Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Apdalītais Dragičs un "Suns" centīsies revanšēties "Bulls"

Apdalītais Dragičs un "Suns" centīsies revanšēties "Bulls"
Džeralds Grīns un Gorans Dragičs
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Fīniksas "Suns" vienība ar šosezon lielisku sniegumu demonstrējušo aizsargu Goranu Dragiču priekšgalā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) turnīrā savā laukumā aizvadīs cīņu pret Čikāgas "Bulls". "Suns" izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas un šo panākumu sēriju mēģinās gaidāmajā spēlē turpināt. Spēles sākums plkst. 4.00 pēc Latvijas laika.

Par spīti sāpošam kreisajam elkonim, slovēņu saspēles vadītājs Gorans Dragičs pēdējās spēlēs demonstrējis stabili veiksmīgu sniegumu, palīdzot komandai gūt piecas uzvaras pēc kārtas. "Suns" (bilance 29-18, 6.vieta Rietumu konferencē) savā laukumā spēkosies ar divas neveiksmes pēc kārtas piedzīvojušo Čikāgas "Bulls" (23-24, 6.v. Austrumu konferencē) komandu.

Lai arī slovēņa pārstāvēta komanda spēcīgajā Rietumu konferencē sasniegusi pašreiz sesto labāko bilanci un Dragičs bijis "Suns" izteikts līderis, viņš palicis ārpus gaidāmās Visu zvaigžņu spēles dalībnieku sastāva. Tiesa, pastāv iepspēja, ka Dragičs, kurš šosezon vidēji guvis 20,0 punktus (karjeras rekords) un izdalījis 6,1 rezultatīvu piespēli, varētu tikt iekļauts sastāvā kāda savainotā spēlētāja vietā.

27 gadus vecais aizsargs šosezon iekļuvis vienā kompānijā kopā ar Lebronu Džeimsu, Kevinu Durentu - viņi visi trīs vidēji spēlē guvuši vismaz 20,0 punktus, izdalījuši piecas rezultatīvas piespēles un no spēles realizējuši vismaz 48% izmesto metienu.

Pēdējos četros mačos Dragičs sasniedzis vēl iespaidīgāku statistiku, vidēji gūdams 26,8 punktus, realizējot 63,9% no izdarītajiem metieniem, tostarp realizējot 9 no 13 izmestajiem trejačiem. Viņš guva 25 punktus (metieni no spēles - 10/14), palīdzot Fīniksai sestdien ar 105:95 pieveikt Šarlotes "Bobcats".

"Tam nav nozīmes," par savu neiekļaušanu Rietumu konferences "All star" komandas sastāvā teica pats Dragičs. "Es vienkārši vēlos spēlēt ar maksimālu pašatdevi, būt ar komandas biedriem un iekļūt "play-off" turnīrā." Fīniksas vienība pašlaik demonstrē tik veiksmīgu sniegumu, ka izslēgšanas turnīru tai vajadzētu sasniegt bez lielām grūtībām, ja sezonas turpinājumā komandas spēle krasi nepasliktināsies. Tik gara uzvaru sērija "Suns" klubam līdz šim bijusi 2009./10.gada sezonas izskaņā, kad tā guva 10 uzvaras pēc kārtas.

Čikāgas vienība uzvarējusi pēdējās četrās Fīniksā aizvadītajās spēlēs. Tiesa, lai abās pēdējās savstarpējās cīņas "Suns" laukumā noteiktu uzvarētāju, bija nepieciešams papildlaiks. "Buļļi", par spīti Dragiča 21 gūtajam punktam, svinēja uzvaru ar 92:87 šīs sezonas komandu pirmajā duelī, kas 7.janvārī tika aizvadīts Čikāgā.

Tajā janvāra cīņa Tāžs Gibsons bija rezultatīvākais "Bulls" sastāvā, gūdams 19 punktus un izcīnīdams 10 atlēkušās bumbas. Tikmēr gaidāmās Visu zvaigžņu spēles dalībnieks Žoakims Noā pievienoja 14 punktus un 16 izcīnītas atlēkušās bumbas.

Pēdējais mačs "buļļiem" izvērtās pagalam nesekmīgs, īpaši uzbrukumā. Toma Tibodo vadītie basketbolisti no spēles realizēja 28,2% no izmestajiem metieniem, visā spēlē piedzīvojot sakāvi ar 70:99 Sakramento "Kings" vienībai. Ar tik zemu precizitāti Čigākas klubs nebija realizējis metienus kopš 2003.gada.

Pirmdienas zaudējumā Noā guva tikai četrus punktus un izcīnīja četras bumbas pie groziem un jau spēles trešajā ceturtdaļā tika diskvalificēts. Francūzis pirms tam 18 spēlēs pēc kārtas bija pamanījies iekrāt vismaz 10 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Karloss Būzers, kurš sāpoša ceļgala dēļ izlaida abu vienību šīs sezonas pirmo dueli, pirmdienas cīņā realizēja četrus no 15 izmestajiem metieniem, gūdams astoņus punktus. Spēka uzbrucēja kontā tāpat arī bija deviņas atlēkušās bumbas. 32 gadus vecajam Būzeram šī sezona līdz šim nav izvērtusies veiksmīga - viņš vidēji guvis 14,7 punktus un izcīnījis 8,5 atlēkušās bumbas, bet abi rādītāji ir krietni zem karjeras vidējiem (16,8 p. un 9,8 atl. b.).

"Suns", kas uzvarējusi astoņās no pēdējām 10 spēlēm, šosezon savā laukumā 23 mačos guvusi 16 panākumus. Tiesa, jāuzsver, ka Čikāgas vienība uzvarējusi pēdējos astoņos no 10 komandu savstarpējiem dueļiem.

Šonakt gaidāmās spēles

KomandasLaiksKomandasLaiks
Hawks - Pacers2.30Timberwolves - Lakers3.00
Suns - Bulls4.00Warriors - Bobcats5.30

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 39

  • 16


     [+] [-]

, 2014-02-04 20:24, pirms 10 gadiem
Davai moška vēl Apgraizītais???