Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Clippers" papildina sastāvu ar Udo un Daglasu-Robertsu

Rolands Eliņš

"Clippers" papildina sastāvu ar Udo un Daglasu-Robertsu
Ekpe Udo (pa kreisi)
Foto:AP/Scanpix

NBA klubs Losandželosas "Clippers" savam sastāvam oficiāli pievienojies Krisu Daglasu-Robertsu un Ekpi Udo, tādējādi praktiski noslēdzot komandas komplektāciju. Šobrīd komandā ir 13 spēlētāji (NBA minimums) ar noslēgtiem līgumiem nākamajai sezonai, kas praktiski nozīmē, ka "Clippers" atteikusies no idejas piesaistīt veterānu Reju Alenu.

Pēc Džareda Dadlija nonākšanas Milvoki "Bucks" rindās "Clippers" maiņas rezultātā saņēma Karlosu Delfino un Miroslavu Raduļjiču. Argentīnietis un serbs gan neietilpa "Clippers" nākotnes plānos un abi tika atlaisti, taču savas līgumā paredzētās algas saņems nākamo piecu gadu laikā. Gan Delfino, gan Raduļjičs ir brīvā aģenta statusā, bet "Clippers" vakar paziņoja par brīvo vietu aizpildīšanu.

Lai arī tika baumots, ka Doks Riverss cer atkal savā komandā ieraudzīt Reju Alenu, kurš pagaidām konkrētu paziņojumu par karjeras turpināšanu NBA nemaz nav sniedzis, šie plāni tomēr atlikti uz nenoteiktu laiku, jo "Clippers" savus brīvos algu līdzekļus (3,5 miljoni ASV dolāru) izmantojusi Krisa Daglasa-Robertsa un Ekpes Udo piesaistei.

27 gadus vecais aizsargs Kriss Daglass-Robertss pagājušajā sezonā Šarlotes komandas rindās vidēji mačā guva 6,9 punktus un savāca 2,4 atlēkušās bumbas, taču indivuāli vissekmīgākais viņam bija 2010. gads, kad "Nets" sastāvā viņš 38 reizes devās sākumsastāvā un vidēji mačā guva 9,8 punktus.

Viņa vienaudzis Udo , kurš karjeru uzsāka kopā ar Andra Biedriņa pārstāvēto Goldensteitas "Warriors", pēdējās trīs sezonas bija aizvadījis "Bucks" sastāvā. 209 cm garais uzbrucējs var spēlēt arī centra pozīcijā, tiesa, 237 spēļu ilgās NBA karjeras laikā vidēji mačā savācis tikai 3,5 atlēkušās bumbas.

Dalasas "Mavericks" tikmēr paziņojusi par līguma pagarināšanu ar centra uzbrucēju Bernardu Džeimsu. Bijušais ASV Gaisa spēku seržants, kurš dienējis Irākā, Afganistānā un Katarā, spēlēs Dalasā trešo sezonu. Pagaidām viņa rēķinā 2,1 punktus un 2,3 atlēkušās bumbas vidēji spēlē un diezgan droša rezervista loma aiz Taisona Čendlera.

Izmantotie resursi:
NBA.com