.
bet runājot par Grizzlies domāju, ka pēc 2 - 3 sezonām viņi jau būs ļoti tuvu NBA augšgalam. ļoti daudz talantīgu spēlētāju.

     [+] [-]

, 2008-02-05 17:22, pirms 16 gadiem
Kas zin, varbūt AB varētu nokļūt "Grizzlies" komandā, ja nepagarina līgumu ar GSW

  +3 [+] [-]

, 2008-02-05 17:27, pirms 16 gadiem
Te, labajā pusē: nba.com: NBA.com: Player Movement 2008 - saraksts ar brīvajiem aģentiem un citādiem aģentiem.

  +3 [+] [-]

, 2008-02-05 17:28, pirms 16 gadiem
uz maiņām jāskatās ne tikai šodien situācijas kontekstā, bet arī nākotnes ..

kāda situācija ar līgumu M.Miller - gan pats varētu būt ieinteresēts maiņā, gan citas komandas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-05 17:35, pirms 16 gadiem
Principā no brīvajiem aģentiem nekā daudz šosezon nav, tāds liels kumoss ir tikai A. Jamison, bet viņs drošvien paliks Wizards. Var vienīgi varbūt cerēt uz kādu no ierobežoti brīvajiem aģentiem. Tāpēc pilnīgi iespējams, ka Grizzlies pietaupīsies un šovasar nekādus lielos darījumus neveiks, bet paturēs salary cap uz 2009. gadu, kad brīvo aģentu tirgū būs sagaidāmi daudz gardāki kumosiņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-05 21:20, pirms 16 gadiem
-> Demar
Jāņem vērā, ka gaidāmais drafts ir jau nosaukts par point-guard-heavy - labu garo tajā jāmeklē kā ar uguni, bet kā brīvo aģentu parakstīt labu garo spēlētāju, tādai lejasgala komandai ir gandrīz neiespējami. Maiņās arī nav daudz ko kārdinošo ko likt pretī..

  +2 [+] [-]

, 2008-02-05 21:21, pirms 16 gadiem
P.S. Apsveicu ar raxtu . Caurumi, mazas stila neveiklības un dažas neizvērstas argumentācijas ir, taču sākumam ir ok.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-05 22:12, pirms 16 gadiem
Bet cik tad šobrīd ir Grizzlies under-salary cap?

  +2 [+] [-]

, 2008-02-05 22:48, pirms 16 gadiem
Nevaru vairs atrast to rakstu, kur bija precīzi uzrakstīts, bet uz 2008. gadu bija ap 10milj zem salary-cap. Bet te ir raksts, kur ir paša Grizzlies GM izteikumi: sports.espn.go.com: ESPN - The ESPN Insider interview: David Stern -... un viņš saka, ka 2009. gadā viņi varētu būt 17milj zem salary-cap. Jāņem vērā, ka viņiem šosezon būs labs drafta numurs drošvien un arī nākamsezon, ja viņi īpaši nepapildināsies. Tad 2009. gada vasarā viņi vēl varētu pierunāt kādu ļoti labu brīvo aģentu. Ja tas viss Grizzlies izdosies kā iecerēts, tad tā būs ļoti perspektīva un spēcīga komanda pēc 2-3 sezonām. Ja ne, tad ne.
oscars: Jā, ir vairākiem spēcīgiem spēlētājiem Early Term. Option, kā piemēram tam pašam Brand, J.O'Neal, Artest, Marion, Marbury, Davis, Iverson, Arenas. Bet nu, no tiem, kas varbūt varētu pamest komandu ir Marion, Marbury, vāārbut Brand. No kuriem Grizzlies interesētu Brands un Marion iespējams. Tākā no Grizzlies viedokļa šosezon tomēr nekā tāda īsti nav. Vēl jau, protams, arī ierobežoti brīvie aģenti, bet tur jau pārāk lieli varbūt, lai tagad iedziļinātos.

  -1 [+] [-]

, 2008-02-06 00:27, pirms 16 gadiem
domaaju ka Mmfisa vareetu paraxtiit liigumu ar Biedrinju naakoshajaa vasaraa Biedrinsh shovasar noteikti buus viens no pieprasiitaakajiem briivajiem agentiem un plus ir taads ka Biedrinsh ir ljoti jauns un Memfisai tas ljoti nodereetu. Domaaju, ka Biedrinsh ir daudz labaaks par Miličiču Gribeetos redzee AB un Navarro speeleejam vienaa komandaa

     [+] [-]

, 2008-02-06 00:34, pirms 16 gadiem
njaa buutu interesanti redzeet ab taadaa komandaa!!!bet diezgan nereaali!!
peec 2 stundaam lakers speele!!