Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Teodosičam bija vienošanās ar Čikāgas "Bulls", aģents sapņo par 75 miljonu līgumu

Agris Suveizda

Teodosičam bija vienošanās ar Čikāgas "Bulls", aģents sapņo par 75 miljonu līgumu
Milošs Teodosičs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Serbu saspēles vadītājs Milošs Teodosičs 30 gadu vecumā šovasar beidzot devās otrpus okeānam un parakstīja līgumu ar Losandželosas "Clippers". Teodosiča grieķu aģents Nikolaoss Locoss intervijā grieķu portālam sport24.gr atklāja, ka Teodosičam jau praktiski bija rokā solīds līgums ar Čikāgas "Bulls", tomēr visu izjauca Džimija Batlera aizmainīšana.

"Sākumā bijām vienojušies ar Čikāgas "Bulls". Trevīzo, Itālijā, tikos ar ārzemju skautu Ivicu Dukanu, kurš savulaik uz Čikāgu aizveda Toni Kukoču. Viņa viedoklim "Bulls" organizācijā ir liels svars, viņš ir praktiski trešais lielākais lēmumu pieņēmējs par sastāvu," sacīja aģents. "Runājām, un viņš man teica, ka Milošs ir labākais spēlētājs, kādu viņi var dabūt. Pēc dažām dienām man piezvanīja ģenerālmenedžeris Gars Formens. Panācām vienošanos par trim gadiem un summu, kas būtu tuvu 30 miljoniem ASV dolāru. Līdzīgi, kādu ar Sakramento parakstīja Bogdans Bogdanovičs. Mana vienīgā prasība bija, lai Milošam katru vasaru būtu iespēja doties prom, jo ticu, ka viņš var tikt pie Zvaigžņu spēles dalībnieka cienīgas naudas. Bijām gatavi parakstīt, un Formens to gribēja darīt vēl viena iemesla dēļ, jo Čikāgā ir daudz serbu.

Tomēr pēc Džimija Batlera aizmainīšanas viss mainījās. "Zināju, ka pēc šīs maiņas darījums vairs netiks veikts. Un pēc divām dienām Formens man piezvanīja un izskaidroja, ka komanda vēlas veikt pārbūvi, tādēļ 30 gadus vecs saspēles vadītājs bez NBA pieredzes vairs nebija aktuāls. Pēc tam NBA sāku strādāt dažādās frontēs. Kad Rediks pameta Losandželosas "Clippers", piezvanīju Džonijam Rodžersam, kurš ir "Clippers" spēlētāju personāla direktors, un teicu – klausies, man ir spēlētājs, kurš par viena spēlētāja cenu atrisinās abas tavas problēmas. Gan kompensēs Redika metienus, gan varēs būt rezerves saspēles vadītājs aiz Krisa Pola. Un viņš atbildēja: "Tu pat iedomāties nevari, cik ļoti mēs viņu gribam, taču pašreizējā sastāva dēļ varam piedāvāt tikai vidēju līgumu līdz 5,29 miljoniem dolāru. Tas ir viss, ko varam piedāvāt, jo esam pārsnieguši luksusa nodokli."

Stīvs Bālmers, komandas īpašnieks, bija devis norādes nepārsniegt luksusa nodokli, tā ka piedāvāt vairāk naudas nebija iespējams. Viņi noturēja Bleiku Grifinu, līdz ar to pāri palikuši bija tikai seši miljoni – kaut nedaudz šo summu pārsniegtu, nāktos maksāt luksusa nodokli. Parakstījām vienošanos par 6+6 miljoniem uz nākamajiem diviem gadiem ar pamatnosacījumu, kuru gribēju – ka Milošs var aiziet pēc pirmā gada. Ideālajā situācijā viņš adaptēsies, pierādīs savu vērtību un tiks pie trakas naudas – nākamais līgums varētu būt pat līdz 75 miljoniem dolāru. Ja viņš adaptēsies NBA, domāju, ka viņš var saņemt maksimālo līgumu. Taču arī, ja viņam sezona neizdosies, viņš varēs aiziet un atgriezties Eiropā vai arī tikt pie cita līguma, kas pēc nodokļu nomaksas būtu tuvu tam, ko viņš saņemtu Eiropā. Tā ka viņam vismaz ir iespēja izcelt lielo lozi. Turklāt man galvenais ir tas, ka puisis ar tādu talantu nedrīkst sevi nepamēģināt šādos apstākļos."

