Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Spahija kļūst par "Hawks" trenera asistentu

Andrejs Siliņš

Spahija kļūst par "Hawks" trenera asistentu
Nevens Spahija
Foto: LaPresse/Scanpix

2010. gada ULEB Eiropas kausa ieguvējs Nevens Spahija jaunajā sezonā strādās aiz okeāna - horvātu speciālists nolīgts par Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Atlantas "Hawks" galvenā trenera Maika Badenholzera asistentu.

"Nevens ir viens no panākumiem bagātākajiem treneriem Eiropā un esam sajūsmā viņu pievienot mūsu komandai," prieku par Spahijas piesaisti pauda "Hawks" galvenais treneris Maiks Badenholzers. "Kā organizācijai mums ir liela cieņa pret starptautisko basketbolu un mēs daudz iegūsim no viņa pieredzes un skatu punkta."

51 gadu vecais Spahija pagājušajā sezonā vadīja Zagrebas "Cibona", bet iepriekš karjerā treneris vadījis Stambulas "Fenerbahce Ulker", "Valencia", Vitorijas "Tau", Telavivas "Maccabi", Viļņas "Lietuvos Rytas", Rozeto "Sharks", Saratovas "Avtodor", Novomesto "Krka" un Zagrebas "Cibona", kā arī Horvātijas valstsvienību.

Klubu komandas Spahija aizvedis līdz Horvātijas kausam, Horvātijas čempiontitulam, Slovēnijas titulam, Baltijas un Lietuvas līgu tituliem, Izraēlas titulam un kausam, Spānijas ACB titulam un superkausam, kā arī Turcijas titulam un kausam. "Lietuvos Rytas" pavadītajā sezonā Spahijas vadībā spēlēja Roberts Štelmahers un Sandis Buškevics.

Pagājusī sezona bija Badenholzera debijas sezona kā galvenajam trenerim NBA, un "Hawks" ar 38 uzvarām finišēja astotajā vietā Austrumu konferencē. Pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā septiņu spēļu sērijā atzīts (3-4) Indianas "Pacers" pārākums.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-04 22:16, pirms 10 gadiem
3 reiz lasīju un likās ka rakstīts Spanija nevis Spahija

  -1 [+] [-]

, 2014-08-04 23:20, pirms 10 gadiem
Viens no maniem milakiem treneriem