Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rejs Alens: "Vienīgais iemesls turpināt karjeru - esmu labā formā"

Andrejs Siliņš

Rejs Alens: "Vienīgais iemesls turpināt karjeru - esmu labā formā"
Rejs Alens
Foto: AFP/Scanpix

Visu laiku izcilākais Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) snaiperis Rejs Alens, kurš pēdējās divas sezonas pārstāvēja Maiami "Heat", nolēmis 39 gadu vecumā nesteigties ar lēmuma pieņemšanu par to, vai turpināt karjeru vai likt tai punktu.

196 centimetrus garais Alens aizvadījis izcilu karjeru, pārstāvot Milvoki "Bucks", Sietlas "SuperSonics", Bostonas "Celtics" un Maiami "Heat". Alens ir divkārtējs NBA čempions (2008, 2013), desmitkārtējs NBA Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks, NBA visu laiku visvairāk trīspunktu metienus trāpījušas spēlētājs vēsturē, kā arī Sidnejas olimpisko spēļu čempions ASV valstsvienības rindās.

"Ļoti svarīga šajā lēmumā būs mana ģimene. Šobrīd man nekas nav jādara. Ja beigās izlemšu, ka jāliek punkts, būšu pilnībā apmierināts ar to," sacīja Alens, kurš šovasar saņēmis piedāvājumus no vairākām komandām. Iepriekš tika minēts, ka, izlemjot par labu karjeras turpināšanai, Alens dotos līdzi Lebronam Džeimsam uz Klīvlendas "Cavaliers", taču šīs runas tā arī nav guvušas apstiprinājumu.

"Es nesteidzos. Esmu spēlējis 18 gadus un esmu apmierināts ar visu to, ko izdevies paveikt. Vēlos izbaudīt šo vasaru un tad skatīties, kas notiek," spēlētājs norādīja, ka lēmumu vēl negrasās pieņemt. "Vienīgais iemesls,lai turpinātu spēlēt, būtu tas, ka es to varu,jo esmu lieliskā formā. Bet tikai tas, ka vari, nenozīmē, ka tas jādara. Daudzi pēdējo nedēļu laikā mani mēģinājuši pierunāt turpināt."

"Mans arguments, lai nespēlētu, ir tas, ka esmu izdarījis milzu apjomu karjeras laikā, novērtēju visu, kas manā karjerā bijis," turpināja Alens. "Kļūstot vecākam, ir daudz lietu, ko vēlos darīt dzīvē, bet tās prasa pārmaiņas. Piemēram, vienmēr būt ar bērniem, ko es izbaudu. Šobrīd jūtos labi tur, kur esmu."

Alens aizvadītajā sezonā vidēji spēlē "Heat" rindās guva 9,6 punktus - pirmo reizi mazāk par desmit punktiem. Karjeras laikā Alens regulārajās sezonās vidēji izcēlies ar 18,9 punktiem, 4,1 atlēkušo bumbu un 3,4 rezultatīvām piespēlēm. Trīspunktniekus Alens metis ar 40,0% precizitāti. Izslēgšanas turnīrā Alenam vidēji 16,1 punkts (3p. 40,1%), 3,8 bumbas un 2,6 piespēles.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +2 [+] [-]

, 2014-08-04 17:33, pirms 10 gadiem
Varētu iet uz Cavs, ideāli iederētos

  -1 [+] [-]

, 2014-08-04 18:31, pirms 10 gadiem
Šobrīd jūtos labi tur, kur esmu.
Tas laikam liecina par to,ka paliks HEAT? man jau patiktu..

  +2 [+] [-]

, 2014-08-04 18:42, pirms 10 gadiem
ViestursThePunisher rakstīja: Šobrīd jūtos labi tur, kur esmu.
Tas laikam liecina par to,ka paliks HEAT? man jau patiktu..
Viņš ar to domāja atrašanos blakus ģimenei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-04 21:35, pirms 10 gadiem
Loti gribētos lai Alens turpina spēlēt NBA, viņš ir leģenda. ideāli būtu Cavos pie Lebrona

  +2 [+] [-]

, 2014-08-04 23:29, pirms 10 gadiem
Ja būtu labākajos gados 1vs1 mačs starp Redžiju Milleru un Ray ray Alenu, nez kas uzvarētu?