Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA arī šosezon neveiks "nejaušas" marihuānas pārbaudes

Agris Suveizda

NBA arī šosezon neveiks "nejaušas" marihuānas pārbaudes
Lerijs Senderss par marihuānas lietošanu pirms vairākiem gadiem tika sodīts divas reizes. Foto: AP/Scanpix

Līdzīgi kā Orlando aizvadītajā burbulī iepriekšējās sezonas beigās, arī jaunajā sezonā Nacionālā basketbola asociācija neveiks nejaušas pārbaudes marihuānas lietošanā.

Žurnālists Bens Dausets informē, ka līga šosezon plāno veikt tikai pamatotas pārbaudes, kas attiektos uz agrāk jau pieķertiem spēlētājiem vai arī gadījumiem, kuros varētu būt aizdomas par marihuānas lietošanu. Taču ikdienišķās nejaušās pārbaudes nav plānotas arī šosezon.

Apskatnieks raksta, ka marihuānas pārbaudes ir atceltas galvenokārt Covid-19 pandēmijas drošības apstākļu dēļ, lai neradītu liekus kontaktus starp svešiniekiem, taču nav izslēgts, ka nejaušo marihuānas pārbaužu programma varētu tikt likvidēta arī pavisam.

Nacionālā basketbola asociācijas atvieglotie noteikumi paredz, ka spēlētājam diskvalifikācija pienākas pēc trim pozitīvām analīzēm. Līgas komisārs Edams Silvers pirms gada gan uzsvēra, ka NBA ir jābūt ļoti uzmanīgai ar savas politikas maiņu, jo pat tad, ja marihuāna noteiktā štatā var būt atļauta, tas nemaina to, ka līgai ir jārāda piemērs jauniešiem.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Ben_Dowsett/sta...
https://nba.nbcsports.com/2020/12/0...