Losandželosas "Clippers" starpsezonā aizvadījusi divas pārbaudes spēles pret Toronto "Raptors" (113:121, 98:84). Pirmajā spēlē Teodosičs no soliņa 25 minūtēs guva vienu punktu (2p. 0/2, 3p. 0/3, 1p. 1/2), izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un pieļāva divas kļūdas. Savukārt otrajā spēlē serbs devās sākumpieciniekā un 24 minūtēs guva trīs punktus (2p. 1/2, 3p. 0/1, 1p. 1/2), izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un trīsreiz kļūdījās.

Izmantotie resursi:
Όλη η αλήθεια και το παρασκήνιο για τη...

  +6 [+] [-]

, 2017-10-04 21:57, pirms 7 gadiem
Pie groziem vēl jāpiešaujas, bet nav šaubu, ka viņš metīs iekšā arī NBA. Dažas spēles un aizies. Savukārt ar savām piespēlēm jau ir paspējis amerikāņus "uzspridzināt"

  +2 [+] [-]

, 2017-10-04 22:09, pirms 7 gadiem
Kalnitis shitos salasas un baigais bosmens lv uzmeties
Slēpts komentārs: Šindleru Jēkabs

  +3 [+] [-]

, 2017-10-05 09:00, pirms 7 gadiem
Nu max līgumu viņam sapņos neredzēt savā vecumā. Tas nu ir fakts.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-05 09:44, pirms 7 gadiem
Teo pēc savām spēles kvalitātēm atbilst NBA standartiem - gara auguma saspēlnieks, kurš var gan efektīvi, gan efektīgi nospēlēt uzbrukumā, labi pārredz laukumu, ar labu IQ, labu metienu, izcilām spēles lasīšanas spējām, visaugstākā līmeņa pieredzi utt.utjp. Savukārt par mīnusiem - atlētisma trūkums, NBA standartiem priekš 1.nr. palēns, diezgan pašvaks defā. Bet, pats, pats sliktākais, kas, patiesībā arī izšķirs viņa likteni NBA - disciplīna ārpus basketbola. Nav noslēpums, ka Teo ir diezgan liels plītētājs un uzdzīvotājs. Tas arī līdz šim bija galvenais iemesls - kādēļ viņš NBA nespēlēja jau pirms 5 gadiem. Eiropā uz ārpuslaukuma nodarbēm skatās caur pirkstiem, ja esi labs laukumā, savukārt NBA vajag būt paraugcilvēkam gan laukumā, gan ārpus tā. Gan jau vienu, divus gadus novilks, nenorausies, bet vai ilgāk - ej nu sazin. Ir jau bijuši piemēri, ka Eiropas spīdekļi atnāk uz NBA, parāda, ka varētu arī aizkavēties, bet... brauc atpakaļ uz Eiropu, jo nespēj izturēt režīmu.

     [+] [-]

, 2017-10-05 12:07, pirms 7 gadiem
Esmu ļoti priecīgs par to, ka Miloss ir NBA. Mani vienmēr ir fascionējuši saspēlnieki, kas dala skaistas piespēles. Tas gūto punktu padara īpaši efektīvu. Īpaši patika Stoktons, J.Williams, Nash, Rondo, CP3, tagad Miloss. Ja godīgi, lieku cerības uz to, ka Knicks jaunais francūzis dalīs skaistas piespēles.

     [+] [-]

, 2017-10-06 15:59, pirms 7 gadiem
Nereāli skaista šī piespēle video...