Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA cer palielināt ienākumus no azartspēlēm un stiprā alkohola

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NBA cer palielināt ienākumus no azartspēlēm un stiprā alkohola
NBA komisārs Adams Silvers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija vēlas mazināt ienākumu kritumu, piesaistot papildu līdzekļus no azartspēlēm, sporta totalizatoriem un stiprā alkohola. Otrā iecere – izslēgšanas spēļu ievadturnīrs ar 7., 8., 9. un 10. vietas īpašnieču līdzdalību katrā konferencē.

NBA komisārs Adams Silvers pirmdien, 2. novembrī, veica konferences zvanu 30 komandu ģenerālmenedžeriem. Līgas vadītājs norādīja, ka “pienācis pēdējais brīdis” vienoties par 2021. gada sezonas sākumu pirms Ziemassvētkiem, tādējādi nezaudējot simtiem miljoniem dolāru.

Līga nedēļas nogalē un pirmdien turpināja sarunas ar NBA spēlētāju asociāciju (NBPA). Arodbiedrība nepiekrita ierosinājumam sākt turnīru 22. decembrī un aizvadīt saīsinātu sezonu ar 72 spēlēm. Tas radīja bažas, ka līgas rīcībā ir tikai dažas dienas, lai sagatavotos treniņnometņu atvēršanai 1. decembrī.

Daži optimisti joprojām cer, ka puses var vienoties par sezonas sākumu pirms Ziemassvētkiem, taču šāda iespēja pēdējās dienās gājusi mazumā. Iepriekšējā sezonas fināli beidzās tikai oktobra vidū un spēlētāji drīzāk vēlas, lai jaunā sezonā startē 2021. gada janvāra vidū. NBA uzskata, ka šajā gadījumā līga zaudēs no 500 miljoniem līdz vienam miljardam dolāru.

Līga noteikusi 6. novembri par pēdējo dienu, kad iespējams izbeigt kolektīvo līgumu (CBA). Pašreizējais līgums paredz, ka spēlētāji var iegūt līdz 50% līgas ienākumu. Elpceļu vīrusa pandēmija iedarbināja “nepārvaramas varas” (force majeure) pantu – tas paredz, ka abām pusēm ir 45 dienu logs, lai izstātos no kolektīvā līguma.

NBA meklē veidus, kā palielināt skaidrās naudas apriti komandās. Līga cer piedāvāt vaļīgākus noteikumus, lai gūtu papildus ienākumus no sporta likmēm, stiprā alkohola un azartspēlēm – tas varētu palielināt pieejamo līdzekļu apjomu par 80-100 miljoniem dolāru.

Līgas un NBPA sarunu dienaskārtībā ir punkts par izslēgšanas spēļu ievadturnīru. Tajā piedalītos Austrumu un Rietumu konferenču komandas, kuras regulārajā sezonā finišētu 7.-10. vietā. Minētās četras vienības sacenstos par divām ceļazīmēm uz tradicionālo “play-off”. Šāda paplašināšana var dot papildus ienākumus.

Iecere paredz, ka septītās vietas īpašniece sacenstos pret astotā labākā rezultāta ieguvēju, savstarpējā duelī noskaidrojot septīto izsēto vietu. Tajā pašā laikā devītā vieta sacenstos pret desmito – šī pāra uzvarētāji tiktu tālāk, lai izšķirošajā cīņā par “play-off” tiktos ar septītās un astotās vietas dueļa zaudētāju.

Scenārijs paredz, ka #7 un #8 ir divas iespējas kvalificēties, kamēr #9 un #10 jāuzvar divos dueļos pēc kārtas. NBA ir ļoti vajadzīgi papildus ienākumi – ESPN rīcībā esošā informācija liecina, ka 2020. gada sezonā ienākumu apjoms no basketbola darbības saruka par 1,5 miljardiem dolāru.

Līga plāno sākt sezonu bez skatītāju klātbūtnes. Daudzās NBA pilsētās ir spēkā noteikumi, kuri iekštelpu pasākumos neatļauj pulcēties vairāk nekā 500 cilvēkiem. Sezonas sākums janvāra vidū draud ar tālāku ienākumu kritumu – pagarināta sezona pārklātos ar Olimpiskajām spēlēm un samazinātu televīzijas reitingus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-11-03 17:52, pirms 4 gadiem
Pilnai sezonai noteikti nevajag to play in turnīru..Tur visu sezonu notiek play in turnīrs

     [+] [-]

, 2020-11-03 19:02, pirms 4 gadiem
Varbūt ieviest Nadeždas kausu? Tas noteikti celtu ienākumus. Īstajos pleiofos spēlēt tikai tās vienības, kam nebūtu izdevies kvalificēties Nadeždas kausam.

     [+] [-]

, 2020-11-03 19:08, pirms 4 gadiem
Melnie viltīgi, daudzi paspēja saslēgt līgumus pirms Covida, klubiem un līgai tagad jāķer visu ko var savākt 😆

     [+] [-]

, 2020-11-03 19:26, pirms 4 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Melnie viltīgi, daudzi paspēja saslēgt līgumus pirms Covida, klubiem un līgai tagad jāķer visu ko var savākt 😆
Paskaties kādas personas ir galvenās iekš NBPA,un tad tu saproti kāpēc NBPA nekur neskrien papīrus parakstīt.
Sākot ar CP3 kuram ir pilna tačka ar naudu un beidzot ar Džeilenu,Kairiju un Brogdonu kuri tikko parakstījuši līgumus..
Vienīgie zemie tur ir Tolivers un Templs

     [+] [-]

, 2020-11-04 07:38, pirms 4 gadiem
Stiprais alkahols un azartspeles- jo tas ir tas par ko ir sports.....

     [+] [-]

, 2020-11-04 08:42, pirms 4 gadiem
sapnis rakstīja: Stiprais alkahols un azartspeles- jo tas ir tas par ko ir sports.....
Iemācies rakstīt, alkAhol.....

Sports un spirts nekad nav šķirts.

     [+] [-]

, 2020-11-04 08:43, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Paskaties kādas personas ir galvenās iekš NBPA,un tad tu saproti kāpēc NBPA nekur neskrien papīrus parakstīt.
Sākot ar CP3 kuram ir pilna tačka ar naudu un beidzot ar Džeilenu,Kairiju un Brogdonu kuri tikko parakstījuši līgumus..
Vienīgie zemie tur ir Tolivers un Templs
Kāds sakars ar 2-3 spēlētājiem ar visu NBPA?

Un kurš kur neskrien? Kas viņiem jāparaksta? Nekas viņiem nav jāparaksta.

Domā tie tevis minētie, kas "vada" NBPA saņems savu parakstīto algu, ja neizspēlēs 82 spēles?