Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA mēneša debitanti - Kārters-Viljamss un Maklemors

Edijs Cīrulis
Edijs Cīrulis

NBA mēneša debitanti - Kārters-Viljamss un Maklemors
Maikls Kārters-Viljamss (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā Basketbola asociācijas (NBA) nosaukusi tos divus spēlētājus, kuri ieguvuši šīs sezonas pirmos mēneša labāko debitantu apbalvojumus Austrumu un Rietumu konferencēs. Par labākajiem mačos, kuri aizvadīti laika posmā no sezonas sākuma līdz novembra beigām, atzīti Filadelfijas "76ers" aizsargs Maikls Kārters-Viljamss un Sakramento "Kings" pārstāvis Bens Maklemors.

Austrumu konferencē par labāko pirmgadnieku atzīts Maikls Kārters-Viljamss, kurš šī gada drafta pirmajā kārtā tika izraudzīts ar 11 numuru. Pirmajās septiņpadsmit sezonas spēlēs "76ers" vienībā aizsargs atzīmējies ar 17,2 punktiem, 7,3 rezultatīvām piespēlēm, 2,92 pārtvertām bumbām un ik maču laukumā pabija 36,2 minūtes, visos šajos rādītājos kļūstot par līderi starp līgas debitantiem. Tā pat Kārtera-Viljamsa rēķinā arī 5,3 atlēkušās bumbas, kas bija otrs labākais rādītājs pirmgadnieku vidū. Spēlētājs arī kļuva par otro sportistu NBA vēsturē, kurš savā debijas sezonā jau pirmajā nedēļā saņēmis nedēļas labākā spēlētāja titulu, pievienojoties leģendārajam Šakilam Onīlam. Savā debijas spēlē pret Maiami "Heat" Kārters-Viljams guva 22 punktus, izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, izcīnija septiņas atlēkušās bumbas, kā arī pārtvēra deviņas bumbas, kas ir jauns NBA debitanta rekords.

Savukārt pirmajā kārtā ar septīto numuru izraudzītais Bens Maklemors no Sakramento "Kings" tika atzīts par Rietumu konferences labāko debitantu. Savā debijas mēnesī Maklemors guvis 9,1 punktu, laukumā pavadot 22,8 minūtes. "Kings" pārstāvis sezonas pirmajā mēnesī iemetis 21 trīs punktu metienu, kas ir dalīta pirmā vieta starp rūkijiem (tikpat metienus realizējis Kārters-Viljamss - E.C.). Trīs punktu metienus Maklemors metis ar 35 procentu precizitāti, kas bija otrs labākais rādītājs debitantu vidū, bet trešā vieta ieņemta soda metienos - realizēts 81 procents. Sešās spēlēs Maklemors sasniedza vismaz desmit punktu robežu, savā trešajā mačā 2.novembrī gūdams 19 punktus pret Goldensteitas "Warriors", kas līdz šim ir spēlētāja labākais rādītājs.

Uz NBA mēneša debitanta balvu Austrumu un Rietumu konferencēs pretendēja arī Kellijs Oliniks (Bostonas "Celtics") Stīvens Adams (Oklahomas "Thunder") un Viktors Oladipo (Orlando "Magic").

Izmantotie resursi:
NBA.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-04 08:34, pirms 11 gadiem
Ja pagasgad vnk domineja Lilards,tad sogad tie rookies ir vnk nekaadi.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-04 09:37, pirms 11 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ja pagasgad vnk domineja Lilards,tad sogad tie rookies ir vnk nekaadi.
Nevar teikt, ka pastiprināti sekotu līdzi Lillardam vai Kārteram, bet tīri pēc statistikas skatoties - Kārters izskatās labāks

     [+] [-]

, 2013-12-04 11:27, pirms 11 gadiem
Kaarters Wiliams peec skata izskataas, ka speleetu zem duuma, bet shitaa debijas sezonaa maukt. 76ers zinaaja, ka jamaina Holidejs un Vilijams prom.

  -1 [+] [-]

, 2013-12-04 15:54, pirms 11 gadiem
praktiskais latvietis rakstīja: Nevar teikt, ka pastiprināti sekotu līdzi Lillardam vai Kārteram, bet tīri pēc statistikas skatoties - Kārters izskatās labāks
nevar salīdzināt. Lilards ir daudz labāks šūteris, un pats par sevi ir vispusīgāks..

  +1 [+] [-]

, 2013-12-04 17:38, pirms 11 gadiem
MCW jau tagad ar atrāvienu visiem priekšā